Open House Stockholm 2018 - Lägenhet i Kristinebergs Slott - Lägenhet 234 kvm 8 rum och kök

OM OPEN HOUSE STOCKHOLM

Allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av stadens mest unika och spännande byggnader och platser när den internationella festivalen Open House för tredje året i rad kommer till Stockholm 5-7 oktober 2018.

Festivalen syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande.

Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Open House Stockholm.

Open House Stockholm är en del av det globala nätverket Open House Worldwide. Föreningarna Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening är grundare av Open House Stockholm. De delar alla ett stort engagemang för stadens utveckling.

Bilderna ses bäst forstorade för bästa närvarokänsla!

Inlagt 2018-10-09 14:37 | Läst 1764 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jättefint bildsvep! Vackert ljus, djupa fönsternischer, långa siktlinjer. Kakelugnsdekoren nästan som av mästaren Jean Eric Rehn, handsmidda luckor, kanske t o m fungerande rökgångar. Köket mitt i sin farligaste period, för nytt för att ha gammaldags charm, för gammalt för att kännas funktionellt.

Jag kollade runt lite och lägenheten ska tydligen renoveras. Det skrämde mig att dom tänker slipa golven, de är värda ett bättre öde (d v s att man jobbar en planka i taget och inte plattar till alltihopa.)
Svar från Dirre40 2018-10-12 11:20
Underbar och mycket detaljerad samt eftertänksam kommentar från dig Måns!
:)
Stort rungade tack för du delar med dig av dina erfarenheter och upplevelser.
mvh/Dieter