To the glory of God

Tyresta Nationalpark ...

... besökte jag för första gången i mitt liv i torsdags, då det var en varm och strålande dag. Parken är stor och det finns många stigar och slingor att välja bland. Det mina sinnen främst registrerade var den underbara luften, och doften där från tallar och andra träd. Som om lungorna fick ett reningsbad. Nu gick jag bara ut till en liten sjö, en sträcka på ca 3,3 km t/r. Men det gav definitivt mersmak, hit ska jag åka fler gånger!

Bild 1, nedan:

Bild 2, nedan:

Bild 3, nedan:

Bild 4, nedan:

Bild 5, nedan:

Bild 6, nedan:

Bild 7, nedan:

Bild 8, nedan:

Bild 9, nedan:

Bild 10, nedan:

Bild 11, nedan:

Inlagt 2020-04-26 07:49 | Läst 729 ggr. | Permalink
Tyresta är ju en riktig gammelskog med månghundraåriga tallar. Av bilderna är det den fjärde med sumpmarkerna och björkskogen jag gillar bäst. Tyvärr naggas det i reservatet av någon som köpte skog för att göra ett klipp. En som redan hade för mycket pengar och tyckte det var en bra placering. Det finns ju inga regler för avverkningar idag. Köp och hugg ner.
Jag har varit dit några gånger men precis som för dig så har det bara blivit några kortare turer.
Sten
Svar från light 2020-04-26 12:37
Ja, gammelskog indeed! Härligt var det. Tack för kommentar!
Vackra bilder här Ragnar! Grattis till din 'förstagångsupplevelse' där, det är verkligen så fint där som du beskriver! Har promenerat runt Stensjön ett flertal gånger bl.a. Hade en 'liten' tradition förr att ibland besöka bäcken från Stensjön just på Julafton, och titta på Strömstarar.. dom fanns där varje gång!
Hälsn!
Svar från light 2020-04-26 12:42
Bylsjön var namnet på sjön jag gick till, ska visa nån bild från den i kommande blogg. Kul du gillar bilderna. Själv förstår jag inte varför de ser så hemskt oskarpa ut när jag ser dem i plattan. I min stationära där jag behandlade dem var de hyggligt skarpa. Tack för kommentar!
ehrsa 2020-04-26 19:27
Det 'oskarpa' ser inte jag på min stationära.. möjligen är kanske bild 6 och 7 lite oskarpa (?), gissar att det kan bero på nån 'effekt' du använt vid redigeringen, men detta vet jag inte.. Tyresta är i alla fall väldigt fint, det visar dina bilder här!
Hälsn!
Många bra bilder! Även de svartvita i riset. Ljuset är väldigt hårt att fotografera i nu, vilket går att utnyttja, som t.ex. bild 3.
Svar från light 2020-04-27 13:56
Tack! Och du har rätt, när ljuset är hårt, som det var här pga att jag var här vid "dålig" tidpunkt, så får man göra det bästa av det ändå.
Riktigt vackra hela bunten, mycket trolskt, mättat och mörkt..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från light 2020-04-27 13:56
Det var kul att höra, tack!