"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Tusentals hemlösa katter har knappt någon chans i vintermörkret

Varje höst/vinter och varje år kämpar de tusentals hemlösa katterna i vår omgivning. Många av dem faller hjälplöst offer för kylan och svält. De ideella föreningarna och våra vardagshjältar ger några av dem en chans till vård, kärlek och livskvalité. Det är ett uttömmande och oändligt arbete dessa underbara djurvänner lägger ner för våra små individer.

Akut behov av stödhem!

Malmöbaserade föreningen "Rädda katten" är i desperat behov av stödhem åt de många individer som räddats undan ett grymt öde. Vårdkostnaderna sinar och all ekonomiskt stöd/gåvor är högt önskat och uppskattat. Läs mer om föreningen och vad du kan göra för att hjälpa till, på deras officiella hemsida och blogg.

Träffa våra vardagshjältar

Den 4 februari, mellan kl. 11-16 kommer några ifrån "Rädda katten"-föreningen att vara på plats i husdjursbutiken "Vacker Tass" på köpcentret Mobilia i Malmö. De kommer att vara där för att ge information, samla in gåvor samt söka permanenta hem eller stödhem åt några av de individer de räddat runt om i Skåne.

Jag kommer att vara på plats, för att träffa katterna, människorna och för att bidra med dokumentation till föreningen.

Må väl, kära läsare!


Inlagt 2012-01-28 21:55 | Läst 2224 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
hej Rei!

Du ska få ett litet tips av mig: i Malmö (och många andra svenska städer) finns det hemlösa människor, många av dem far illa. Inte bara av kyla osv utan även av den brist på medmänsklighet och empati som allt mer breder ut sig i vårt samhälle.

"Hemlösa" katter inte bara lider själva - de ställer ofta till med mycket skada i naturen. Avlivning är nog det bästa och humanaste alternativet - om nu inte någon snäll människa vill ge dem ett nytt hem.

Förstå mig rätt: jag tycker att det är bra att man hjälper djur. Men jag tycker - personligen - att det är viktigare att hjälpa människor. Men det ena utesluter inte det andra...

mvh
/Johan E
husvargen   2012-01-30 18:05
Varför skulle det vara viktigare att hjälpa människor än att hjälpa djur? Vad har människan någonsin gjort för att förtjäna företräde framför andra levande varelser... /Inger
Ser ingen konflikt i att hjälpa både människor och djur. Tvärtom tror jag samma personer som visar engagemang för katter är samma personer som visar engagemang för människor.
2012-01-29 12:25   Johan
Jag tycker att Johan E:s kommentar är ganska märklig. Visst finns det människor som är hemlösa och som behöver hjälp. Vi får dock inte glömma att det är vi människor som orsakat katterna detta onödiga lidande. Och det är därför inte mer än rätt att vi också tar vårt ansvar och hjälper våra fyrbenta vänner.

Min övertygelse är att man inte ska avliva friska djur. Genom ideellt arbete kan man hitta hem åt katterna. Att Rei engagerar sig för de hemlösa katterna är i mina ögon väldigt hedersamt. Jag inser att jag själv borde engagera mig mer.

Jag har själv två innekatter. De hämtades från ett stall. När de kom var de magra på grund av dålig kost och spolmask. Båda katterna hade rejäla öronskabbangrepp. Efter några turer till veterinären var de friska och glada. :)

/Johan
http://www.mudride.com/blogg
Jaha Rei, det finns inte mycket att tillägga till det du redan sagt. Din insats att dokumentera är säkert ett bra bidrag. Kattbilden i dagens blogg är läcker! Vill gärna tillägga att jag varit kattägare själv, även om det är länge sedan.
Johan E: Tack för ditt lilla tips. Det kom som ett brev på posten! Jag hoppas verkligen att humana alternativ som du föreslår, används varken på djur eller människor.

Mårten: Vettig resonemang, tackar för det!

Johan: Ja, människan är orsaken till deras välfärd och fall.

Ernst: Ja, jag gör lite grann för att bidra till det hela. Jag kan göra så mycket mer och det ska jag göra.