The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1176 / Några Ryska objektiv på Leica, å tekniker e tråkiga! ;)

 

 


Fritänkare använder ofta piratobjektiv på sin RF-Leica! Orsakerna är flera. En RF-Leica passar för att använda olika objektiv, och så är piraterna ofta billigare än originalen, och nästan lika bra eller bättre i vissa fall.

 

 

 

Här sitter ett FED 3,5/50 mm på em Leica. Det här FED-objektivet är antireflexbehandlat och är en kopia av Zeiss Tessar. Inga dåliga grejer alltså!

 

 

 

Och med det här objetivet infällt i kamerahuset så har man en liten kompakt RF-kamera som lätt går ned i fickan, fast det blir nog aningen tungt i fickan.... 
Plastkameran va inte uppfunnen här! ;)

  

Men så finns det andra saker än kompakthet och praktiskhet liksom..... 

 

 

Leica IIIf med en "Rysk" optik från 1948.  Inuti den här Ryska fattningen döljer sig ett Sonnar 1,5 från 1945.   Då får vi en ganska kompakt RF-kamera med ett mytosobjektiv!  :)

Sedan är det kanske aningen tveksamt om mätsökarbasen på den här Leica IIIf
räcker för att ställa avståndet till 100% rätt vid full öppning och vid närfotografering!?

Men den frågan e för tekniker, exakthet å sån't alltså, å tekniker e ofta tråkiga!  ;)

Vi fotokonstnärer klarar lätt av att ta konstnärliga bilder med den här kombinationen!  :)

/Bengan

 

Inlagt 2011-06-20 20:06 | Läst 4411 ggr. | Permalink

"För oss andra är kameror, objektiv och andra tillbehör medel vi använder för att nå våra mål; Att ta bra bilder. För mig blir det mer och mer uppenbart att för er Leicister är prylarna målsättningen i sig. Det skulle vara intressant att se vilka bilder din tysk-ryska konstellation kan prestera. :-)"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
För att inte sitta och hänga för länge vid datorn så har jag installerat en liten timer som avger ett trevlig plong var 30.e minut. Och just nu plongade den att det var dags för mig att röra på mig. M a o, jag kliver av stolen, och du får denna gång vara utan min intelligenta och underhållande kommentar :-)