"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Digitaltorka trots snöblandat regn

Aktuell helg lär det inte bli några nya fotografier skapat. En bekvämlighet som är väl förunnat en fotograf som mig och enligt mig själv. Det finns ju så mycket annat man kan göra eller inte göra en helg där vädret kan kännas obekväm. Till exempel blogga om nonsens, avnjuta streamad nostalgi via Spotify, slappa i joggingbyxor, t-shirt, huvatröja och morgontofflor.

Givetvis har det gjorts fotorelaterad nytta, men det var tidigare i veckan! Har levererat två A4-sidor om gatufotografi och urval av bilder till ett kommande nummer av en fototidning. Allt jag kunde bidra i ämnet, vad jag lärt mig och vad jag erfarat över flera år, rymdes inom ca 800 ord. Inte illa, må jag säga.

Fick tips om en smidig och enkel internettjänst för att skicka filer till en eller flera epostmottagare. Använde det till de bilder jag nämnde ovan. Man kan skicka flera filer på en gång, med totalt filmängd på hela 2GB per sändning! Utmärkt när man t ex ska leverera högupplösta JPEG-filer till klienter. Ingen registrering krävs. Utan man bara anger mottagare, avsändare, meddelande och bifogar de filer man vill skicka. Kolla in WeTransfer!

Mina målsättningar inom närmsta framtid är att utveckla och finslipa tekniken och arbetssättet för så kallad - "Headshots", samt planera för några nya fotografträffar som ska sättas i verket så snart det är möjligt. Dock tar jag det väldigt lugnt just nu och har ingen brådska. Eget initiativ, egen tidsplan! Ännu ett privilegium som man har som amatörfotograf. :-)

Må väl, kära läsare!


Inlagt 2012-01-21 17:54 | Läst 2084 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tack för tipset! Kan även tipsa om www.sprend.com
Svar från Rei Trulsson   2012-01-21 18:04
Tack själv för tipset. Jag kollade faktiskt in sprend förut, men valde WeTransfer då det var mindre omständigt. :-)
Digitaltorka ... fototorka skulle jag vilja säga. Men pyssel saknas inte. Uppdatering från XP till Win 7 ger sina problem där jag precis eliminerade det sista .... drivis till scannern :-)
Tack för länken. Den är sparad för framtida bruk.
Låter intressant med fotografträffar. Hoppas att det blir någon man kan medverka i.

Ha en bra söndag.

/Harald
Svar från Rei Trulsson   2012-01-21 19:20
Ja, vanligtvis kallas det för fototorka, men jag har ju mina lustigheter. ;-) Ok, det var ett rejält hopp från XP till 7:an. :-) Ja, vi får se vad året har att erbjuda för mina fotografträffar. Kul lär det bli i alla fall. :-)
Jag föredrar att bo på landet framför i en stad, men det finns två saker som är bättre i en stad:
1. Fotomotiv
2. Fika.

Som alltid en fin bildkavalkad. Semlor får jag baka själv om jag ska ha någon. Det finns inte ens lämpliga vetebullar att köpa här.
Svar från Rei Trulsson   2012-01-22 11:56
Jag som stadsmänniska, vet inte hur det är att bo på landet. Dock känner jag en viss bekvämlighet att ha nära till allt och alla. Kanske kan du införa fettisdagen i ditt område, så med tiden kan du köpa en färdig på det lokala konditoriet. :-)
EGW   2012-01-22 18:38
Jag har funderat på det :-)