SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Skäll inte på mig!!!

Sen jag började fota dagens hundbild på min hemsida så blir det förståss mycket hundbilder och inspirerad av andra här på fotosidan som varit ut på isen gav jag mig också ut på isen för att fota lite. Men jag fick stå ut med en massa skäll...

Vov!

 

VOV sa jag!

 

 

Vov, vov, vov!!!

 

Sluta skälla?? Hm, moff....

 

Äntligen tyst!

 

 

Postat 2011-01-28 22:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tornhus i morgonljus

Fotat i morse strax innan det blev ljust vilket ger ett vackert ljus... förstora gärna så gör sig färgerna lite bättre då jag tycker dom ser lite dassiga ut här....

Postat 2011-01-23 19:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lär mig nya kameran

Blir ett till inlägg idag då det inte gick att lägga in bilder i förra inlägget tidigare ikväll...
Som jag skrev har jag ny kamera som jag håller på att lär mig. Har testat den monokroma inställningen vilket jag inte brukar använda utan konverterar hellre till svartvitt i PS, men kul att testa i alla fall.

Mina ofrivilliga testmodeller brukar bli ganska uttråkade framför kameran...

 

Mannen bjuder mat idag så jag leker lite med maten istället och testar funktionen med trådlös blixt, håller mig till ETTL till att börja med.

 

 Men då blev det genast lite intressantare att delta i övningarna, men når inte upp...

 

 Tar ett skutt så kanske det går! Men här var det dags att bryta för att slippa grönkålssoppa på väggarna ;o. Läser vidare i manualen efter tips i forumen om att programera om focus till AF-on knappen och hur man "styr" focuspunkterna. Tänk vad mycket man lär sig här på FS, tack alla!

 

 

 

Postat 2011-01-16 23:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Rå eller ding, fundering om filformat

Jag har nyligen uppgraderat till Canon 60D och kan då inte öppna raw-filerna i photoshop CS3 så alternativen (förutom att uppgradera till CS5) är att använda Canons DPP eller konvertera till DNG filer för att kunna öppna dom i Camera raw. Känner mig mer bekväm med Camera raw, vilket väl i och för sig är en vanesak, så det jag funderar på nu är om jag konverterar alla raw-filer till DNG, bör jag spara raw-filen också eller duger det lika väl med DNG eller förlorar man nåt på det???

En fördel jag själv kommit på med DNG är väl att det tar lite mindre plats. Vad säger ni, finns det andra för- och nackdelar med respektive filformat?

Och varför funkar det helt plötsligt inte att lägga in bilder här i bloggen??? När jag laddat upp en jpg-bildfil står det image/pjpeg i uppladdningsfönstret där jag väljer bildfil och så blir det bara ett rött kryss här i bloggen. Vad har hänt?

Trist med ett inlägg utan en endaste bild, men hoppas det är tillfälligt....

Postat 2011-01-16 19:25 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tilltufsad av livet

För ett par blogginlägg sedan nämde jag kort om en olycka.... det som hände var att min ena hund blev illa påkörd och självklart har jag förebrått mig själv och mått dåligt. Som nog dom flesta hundägare vet så har man strikt hundägaransvar som man försöker leva efter och utan att gå in på några närmare detaljer så kan det ändå bli väldigt fel. Hur som helst så hade hon änglavakt och klarade sig med lindriga blessyrer vilket jag förstås är oerhört tacksam över. Bl.a sårskador i munnen och en utslagen tand.

Blev först ledsen när jag såg den här bilden där hon visar sin skada men har börjat tycka hon ser riktigt charmig ut, kanske bara en matte som kan tycka hon är söt här ;-) ? Grå om nosen och tilltufsad av livet. I själva verket är hon lite irriterad av att behöva sitta fint i väntan på köttbullen...

 

 

Jodå, hon kan posera och se riktigt söt ut också!

Förutom mitt vanliga projekt 365 kör jag i år även med en hundbild om dagen på min hemsida, inspirerad av "Dagens hund" här på FS.

 

Postat 2011-01-07 10:04 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa