"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Rei besöker kusten för naturfotografering

I helgen begav jag och Fredrik till kustlinjen mellan Rydebäck och Glumslöv i Skåne. Förra gången avbröt vi fotorundan pga dåligt väder, men den här gången fick vi uppehållsväder.

Såhär i efterhand tror jag att vi hade nästan det bästa vädret för naturfoto, dvs kontrastrika moln och delvis genombrytande solsken. Medan klarblå himmel och strålande sol hade varit mindre varierande och möjligen för hårt ljus. Jag var väldigt nöjd med vädret, fastän jag var lite skeptisk mot den mulnande morgonen vi begav oss i.

Jag använde uteslutande mitt 50mm f/1.4G och hade inga andra objektiv med mig. Dock önskade jag i efterhand att jag hade haft min telezoom med mig för vissa motiv som dök upp, eller snarare flög förbi oss. :-)

Jag hade en digital kompaktkamera med mig för första gången på en fotorunda. Den använde jag till att dokumentera bitar av vår utflykt. Kameran var inställd på Auto-läget. Så det var "bara" att komponera och trycka av.


Frukost på tåget. Tonfisk- och äggmacka. Det var i alla fall nyttigt bröd...


Kul att vi är välkomna på det här stället.


Ungefär efter halva rundan så var vi rejält hungriga och då var det dags att hitta lä vid en bunker och sätta fart på engångsgrillen.


Tjocka grillkorvar, extra stora korvbröd, ketschup, senap och rostad lök. Mums!


Vad gör man medan maten håller på att bli klar... Produktfotografering i naturen!


Kompaktaren satte visst inte fokus där jag ville... Förresten, den var ju inställd på Auto-läget. Hur kunde den då förstå att jag ville ha fokus på den halvuppätna korvgrejen?


Avslutar med en bild på en trött och frispråkig naturfotograf inför resan hem.

Inlagt 2010-04-18 18:53 | Läst 2303 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bild nr 5 från slutet är min absoluta favorit. Fantastisk utsikt med helt underbara färger och komposition =) Snälla lägg den på din sida så vi andra kan välja den som favoritbild =)
Kram Lena
Svar från Rei Trulsson   2010-04-18 20:35
Hihihi, vad du är go, Lena! Det var otippat, att den skulle bli en favorit. Den kommer kanske upp i något album hos mig här på FS. Har inte uppdaterat albumen här på ett bra tag och det är snart dags att gör det. :)

Kraaaam till dig!
Ser ut att ha varit en givande tur.

:-)
Svar från Rei Trulsson   2010-04-18 20:36
Oja, det var en väldigt givande tur. Jag är väldigt nöjd. :-)
Tackar för att man fick komma med på rundan! Nu ska jag gå mot strömmen och nämna min favoritbild: bilden av två Homo Sapiens sittande framför en betongmur. De tycks må obetalbart gott! Annars är den dramatiska bilden av himlen i näst sista bilden riktigt spännande också. Fast du har t o m lyckats få järnvägsstationen att bli riktigt intagande på bild :-)
Svar från Rei Trulsson   2010-04-19 06:52
Det var så lite så, kul att du ville hänga med på vår runda. :-) Ja, det var härligt att sitta i lä, i den hårda blåsten och inta grillad korv med bröd. Och njuta av fina utsikten över havet. :-)