SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Månadens favoritbild - Augusti (havsörnar)

Den här gången var det extra svårt att välja en månadsfavorit bland den stora mängden bilder från resan till bl.a Nordkap, treriksröset, nordnorge som vi nyss gjort och som jag skrivit några blogginlägg om tidigare. Men jag har insett att man kanske inte får nån mer chans att komma så nära en havsörn  så även om bilden i sig inte är perfekt så får det ändå bli min favorit.

Vi såg havsörnar vid flera tillfällen, dock utan att jag lyckades med några bra bilder men jag tar med några av dom här ändå.

Västerålen, här var det tre stycken som tycktes hålla till vid en bergvägg, fick med två av dom på bilden.

En satte sig på en sten men alldeles för högt upp för att kunna komma åt och få bättre bilder. Var tillbaka dagen efter och då var dom också där men högt uppe i skyn.

Bodö, vi åkte förbi på vägen då sambon fick syn på den här och jag hoppade genast ut ur bilen, Fotat vid samma tillfälle som favoritbilden men inte samma örn.

Jag kom inte så nära förrän den flög iväg...

Sambon åkte för att vända bilen och kom tillbaka och sa "det sitter en till därborta". Jag hoppade in i bilen, vi åkte dit och den satt kvar! Det fanns inget att gömma sig bakom och jag tänkte att det är nog ingen ide, tog med hundarna som behövde ut och rastas och vi började sakta gå mot örnen som hela tiden hade "örnkoll" på oss. Tog några bilder vartefter jag närmade mig så det här är en av dom första, och favoritbilden en av dom sista, den finns i större version på min sida.

 

Postat 2010-08-31 21:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Valsafari i Västerålen

Här kommer ett kort inlägg igen från resan och ett par bilder från gårdagens valsafari i Västerålen som jag ändå måste säga att det inte var nån höjdare om jag ska vara ärlig... Det hade varit inställt 4 dagar pga av blåst med igår kväll mojnade det tillräckligt för att båtarna skulle gå ut men ändå gungade det rejält och många inklusive jag blev sjösjuka....

På valcentret i Andenes

Den ena av valsafari båtarna, och visst fick se val i alla fall! Men det var inte lätt att fota på en gungande båt med spypåsen i ena handen... Bild bland mina projekt365 bilder på www.susajt.se. Nu går resan hemåt så sakteliga....

Postat 2010-08-20 22:21 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bilder från Nordkap

Bjuder på några bilder från klippan på Nordkap med några timmars mellan rum i olika ljus. Vill också tacka för kommentarer på mitt förra inlägg som jag inte svarat på pga av lite begränsningar med uppkopplingen så här på resa. Imorgon räknar vi med att göra treriksröset...

 

Och som vanligt mer bilder från resan på www.susajt.se

 

Postat 2010-08-16 00:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Nordkap nästa!

Nu har vi nästan nått huvudmålet på resan, Nordkap dit vi nu har 13 km kvar och ämnar åka till imorgon. För natten har vi tagit in på världen nordligaste camping, Kirkeporten.

Det här är resans sjätte dag och nu har jag äntligen fått möjligheten att bjuda på några bilder. (Snabbredigerade på en laptop i en husvagn ;-))

Vi åkte upp genom Finland, här passerar vi polcirkeln.

Där rådde full tomtefeber, julhandel mm

Här har vi kommit över till norska sidan, några välanvända fiskebåtar i Kirkenes hamn,

Souvernirhandel vid gränsen till ryssland och vägen som leder till Murmansk.

Storslagen natur som är svårt att göra rättvisa på bild....

Renar har vi sett i tusentals...

Jätte kungskrabba vid världens nordligaste fiskehamn.

Mer bilder i mitt projekt 365.

Postat 2010-08-11 23:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kort rapport från Kirkenes

Det hær blir mitt førsta blogginlægg utan bilder som jag tyværr inte har møjlighet att lægga in några just nu... Resan har gått genom norra Finland via Rovaniemi och tomteland vid polcirkeln och øver grænsen till norska Kirkenes dær vi ær just nu. Iskalla vindar från ishavet men mestadels uppehåll så vi ær nøjda med det.

Vi har gjort ett snabbt besøk vid ryska grænsen  13 km hærifrån och imorgon fortsætter vi mot Nordkap som ær huvudmålet før resan. En mærklig kænsla att vara så långt norrut....

Postat 2010-08-09 17:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa