To the glory of God

Vilka fotobloggar gillar jag?

Här på fotosidan finns så många olika varianter. Det finns nog en smak för varje gom. Och sen så dyker det upp synpunkter ibland också på hur en fotoblogg ska vara: 

- JAG TYCKER att det ska vara så lite text som möjligt, för det här är ju ändå en fotoblogg!

- JAG TYCKER att det ska vara mycket text, för en bild eller bilder utan text är som smörgås utan smör!

- JAG TYCKER det ska vara många bilder, för är det bara en då blir jag alldeles tokig!

- JAG TYCKER det ska vara en bild, högst två, för annars kan man inte ta in det asså!

Ja, tyckandet har inga gränser! Och jag då, vad tycker jag? Jo min grundinställning är; låt alla blommor få finnas! Jag öppnar och läser nog det allra mesta här. Visst, långa texter kan ibland kännas just långrandigt, men inte alltid, även långa texter kan ibland vara givande och intressant. Och många bilder, särskilt om det är variation, går hur bra som helst. Och en bild, om det är en bra bild - utmärkt! Och ingen text alls, bara bild - no problem! Och ett inlägg med bara tumnaglar, tja, hmm, det är väl inget jag egentligen gillar, men låt dom blogginläggen få leva dom också! Under mina år här är det nog bara nån enstaka gång jag gett tips eller förslag till nån annan bloggare om hur saker och ting kunde bli bättre enligt min ringa och högst obetydliga mening. Det hände igår när jag gav ett förslag till en bloggare med 20-30 bilder i ett inlägg där variationen ofta var minimal, jag skrev att bra bilder hade gjort sig ännu bättre med ett urval. Men det var ett undantag som bara bekräftar min gyllene regel:

LÅT ALLA BLOMMOR FÅ FINNAS! 

Inlagt 2019-07-28 09:55 | Läst 1054 ggr. | Permalink
Bra talat.
- hawk
Svar från light 2019-07-29 14:08
Tackar....!
Jag tycker det var väldigt mycket text och för få bilder, sedan så har jag aldrig smör på smörgåsen. Men det var en väldigt välskriven text samt en fin bild och så klart håller jag med
Svar från light 2019-07-29 14:09
Men så trevligt, tack!
Läser inte längre tumnagelsbloggarna
Svar från light 2019-07-29 14:09
Du har min förståelse!
Förunderligt med blommorna som blommar och utan ljud säger "titta på mig". Låt dom blomma allihopa.
Svar från light 2019-07-29 14:10
Jajamän, låt dem få leva, de är ju så sköna!
Nu blev det knepigt!! å jag som tar så lite blombilder ;)
Mv/Gunte..
Svar från light 2019-07-29 14:10
Men då får du ta å skärpa dig lite!😉
Skön bild med många färgklickar i. Tumnagelsbilder är ett hån mot betraktaren. Likaså en massa upprepningar, i stort sett dubletter. Blogginlägg utan text är inga blogginlägg alls tycker jag. Några bilder plus en lagom lång text. Lagom passar bra här.
Svar från light 2019-07-29 14:11
Jo, lagom e nog ett rätt lagom ord i sammanhanget!
Som tur är väljer man ju själv vad man vill se och läsa. Och det är stor skillnad på att säga vad man själv tycker om eller inte tycker om och om man tycker att så ”ska det vara”. Jag gillar omväxlingen i formatet, men visst har jag egna preferenser. Men dom gäller ju för mig. Själv reagerar jag mest på pekfingrar och arrogans. Blommor är aldrig arroganta, vackert!
Svar från light 2019-07-29 14:13
Ditt ord omväxling passar bra i sammanhanget. Tack!
Tack Ragnar,
jag köper ditt inlägg rakt av :-) Jag gjorde själv ett litet påpekande om att välja bilder (istället för att visa för många) i en blogg för någon dag sedan. Det väldigt sällan som jag ger sådana kommentarer och tycker att man ska få välja själv, både vad man vill visa och läsa.
Hälsningar Lena
Svar från light 2019-07-29 14:14
Tack, och du har så rätt så!