Sthlm Cykelkarneval - Söndag 18/9 - 2016

Förvandla Stockholm till en cykelstad – för en dag – i år igen!

Häng på du som gillar att cykla! Ung som gammal, långsam som snabb, du som är mästare och du som precis börjat vingla fram. Alla är välkomna, på vilket fordon som helst, bara det drivs med muskelkraft, gäller även el assisterad cykel.

Den 18 september kl 14:00, 2016 har vi chansen att cykla genom gator och torg och tillsammans förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad.

Karnevaleventet börjar 10.00 på Norrbro med lastcykelmässa, pimpa-din-cykel, pimpa-dig-själv, gör-det-själv-cykelmek, utställning Cykelhistoriska föreningen visar upp delar av svensk cykelhistoria, testa en-hjuling, testa armcykling.

För barn: Förra året var det så kul att många barn som deltog. I år vill vi ha ännu fler barn så nu satsar vi på karnevalsmink och ballonger. Familjer samlas långt fram i tåget för att hålla ner farten. Det kommer att köra runt en lastcykel som hjälper barn som inte orkar hela vägen runt.

Karnevalståget avgår 14.00 från Norrbro och går via City, Kungsholmen och Vasastan – se kartan nedan – och avslutas ca 15.30 på samma som startplatsen – Norrbro. Där lägger vi i nästa växel och bjuder på Trickcykelshow, live karnevalsmusik på scen. Det kommer finnas att dricka och Food Bikes för den som är hungrig eller törstig. Vi håller på så länge vi har kul!

Du som vill, ta med något att grilla på grillcykeln!

Nu är det tredje året i rad, förra året,2015, var det mellan 700 och 1000 cyklar. Så här såg det ut 2014: 2014 års cykelkarneval. Ca 500 personer deltog då! I år – sammanfaller  Cykelkarnevalen med ”Bilfria Dagen” – ska vi bli ännu fler cyklister, så låt oss bli många, så många som är möjligt.

Inspiration – se Paris 10 000 cyklisterKöpenhamnTurkiet 3 000 cyklister,  Bristol 600 cyklister ochBologna. Och om du vill veta hur Amsterdam fick sina cykelbanor – se och lär!

Technolådan – lastcykeln med ljudanläggning – åker med i tåget.

Vill du vara med som företag eller organisation maila cecile.everett@naturskyddsforeningen.se

Det var många influenser från Danmark och Holland vad gäller lådcyklarna där hela familjen kan

åka tillsammans, de var härliga och extra kul att se i så många olika varianter!

Jag cyklade själv i cykelkarnevalen runt stan då jag själv är inbiten cyklist, gillar miljötänket och är emot massa bilar i centrala cityområdet.

Inlagt 2016-09-18 22:24 | Läst 2504 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
2017-08-10 13:15   Peter Eriksson
Fantastiska bilder! Mycket bra efterbehandling!

Karnevalen 2017 är söndag den 17:e september, blir det fler bilder då? :-)