Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Det händer mycket nu i naturen...

Länge sen jag gjorde nåt blogginlägg här men nog har fotat desto mer med fokus på djur och natur. Det händer så mycket så det gäller att alltid ha kameran skjutklar. Här kommer en liten sammanfattning av vårens och försommarens bildskörd tagna på hemmaplan. Kommer inte överens med bloggverktyget här och hur jag än försöker hamnar inte bilderna iden ordning jag vill så nu får det bli huller om buller...

En halvstor harunge som flyttat in på gården, en av dom senaste bilderna fotad 17/6 som var tänkt att hamna på slutet...

Samma dag som harungen fastnade på bild var det dags för familjen sädesärla att lämna boet.

Inte bara vilda djur, med en ny valp i huset blir det mycket hundbilder. Celine och lilla Lotta.

En dag i maj sa jag till min sambo att konstigt att vi inte sett några älgar på fältet än och när jag tittade ut genom köksfönstret fick jag syn på dom här två i skogskanten så det var bara att springa ut med kameran.

Förra året såg jag inte till fladdermössen på vinden en enda gång så blev extra glad när jag träffade på dom igen så dom finns kvar!

Ute på promenad med hunden och ett rådjur sticker upp huvudet bland hundkäxen.

Verkar vara ovanligt gott om nyckelpigor i år. Smaskar på bladlössen på en rosenbuske på gården.

En av årets höjdpunkter att träffa på en lappuggla i Sörmland! Också fotad då jag var ute på promenad med hunden...

Stenknäck har jag aldrig sett förut och den här har jag fotat från köksfönstret.

Huggormsmöte på hundpromenaden, hunden kopplad på säkert avstånd medans jag fotade.

Ytterligare en av vårens riktiga höjdare, då jag upptäckte en rävlya bara 100 meter hemifrån. Första mötet då jag nästan var hemma efter promenad med hunden, lyckades med flera bilder dagen efter då jag smög dit utan hund.

Har hört att det ska finnas häckande storlom i sjön hemmavid men aldrig sett nån fast vi bott här sen -92 men en dag i April då jag som vanligt var ute med hunden hörde jag ett rop från sjön som fick mig att stanna till och spana... Hade bara 200 mm på kameran men lyckades ändå få några bilder.


Gott om ekorrar i år också, hunden märker dom oftast först, dom är spännande tycker hon! Alltså är det många fördelar med hund då många av dom här bilderna kommit till tack vare alla mina promenader med hund i skog och mark ;-)

Lappugglan, rävungarna, hundar mm finns det mycket mer bilder på i min andra blogg www.susajt.se kolla under menyn blogg eller välj kategori "djur och natur" för den som vill se mer.

Inlagt 2019-06-18 00:23 | Läst 981 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En fin samling bilder. Fladdermöss, lappuggla och huggorm sticker ut lite extra. Ser ut som väldigt lite skärpedjup på ormen, fotade du den med ett makro?? var du själv på ett säkert avstånd? Väldigt häftig bild iaf.

Att få in bilderna i rätt ordning är ett konststycke, brukar fungera om man står på ett ben :). Tror alla har sina trick, jag har fått viss ordning på det om jag använder opera webbläsare och laddar in bilderna i bakvänd ordning, då brukar de hamna rätt i bloggen. Annars får det bli klippa ut och klistra in bilderna, dvs flytta runt dem i själva bloggen
Svar från SiU 2019-06-18 09:52
Tack för tips med bloggen, provade även att läggas in bilderna i bakvänd ordning men hjälpte inte och fungerar heller inget vidare att försöka flytta runt, är väl lite ovan eftersom jag inte bloggar så ofta här numera, använder Edge så det kanske inte heller är optimalt.

Ja, ormen är fotad med makro, endast obetydligt beskuren så jag var väldigt nära, håller man bara koll på fingrarna så är det nog ingen fara...
pdahlen 2019-06-18 11:00
..nog... det låter betryggande :)
Svar från SiU 2019-06-18 16:02
Hehe, är inte direkt ormrädd ;-)
Vilken härlig samling bilder och många fina möten har du haft! Jag blir väldigt avundsjuk på rävungarna och ugglan. Ormbilden är väldigt läcker. Kul med en liten valp, förstår att det blivit mycket bilder på den.
Hälsningar Lena
Svar från SiU 2019-06-18 09:53
Tack Lena, ja rävungarna och lappugglan var verkligen årets höjdpunkter på hemmaplan och kul att få fota!
Vilken trevlig bildserie! Många möten väl fångade. Hoppas du fortsätter att förmedla dina upplevelser /hoppas Eric
Svar från SiU 2019-06-18 16:03
Tack, i mån av tid bloggar jag och lägger ut bilder både här och där ;-)
Många fina möten som du har haft, dessutom jättefina bilder! Fladdermössen var ju riktigt fina, dessutom tittar dom in i kameran.. inte illa! Rävungar är roligt, dom brukar vara nyfikna och kan komma riktigt nära om man står still.. Hade en som bet försiktigt framtill på min ena stövel, på den analoga tiden..

ang. bloggverktyget så använder jag mig av webbläsaren 'Chrome' (på rekommendation av redaktionen) när jag skriver bloggar och lägger in bilder, alla bilder och text hamnar rätt, och där jag vill ha dom, ingenting krånglar! För övrigt så använder jag aldrig Chrome, annars blir det alltid Edge eller Explorer..
Hälsn!
Svar från SiU 2019-06-18 16:07
Tack, dom här rävungarna var nog mer försiktiga... Har tyvärr inte sett till dom mer så kanske dom lämnat lyan. Jo, har förstått att det nog funkar bättre med Chrome här men var för lat att byta....
2019-07-05 09:38   Kicki Fredlund
Vilka fantastiska bilder! Du måtte vara otroligt observant när du är ute i naturen, som lyckas fånga så många olika djur.

Kul att du har en ny valp. Det är samma här. Jag har nyss levererat klart en kull franska bulldoggar, men behöll en liten Onyx, som nu är 10 veckor gammal.
Om du vill se henne så finns hon på travarenskennel.bloggplatsen.se