Stockholm med omgivningar sett genom linsen ur olika perspektiv.

Fåfängan

Fåfängan är en utsiktsplats som ligger nära Danvikstull och Stockholms ström med en magnifik utsikt in mot Stockholm. Högst upp på berget finns idag en sommarrestaurang och ett café. Är flaggorna hissade så är det öppet. Dom tuktade lindarna som bildar en fyrkant på bergets topp syns tydligt i denna bild.

Till vänster i bild syns kanalen som leder in från Saltsjön mot Mälaren och Hammarbyslussen via Hammarby Sjöstad på barbords sida och Södermalm på styrbords sida. Danviksklippan och punkthusen byggda under krigsåren med sina toppiga tak har liknats med utseendet på blyertspennor. Andra kända landmärken så som Globen, Folksamhuset, Sofia kyrka och tidigare skatteskrapan kan också ses i denna bild.

För dagen hade också ett av de många kryssningsfartyg som besöker Stockholm lagt till vid kajen nedanför Fåfängan. Besökstiden för turisterna brukar vara en dag innan färden går vidare till nästa stad.

Stockholms utlopp med livlig båttrafik. Till vänster i bild ser vi Kaknästornet sticka upp ur grönskan och huset nere vid strandlinjen är Prins Eugens Waldermarsudde på Djurgården. På höger sida ligger Nacka med drygt 90 000 invånare.

Inlagt 2019-08-13 12:49 | Läst 163 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Aha, du kör med drönare Bertil! Det blir ju bra bilder! Här ser man verkligen hur stora dessa passagerarfartyg är.. undra på att det jämt är mycket turister i Gamla stan..
Hälsn!
Svar från Bertils   2019-08-14 08:43
Ja ibland tänker jag testa med drönare då det passar och kan tillföra något men bildkvalitén blir ju inte riktigt den samma som med en kamera med större sensor. Ja dom här båtarna står på kö för att angöra Stockholm och det måste vara tusentals människor på varje båt och närheten till Gamla stan gör nog att många kommer dit men inte längre! Så "turisttrycket" har nog ökat i stan och det tycker jag mig se i dina bilder också som säkert består till hälften av turister ;) // B