Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Huka er gubbar!

Läste för ett tag sen inlägg om att dom bloggande kvinnorna blivit allt färre här på FS och vad det kan tänkas bero på... Jag själv hör till en av dom som bloggar allt mindre här då jag dels tycker bloggfunktionerna här är lite knölig och dessutom har jag en annan blogg samt "hänger" en del på fotosidor på FB (framför allt en fb-sida för kvinnliga fotografer). Och håller med att det blir lite enformigt att bläddra bland bloggarna här om det blir många en-bilds-inlägg från en bloggare som tar över. Däremot håller jag inte med att dom som bloggar en bild om dagen skulle vara "ointressanta" med mediokra bilder då jag själv kör det på min andra blogg (www.susajt.se). Tvärtom så övar man nog upp sitt bildseende och får många gånger bättre bilder än dom som fotar / bloggar sällan. En snabb räkning här så är det ca 2 kvinnliga bloggare per sida som visar typ 26 blogginlägg så visst har vi minskat. Tror nog jag kommer att blogga ännu mindre här under nästa år och kanske satsa på mer bloggande på min andra sida där jag nu mest har mina "dagens bilder", kanske att jag då lägger en länk här då och då när jag har nåt fototillfälle jag vill visa... får se hur jag gör.

Bjuder på några bilder från lek i studion på fotoklubben för ett tag sen.

Vad säger framtiden, kommer det fler kvinnor hit under nästa år?

Kanske man kan trolla bort nån gubbe ;-)?

Eller vända upp och ner på nån...

Till slut försvinner han sakta in i dimman....

Några fler bilder med annan fotolek i studion igår finns på min blogg som jag länkade till ovan.

Och vart har alla etiketter / taggar man skapat tagit vägen?? Orkar inte leta så det får vara.... som sagt lite knöligt med bloggen här.

Inlagt 2018-12-13 23:00 | Läst 1976 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej! Ja, du är nog en av dom som jag tänker på som kanske har minskat sin närvaro här.. men det finns många fler sett under de senaste åren.. det är synd! Vilka spännande bilder du har tagit här, riktigt bra!
Hälsn!
Svar från SiU   2018-12-14 09:58
Tack Jan! Ja det var ju du som skrev inlägget och jag läser gärna din blogg när jag tittar in här och faktiskt så bläddrade jag tillbaka 3-4 sidor då, så det kändes lite sent att kommentera i "debatten"...
Det ser ut att ha varit en trevlig lek i studion. Bilder som vi inte är alltför bortskämda med här på FS. Det har diskuterats några gånger på slutet om bloggandet. Själv tycker jag det är upp till var och en att skriva och visa dom bilder man vill. Det får naturligtvis inte gå överstyr så man sårar någon. Även jag tycker det är tråkigt att det försvunnit flera kvinnliga bloggare. Tror det har blivit färre bloggare rent allmänt. Många har FB, även jag och där räcker det bara med en gilla tryckning vilket är lite tråkigt. På bloggen får man läsa lite mer om tillkomsten av bilder.
Sten
Svar från SiU   2018-12-14 10:00
Ja, vi som fotade då hade riktigt trevligt! Visst måste bloggandet vara upp till var och en vad man väljer för innehåll men kul om det blir lite variation! I det vanliga flödet på FB så blir det kanske mest gilla tryckningar men är man med på nån fotosida där kan det bli mer kommentarer och diskussion.
Fina bilder, särskilt den med händerna. Kul med en fotoförening där man testar och blir kreativ i områden man kanske inte tidigare testat. Jag var tidigare med i ett forum där vi hade veckans utmaning, vilket gjorde att man nästan varje vecka fick tänka utanför boxen då jag nästan enbart håller på med naturfoto.

Även om fotosidans bloggfunktionalitet är väldigt underlig, där man måste ha rätt program och medvind för att lyckats få till ett inlägg så tycker jag det ändå är bättre än vad jag fick till på FB (kunde tex inte skriva text till varje bild), så jag skriver inlägget här och länkar det till FB istället.
Svar från SiU   2018-12-14 10:04
Tack Peter! Det är kul med utmaningar och teman inom foto. Kan hålla med att FB också är lite knöligt om man vill ha text till varje bild, det kan man ju inte skriva till förrän man publicerat inlägget...
Det blev en fin serie den där. Studioblixt kanske? Hälsningar/ Björn T
Svar från SiU   2018-12-14 21:13
Tack, ja det är två studioblixtar.