SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Nerdrogad, modell

Några av veckans bilder i mitt projekt 365.

Modellfotografering, på djurkliniken, macro och natt på brandstationen är en del av min vecka som gått. Fanskapet som jag skrev om i mitt förra inlägg har hållt sig borta ;-). Märk väl kommatecknet i rubriken, det är alltså inte modellen som var nerdrogad utan hunden under veterinärbesöket.

En egen sida med fler bilder på modellen finns nu på min hemsida www.susajt.se (Meny/2009/modellbilder) samt en svartvit bild på min sida här på fotosidan.Fotat vecka 22
Postat 2009-05-31 22:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Slå ihjäl fanskapet!

Idag hände nåt tråkigt, jag tar det från början...

För en vecka sen fick två av mina höns kycklingar, kläckningsresultatet var klent, bara två var blev det varav en hittades död häromdagen, alltså var det bara tre kvar. Första veckan brukar dom få vara i bur innan dom släpps ihop med den övriga flocken bestående av ca 15 individer som sprätter helt fritt ute och då får dom vuxna gå ut genom ett fönster så dom små hålls inne med sina mammor ytterligare nån vecka innan dom får gå ut under dom vuxnas uppsikt. Det här har fungerat alldeles utmärkt i över tio år utan annat än enstaka förluster vilket man får räkna med.

På fm när jag kom ner idag hade en kråka förirrat sig in hos hönsen och hittade inte ut så jag hjälpte den och tänkte inte så mycket mer på det utan fullföljde det för dagen inplanerade kycklingutsläppet.
Sen tog jag en promenad med hundarna och när jag kom tillbaka var hönsen upprörda och alla kycklingarna borta. Jag förstod direkt att det var kråkan som var boven i dramat men det var för sent att göra nåt åt den saken. Efter ytterligare nån timme gick jag ner för att titta till hönsen igen och då var kråkan där igen och stal ägg! Jag lyckades stänga in den och beordrade ut sambon för att slå ihjäl fanskapet! Har dom väl börjat med sån fasoner lär dom inte sluta, öga för öga...

Sambon fångar in den med tjocka handskar på, kolla in klorna!

Den protesterar och bits hårt, men sambon hävdar ändå att det är ju kloka djur som lever i par... kanske har den ungar själv tänker jag då och mjuknar något...

Kanske vi ska ge den en chans till... men bara en! Sambon talar om för den vad som gäller nu...

Sen ligger den alldeles still i hans hand utan att vara fasthållen, ser ut som den funderar...

Vi får väl se om det räckte som läxa?

Men stackars hönorna gråter, ett lågt jämrande läte hela tiden. Har aldrig varit med om att en höna blivit av med alla sina små på en gång så det där ljudet har jag inte hört förut, så helt klart kan även en höna sörja!

Postat 2009-05-28 20:44 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Objektiv till studentbal?

Nackdelen med systemkamera är dilemmat vilket objektiv man ska välja...

Visst tar man med sig ett par att välja på men så känns det som man inte "har tid" att byta då man skulle behöva byta hela tiden när man t.ex fotar i folksamlingar. Vilket objektiv föredrar ni i såna sammanhang? Nu har jag i alla fall förstått dom som har två kameror hänger om halsen...

Som när jag fotade på en studentbal för ett par veckor sen, ena sekunden vill man ha telet för att kunna zooma in ett vackert ansikte:

Men när man vill ha med många personer blir det problem med att "få plats" med tele när man trängs i en folksamling, det är då man vill ha på mer vidvinkel:

Och nästa sekund vill man ha telet igen när man vill smygfota ett ögonblick då det inte finns tid att byta... Hur gör ni egentligen?

Fotat 090508 vid Sundbyholms slott.

 

 

Postat 2009-05-20 22:42 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag fick flyga helikopter!

Det har varit många roliga fototillfällen i Maj.

Har inte hunnit lägga ut så mycket här i bloggen men under ett besök i tjänsten på Gotland fick jag åka med ambulanshelikoptern så bjuder i alla fall på några bilder därifrån.Start vid hangaren.
Jag fick sitta fram med stränga order att inte röra några knappar o spakar...
Visby och en del av ringmuren från ovan.
På väg ner mot sjukhuset.
Sjukhusets helikopterplatta ner till vänster i bild.


Fotat 090515
Postat 2009-05-17 23:07 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

När Tommy Jansson dog...

...slutade jag gå på speedway.

Det var -76 Eskilstunas hemmaförare och stora idol körde ihjäl sig, jag var 15 år då och hade varit och sett honom på hemma på Tunavallen nån vecka innan. Sen var det som om det inte var kul att gå på speedway längre då och åren har gått och det har inte blivit av förräns igår igen på Smedstadion Gröndal då hemmalaget Ikaros-Smederna körde mot Västervik. Som vanligt har jag valt en bild som dagens bild på hemsidan och några andra bilder kommer här:Klara färdiga gå!
Det kom en rejäl regnskur strax innan start så det var ganska blött på banan.
Det var jämt mellan lagen...
Här är det en hemmaförare i täten...

...men det var bortalaget Västervik som vann till slut.

Postat 2009-05-13 19:42 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa