SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Sista norrskenskvällen i Abisko

Sista kvällen i Abisko var nog den kvällen det var svårast att få till några bra bilder. Vi åkte ut på kvällen med hundspann och tanken var att få med hundarna i förgrunden och norrsken i bakgrunden...

Det hade snöat nästa hela dagen och var fortfarande mulet när vi kom till vårt mål. Börjar med några testbilder på hundarna. Inte lätt när man måste ha lång slutartid...

.

Även ikväll hade vi tillgång till värmande brasa i tipin.

.

Hundarna verkade inte ha nåt emot att ligga ute i mörkret och snön.

.

Medan vi väntade på att det eventuella norrskenet förberedes fika i tipin.

.

Samlade runt brasan, det har i alla fall klarnat upp på himlen.

.

Peter, vår kursledare, berättar om norrskenet i folktron.

.

Och som på beställning kom norrskenet!

.

Månskenet i bakgrunden.

.

Hundarna belysta av pannlampan.

.

Det andra hundspannet.

.

Det behövdes lite lock och pock för att få hundarna att stå då dom var vana att ligga och vila när man stannat vid tipin.

.

Och så lade dom sig igen...

.

Ett försök att få med både hundspann, tipin och norrskenet.

.

En sista bild strax innan 12-slaget, sen avtog norrskenet och vi kände oss mer än nöjda och packade ihop för kvällen och gled ljudlöst hem genom natten, en häftig känsla!

Se även tidigare blogginlägg från dom föregående kvällarna.

Postat 2016-02-22 21:19 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Andra norrskenskvällen i Abisko

Andra kvällen i Abisko var vädret lugnare utan blåst men istället var det kallare ner mot -10 och då stod tur med snöskoter ner i dalen på programmet. Man fick låna skoteroveraller under hela vistelsen och den här kvällen valde jag t.o.m att ha mina egna termobyxor under...  Det blev många timmar ute men vi hade en tipi där vi kunde värma oss vid en brasa.

Även idag hann vi lagom få upp kamerorna på stativ och knäppa några provbilder så började man ana det gröna skenet. Här är klockan 19.54.

.

Vacker himmel över Nuolja.

.

Provade lite olika kompositioner, tre träd.

.

Lite starkare sken.

.

Nuolja syns lite till vänster i bild.

.

Läckert när det lila också kommer fram!

.

Ja, det blev måånga bilder på tipin....

.

Månen var bara en skära men ser full ut när man har lång slutartid.

.

Månen gömd bakom en knotig tall.

.

Månen försvunnit bakom Nuolja.

.

Strax efter midnatt,  snart börjar vi packa ihop inför hemfärden och ännu en lyckad norrskenskväll. En kväll återstår, fortsättning följer...

Postat 2016-02-20 19:53 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Grymt öde vid majbrasan ;-(

Majbrasa som arrangeras av scouterna i Hållsta/Eskilstuna.

Här kommer dom med facklor för att tända brasan.

 

Tungt för flaggbärarna.... vacker solnedgång.

 

Brasans tänds kl 21.

 

Strax innan den här bilden tas kommer en vad vi tror var en grävling springande ut mot fältet i den vänstra delen av bilden.... men det var nåt konstigt... den glimmade som av reflexer tills vi insåg att den glödde i pälsen! Kan den verkligen ha varit i brasan som vid det här laget brann ordentligt ca 25 minuter efter att den tänts!? Det såg ut som om glöden slockande medans den sprang så jag hoppas den kraken var skyddad av sin päls mot allvarligare skador  men jag antar att även en mindre infektion är förödande för ett vilt djur ;-(

 

Några ungdomar sprang efter djuret och trodde den hade försvunnit ner i ett hål dom hittade, kanske funderar den här killen över dess grymma öde...

 

 

 

Postat 2012-04-30 23:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vad sägs om en canvastavla för 7900 kr?

Jag har varit på kurs och bott på hotell Gillet på Dragarbrunnsgatan i Uppsala där det var en  utställning, "Small people big plans", med konstfoto av Martin Lima de Faria i matsalen.  Små figurer föreställande människor i olika miljöer/situationer. Spännande och annorlunda bilder men jag tycker nog dom gör sig ändå bättre på datorskärmen när jag tittar på hemsidan nu, möjligen att det beror på att tittandet där blev ganska hastigt och oplanerat då man var där i helt annat syfte, men där upplevde jag bilderna lite mer otydliga och inte lika intressanta. Men nu ser jag ju att dom är nåt lite extra! Någon mer som sett utställningen eller vet mer om fotografen?

Tavlorna var även till salu och fanns i canvas från 20x20 cm till 1x1 meter eller förstoring på plexiglas. Den sistnämda till ett pris för 29000 och den största canvasen 7900... inget för min plånbok i alla fall, inte ens nu när det var julrea för halva priset;-)

Inte hade jag nåt stativ med mig men det var en fin månklar kväll igår så jag ville ändå försöka mig på några bilder under en kvällspromenad så det får väl illustrera bloggen den här gången.

Man tager vad man haver att stödja kameran på.... resultatet blir som det blir då ;-)

 

Utsikt från hotellrummet.

 

Postat 2011-12-07 23:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ser ni vad bilden föreställer?

Lite dystert och mörkt så här års när inte snön kommit... men i sista bilden finns något som kanske lyser upp, ser du vad det föreställer?
Jag fortsätter och "kämpar" på med mitt dagliga fotande och tycker ändå det är en rolig utmaning att hitta motiv varje dag.

Dagens bild.
Klicka på bilden för en större version och där finns också svaret för den som inte ser vad det är ;-)

 

Postat 2011-12-05 17:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa