Ett och annat missat årtag som viskande snuddar vattenytan.

Aurora dansar

Norrskensfoto kan vara en bister sysselsättning. Ett av mina första försök gjordes strax norr om Jokkmokk för många år sedan. Det var minus 26 grader och både fingrar och tår tog så pass mycket stryk att jag nog aldrig blir kvitt sviterna. Men med rätt klädsel och utrustning fungerar det ändå hyfsat. I går kväll var temperaturen inget problem. Halloweennatten var ljum och behaglig och ungefär vid midnatt började Aurora dansa. Kanske lite väl fuktigt i luften, lite disigt och så, men helt acceptabelt. Det sägs att  man ska vara långt från ljusföroreningar när man fotar Norrsken. Det är förstås en god regel, men är KP-index tillräckligt kraftigt funkar det ändå. På bilden ser man en del av Skellefteås skyline som speglar sig i Skellefteälven

Inlagt 2021-10-31 11:21 | Läst 973 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Åh vad fint...å tur ni hade klart väder för att kunna se.
Hoppas fortfarande få lite molnluckor
Svar från Svedje 2021-10-31 15:49
Tack så mycket, Nini! Ja, den här gången var vädret på min sida. Det var mulet nästan ända fram till showtime.
Wow, så snyggt det blev med stadens ljus och vattnet. Jag var i Kalvträsk och vi åkte ut på småvägarna, mot Skellefteå, på jakt efter öppningar i molntäcket. När vi till slut fick stjärnhimmel var det inte rimligt att också leta efter vatten, så vi stannade på en öppen plats. Jag har inte en aning om var. Det var spektakulärt och det blev väldigt sent.
Hälsningar Lena
Svar från Svedje 2021-10-31 21:09
Tack, Lena! jag söker mig gärna ut mot Bottenvikskusten om prognosen är god. Här testade jag mitt inne i stan. Det gick ju bra och det blev ganska sent för mig också. Lycka till i Kalvträsk!
Väldigt snyggt och med staden och speglingen
Svar från Svedje 2021-10-31 21:12
Tack Peter! Turligt nog blev Norrskenet tillräckligt starkt för att balansera stadsljuset. Ett högre ISO hade lett till större utfrätta områden.
Väldigt snygg bild med speglingen och det magiska gröna… 🙂
Svar från Svedje 2021-11-01 08:15
Tack så mycket, Lena! Ja det blir som en annan, lite magisk värld när norrskenet "tar i".
Suverän bild! Perfekt med stadens skyline, hälsningar/ Björn
Svar från Svedje 2021-11-01 17:19
Tack, Björn! Det var länge sedan jag fotade Norrsken, men så kunde jag inte hålla mig när prognoserna såg så goda ut. Jag blev nöjd efter ett par timmar, men det var en galen natt säger många som var ute längre.