"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Rei jagar ekorrar med telezoomen

Tidigt i morse besökte jag Alnarpsparken för att försöka fånga ekorrar på bild för första gången. Jag finner dem oerhört söta och fina. Älskar deras brandröda nyanser i pälsen.


En välhängd kille med telekonverter och telezoom begav sig av i ottan! Fotot taget med iPhone.

Dock var de inte så lätt att fånga på bild. Jag hade turen att få syn på fyra olika ekorrar inom en timme ungefär. Och jag hittade ett bra område med 4-5 stycken träd som låg inom en liten radie.

De har rätt dåligt bordsskick. De smaskar högljutt och slänger skal här och där. Men de är så söta ändå. Och de gör urgulliga läten.

De är väldigt duktiga på klättra i träden och ta sig från träd till träd. Som mest följde jag en ekorre mellan 3-4 träd. Ibland trodde jag att de skulle ramla ner när de småsprang på väldigt smala grenar. Och ibland var de tvungna att hoppa. Phew!

Nämen det där är ju ingen ekorre. Jag trodde först det var en liten hund som sprang okopplad. Insåg rätt snabbt att det var en hare. Oj, så stor den var. Tyvärr reagerade jag försent och fick bilden då den hunnit springa förbi mig.

När jag följde en annan ekorre i sökaren i ett annat träd så hörde jag helt plötsligt ett tjattrande läte. Och när jag tittar mot trädstammen som var närmst mig, så sitter där en annan ekorre och stirrar på mig. Jag blev helt paff att den var så nära. Men försökte backa en bit för att jag var för nära för objektivets närgräns. Han/hon var väldigt nyfiken och inte så skygg.

Ja, det var en givande och trevlig fotopromenad på morgonkvisten. Ska dit igen snart och försöka få bättre skärpa och om jag har tur, bättre kompositioner. De är ju inte särskilt mottagliga för poseringsförfrågningar.

Inlagt 2010-04-25 14:46 | Läst 2640 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ekorrar är verkligen trevliga, och ofta inte så skygga. Det berättas att när min morfar gick ut och satte sig på en parksoffa på en plats där det fanns ekorrar kom de fram till honom och klättrade helt ogenerat runt på honom. Men han var en sådan där sällsynt person, som bara behövde hålla ut handen, så kom det en vild fågel och satte sig på den. En sällsynt och svårbegriplig gåva.

Ekorrar är också väldigt tacksamma fotomotiv, de gör sig fantastiskt bra på bild :-)
Svar från Rei Trulsson   2010-04-25 21:27
Ja, de verkar som de är hyfsat van vid människor eftersom det cirkulerar folk i parken varje dag. Det är bara jag som är ovan pga oerfarenhet. Jag ska dit fler gånger snarast, innan lövverken hinner växa ut. Hoppas på att fånga bilden med stort B i år. :-)
Vilka sötnosar!

Härligt fångat, jag vill också fota ekorrar! :-)

Jättefina bilder!
Svar från Rei Trulsson   2010-04-25 21:28
Visst är de för söta, de små gnagarna! :-) Jag ska fotografera dem igen snart. Det bör finnas söta ekorrar i din omgivning också eller i närheten.
Okej nu är det officiellt krig... Du har ju fått bättre ekorrsbilder än mig... Tur jag har en liten fördel jämt emot dig ;) Ses på onsdag om du inte har tid att hänga med ut någon kväll innan.

//Fredrik
Svar från Rei Trulsson   2010-04-25 21:31
Hehehe, bättre bilder vet jag inte. Men mina första bilder blev det i alla fall. Hoppas jag får se dem snart igen. Det var himla kul. Jag hör av mig om jag får tillfälle och lust att sticka ut på seneftermiddagen. Annars ses vi på onsdag!
Jag ler stort när jag ser dessa små fina varelser Rei. ingen dålig serie du fått till - gillade specielt den näst längst ner där det ser ut som om ekorren sålt smöret och tappat pengarna.. så fundersamt och nästan lite småsurt blänger den emot mig *s*
Underbara -bra fotat:-)
/mvh Anna
Svar från Rei Trulsson   2010-04-25 22:41
Tack Anna, jag är rätt nöjd för att vara första gången jag fotograferar ekorrar i naturen. Förhoppningsvis blir det bättre kommande gånger då jag ska besöka dem igen. :-)
Härlig bildserie. Det är pigga små rackare och NYFIKNA. Jag tycker bilden på ekorr'n stående i gräset är bäst.
Ha de' bra!//Kurre
Svar från Rei Trulsson   2010-04-27 19:13
Tack Kurt, vad skoj att du också gillar dem. Ja, de är verkligen härliga varelser som var skoj att integrera med. Ska besöka dem fler gånger, så fort jag har möjlighet. Ha det gött och välkommen åter. Mvh, Rei