Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Bilder runt husknuten 2018 - Del 2

Fortsättningen på min "årskrönika" för 2018 med bilder tagna runt husknuten, del 1 och länk till tidigare år finns här.

Juli: Klöverängen nedanför stugan lockar en och annan älg och jag sätter mig i jakttornet och spanar en kväll. Häftigt när en ko kommer alldeles intill och betar!

-

Augusti: Jag fortsätter att hålla lite koll ner på fältet och bara några kvällar efter förra bilden kommer en ko med två små kalvar, springer in efter kameran och tar några bilder vid tomtgränsen.

-

September: Inte bara vilda djur runt husknuten, mina små hundar tillsammans med kollegans ståtliga collie som jag var hundvakt åt en dag, fotad på den vildvuxna delen av tomten.

-

Oktober: En fin höstdag med ett fantastiskt ljus som jag fångar i en lång exponering mot skogen som tar vid där tomten slutar.

-

November: Nötväcka vid fågelmatningen utanför köksfönstret, har man inget annat att fota så är det bara att gå runt husknuten...

-

December: Avslutar med självaste husknuten, eller i alla fall gaveln på torpstugan där julgranen brukar stå men i år nöjde jag mig med en ljusslinga runt fönstret.

Som vanligt har jag fotat varje dag under året i mitt projekt 365, dom bilderna finns här i min hemsidesblogg, välkommen att titta in och Gott Nytt År!

Inlagt 2018-12-31 15:21 | Läst 575 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fler fina bilder, älgkon med kalvar är verkligen häftig, både för att det är en fin bild och för att den är fotat från din husknut. Hoppas 2019 blir lika bra vid din husknut/Mari
Svar från SiU   2019-01-01 17:57
Vi håller tummarna för ett älgrikt år så får du också komma ut och spana!
2019-01-02 00:36   Paula
Mångubben, stugfönstret och oktobers konstnärliga exponering är de enda foton jag hittar utan en levande varelse med! Ditt djurintresse syns mao. Och det tackar jag för, sällan sett ett så vackert foto på en orm. Har själv lyckats fota någon gång, men inte riktigt lika vasst. Och visst är det så att man inte vill ha dem för nära med tanke på djuren. Tack för alla fantastiska foton detta året. Ska du inte delta i Gems photochallenge med ett tema per vecka? Där får man vara lite extra kreativ i tanken...God fortsättning
Svar från SiU   2019-01-06 21:14
Tack Paula, visst är det roligt med djur och det hör till när man bor på landet! Har tidigare deltagit i olika tema-fotograferingar och det är kul men tiden räcker inte riktigt till... tyvärr.
Nu har jag äntligen kommit hem och hittat på din andra del av kalvalkaden. Tjusig bild på hundarna och älgar vid husknuten blir jag imponerad av.
Hälsningar Lena
Svar från SiU   2019-01-06 21:15
Tack Lena, bor man i skogen så får man skogen djur lite på köpet ;-)