"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Det var ett [plats för valfri svordom] gnäll om vattenstämplar över motivet!

Har på de senare inläggen publicerat bilder med en vattenstämpel rätt över motivet. Istället för att bry sig om budskapet av inläggets innehåll och bild hakar medlemmar upp sig på min vattenstämpel.

Jag vet att det drar ner på mina bilder. Jag vet varför man har en vattenstämpel i bilder. Jag är väldigt säker på att läsarna också vet för- och nackdelar med en vattenstämpel.

Det finns säkert otaliga diskussionstrådar här på FS där man kan ge sitt ris och ros. Jag har inte kollat upp det - för mig är det helt ointressant diskussion.

Det finns så många andra bilder här på FS, utan vattenstämpel. Personligen, om något är ointressant för mig, då klickar jag vidare.

Jag har inget emot konstruktiv bildkritik, där även man kan kritisera vattenstämpel i bilder. Om någon vill kritisera något, gör det då för sjutton på en nivå som är relevant och intressant.

Inlagt 2010-05-22 10:23 | Läst 3923 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
kolla detta Rei: http://blog.makezine.com/archive/2009/02/invisible_watermark.html

Det funderade jag på att testa innan jag bestämde mig för att lägga ner min sida.
Bilderna i bloggen är ju ändå ganska små och inte så stöldbegärliga därav.
Svar från Rei Trulsson   2010-05-22 11:15
Tack Magnus för länktipset. Uppskattas! Det är en bra idé och koncept. Dock föll det på att jag måste hantera HTML-kod, stilmall och att det inte är fullt testad och bekräftad för de flesta webbläsare.

Då väljer jag hellre att köra på den linje jag har nu eller skippa vattenstämpel helt.

Mvh, Rei
Tråkigt, din blogg har varit en av de bättre här på FS, men då jag får svårt att fokusera på budskap med ovan nämnda anledning, så får jag nog knalla vidare!
Svar från Rei Trulsson   2010-05-22 11:59
Ja, trist att du inte kan se bortom vattenstämpeln. Men där finns många andra bilder och bloggar att följa. Tack för att du följt min blogg hittills. Mvh, Rei
Fan va tråkigt med alla dessa vattenstämplar.
Förstör ju bilderna totalt.
Svar från Rei Trulsson   2010-05-22 12:44
Var god och se svaret till Markus Hedberg, så slipper jag upprepa mig. Mvh, Rei
Ett tips till framtiden bara, det är dina bloggläsare som är dina kunder, utan läsare har du inget varumärke eller marknad. Som du märker är det väldigt få som ser bortom en vattenstämpel, och väljer därmed eventuellt annan fotograf.

Skulle du lagt namnet i ett hörn istället får du fortfarande reklam för din sida, utan att den förknippas med något negativt, samt att stöldbegärligheten minskar nästan lika mycket som med den blaffa du lagt över hela bilden. Det går nästan lika snabbt för en bildtjuv att beskära bord det som det går för densamme att snabbmaska bokstäverna, öka konstrasten och minska ljusheten.

Nu har jag även läst i ett tidigare svar att du inte har någon plan att driva något företag som fotograf, så om du använder det mer som ett medium liknande dagbok spelar det mindre roll.
Jag vet att du är less på att diskutera vattenmärken, därför förväntar jag mig inget svar heller på denna kommentar, men det var bara en tanke som kanske kan hjälpa dig i framtiden.
För min del ser jag det som nån form av storhetsvansinne. Vem skulle skäla en bild i detta miniformat? Och till vad? Det finns miljarder blombilder. Inte för att den är dålig då, men såååå bra är den inte att du behöver "skydda" den från stöld.
Så, jag ser det som en slags märklig attityd, som dessutom går ut över bilden. Varför ska jag titta på bilder med en stor blaffa över? Varför vill du visa dem alls om du är så rädd om dem?

Ett kliv ned på jorden kanske är på plats.
Förfärlig felstavning av mig ovan. Stjäla, heter det förstås.
Ett tips som jag tycker funkar är att lägga din signatuer i ett av de nedre hörnen. Det stör inte bilden så mycket men den är fortfarande taggad.

/ Alex
Finns det inte nya fina photoshop-program idag som kan göra nästan vad som helst med en bild rätt enkelt? Såg något sådant nyligen som nyhet här på sidan. Den som vill stjäla har säkert tillgång till sånt och då spelar ju en stor text tvärsöver ingen roll. Sen kan det visst vara dom som vill stjäla även små bilder. Som prydnad på hemsidor, bloggar, twittrar och annat nätande. Så säkert är även små bilder stöldbegärliga till sånt.
*lol*

Ta det inte personligt! Det bästa sättet att bemöta kritik man tycker är meningslös är att ignorera den! Som du ser har ditt försvar av vattenstämpeln bara lockat fram kritikerna ur buskarna, och då blir du ännu mer frustrerad.

Själv störs jag inte så farligt av vattenstämpeln, men det är klart att bilden är trevligare utan. Jag använder det inte själv, men jag ser heller inget sådant värde i mina bilder att jag tycker att det behövs.

Sedan finns ju andra sätt att skydda bilden, t ex att lägga in sin signatur så som t ex Eva Blixman gör. Det är nog lika effektivt men trevligare och vad jag kommer att göra själv om jag börjar märka mina foton.
Kommentar till trixandet med html-kod för att få till osynlig vattenstämpel så kan man glömma det, jag kommer hur lätt som helst förbi det med FireFox och ScreenCaptureElite, Det enda som funkar är just vattenstämplar och speciellt om man tar bilder som gärna plockas och sprids på nätet.
En hel del bilder inom festich-genren snos glatt vilt och sprids överallt på nätet, sånt stoppar man endast med vattenstämpel.

Även om jag varit med om att ett irländskt pucko använde en bild som jag äger, taggad och han inte ens brydde sig om att ta bort (c) *S* Däremot är det inget kul att försöka få bort bilder från amerikanska siter när den man anklagar är betalande medlem, trots att puckona kan se copyrighten i bilden *suck*

/K
Det är oerhört tråkigt när de som skriver en kommentar inte själv kan leva upp till de krav de ställer på den de kritiserar. Kommentarer liknande: "Allt jag kan se är en vattenstämpel; sorry." och "Fortfarande bara massa vattenstämpel..." visar att kommentatorn inte har någon respekt för den som de kommenterar. I detta fall vill de ha en "ren" bild (= utan vattenstämpel) men av någon anledning så är de inte konstruktiva i sitt tyckande. Det enda man åstadkommer med detta är att såra/irritera personen man kommenterar.

Nu har Rei valt att lägga till en vattenstämpel i sina bilder och om det kan man tycka vad man vill. Men snälla gör det på ett moget (= konstruktivt) sätt. Så som en del redan har gjort här.

Själv har jag vattenstämpel på en del av mina bilder på min hemsida och jag har mina "randiga" skäl till detta. Jag håller med er alla att det inte är snyggt men ibland nödvändigt, tyvärr.

Mvh
Mats