Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Höstlika ögonblick i Malmö

Gott och blandat från mina två senaste promenader i centrala Malmö. Höstfärgerna kämpar förgäves att inte falla till marken och solskenet gör allt för att mätta de återstående färgerna. En fuktigare kyla har anlänt till staden och jag har investerat i dels ny vinterjacka och dels nya vinterkängor. Jag är redo för vintern!


#1. En ensam vän som väntar på husse eller matte, som är inne i någon butik. Hoppas det inte blev långvarigt.


#2. Här vill man inte gå runt och snubbla på kvällen. Den här installationen ger mig några tankeställare. Jag finner den både kreativ och konst-ig.


#3. Väldigt sällan fotograferar jag utsatta människor, men här gjorde jag ett medvetet val att fånga det här ögonblicket.


#4. Här är en annan slags installation inför storhelgerna som kommer.


#5. Livet är orättvist och många gånger påminner jag mig själv om att jag har inte mycket att klaga över, jämfört med många andra.


#6. Jag passerar den här korvvagnen varje gång jag promenerar längs gågatan i centrala Malmö. Och varje gång tänker jag: "Det smakar godare på andra sidan sundet".


#7. Ännu en vän som hade "hand" om husses ena vinterhandske.


#8. Ett löv som inte kunde stå emot höstvindarna.


#9. Scenerna i centrala Malmö är helt annorlunda på vardagar under kontorstid.


#10. Här får barnen jobba för julklapparna när det är dags.


#11. Jag blev väldigt imponerad över att busschaffören lyckades fickparkera där.

Må väl, kära läsare!

Postat 2012-11-06 16:45 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

De är alltid med mig

Det var många människor i stadens kyrkogårdar och minneslunder under helgdagen Alla helgons dag. När mörkret föll såg man hur det lyste och sken på dessa platser. Jag besökte Gamla kyrkogården, intill Gustav Adolfs torg i Malmö för att fotografera. Av respekt för platsen och för besökarna, försökte jag vara diskret och inte störa.


#1


#2


#3


#4


#5

Min älskade fars aska är spridd i en annan minneslund i Malmö, samt är min bäste vän, Tassens aska begravd vid en speciell plats vid havet. Jag behöver inte besöka en specifik plats, då jag bär dem i mitt hjärta och har med dem varje dag. De finns alltid hos mig och de hör mina tankar.

Må väl, kära läsare!

Postat 2012-11-03 21:14 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Radarparet - Vera & Tindra

Tiden går fort när man blickar bakåt. Det har gått några månader sedan 14 veckor gamla Tindra kom hem till fyraåringen Vera och mig. Tindra kom snabbt in i vår familj och accepterades av den bestämda damen, Vera. Det glädjer mig oerhört och jag är så tacksam, då det alltid är ett vågspel att ta in en ny individ.


#1. Vera visar sitt missnöje då jag väckte henne, när jag experimenterade med LED-lampa som ljussättning en kväll.


#2. Vera visar vart skåpet ska stå, när ynglingen blir för besvärlig.


#3. Tindra är på bushumör och börjar med att först tvätta mina fingrar, sedan nafsas det och sedan kommer de sylvassa klorna.


#4. När de inte busar, leker och utövar rang, så myser de tillsammans.

Må väl, kära läsare!

Postat 2012-11-02 16:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera