SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Konstigt tänk när man köper kompaktkamera...

Jag har köpt en ny kamera. Som komplement till systemkameran ville jag ha en liten som får plats i bröstfickan men ändå bra prestanda med så mycket funktioner som möjligt så valet föll på Canon S95. Min första digitala kompaktkamera tror jag att jag köpte  -99, en 2 megapixels Olympus och då var dom fortfarande dyra och jag betalade nog ca 5000 kr för den! Nästa, en Kodak Easy share, minns jag inte vad den kostade men tror det var runt 1500 vilket verkar vara ungefär vad dom flesta "svenssons" vill lägga på en kamera och som även jag då tyckte var lagom. Men sen man började intressera sig mer för foto och har systemkamera med diverse tillbehör för åtskilliga tusenlappar så är det helt plötsligt OK att lägga ut runt 4000 kr för en kompaktkamera som man bara ska ha ibland i reserv... Lite konstigt tänk egentligen...

Hur som helst tänkte jag ha den lilla när det är för bökigt att ha systemkameran till hands även om jag måste säga att jag är duktig på att ha med mig den överallt.

Fotat med Canon450 D på hästryggen.

 

Ett försök att fota under tölten, svårt med skärpan ;-).

 

Canon S95, perfekt att ha till hands i bröstfickan på mc-jackan.

 

Utsikten i höger backspegel.

 

Utsikten i vänster backspegel.

 

Och så en gammal bild fotad med ovan nämda Olympus fotat under en mc-semester på gammelhojarna i Skottland -00. Tog väl ca 40 bilder den veckan ;o), numera knäpper man väl 40 bilder på raken....

 

Postat 2011-06-29 22:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hur långt slingrar sig en huggorm??

Sen en tid tillbaka har vi sett en huggorm som börjat hålla till på gården och med tanke på hundarna bestämde vi oss för att försöka få den att flytta. På midsommarafton låg den där så då skred vi till verket.

Hej du, här får du inte vara....

 

Vi lyckades mota in den i en hink.

 

Vi gick iväg några hundra meter där den släpptes ut, lite sur över flytten...

 

I frihet igen, men fortfarande lite irriterad.

 

Kollar in ny omgivningen...

 

Det där stenröset verkar tryggt!

 

 Får jag vara i fred nu?

Frågan är om den blir kvar där eller om den kommer tillbaka, det var kanske 300 meter vi bar iväg den, vad tror ni?

 

 

Postat 2011-06-26 09:56 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Blää, för midsommarfirande!

Är inte så bra på det här med midsommarfirande och att binda blomsterkransar men trevlig helg på er i alla fall! Själv ska jag jobba i "samhällets tjänst" i natt...

Postat 2011-06-24 20:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Blixten slog ner

Den 11 Juni vaknade jag av ett fruktansvärt brak, det var blixten som slog ner här i en björk och skalade av barken på den. Naturens krafter är inte att förakta!
Det är en av mina bilder i mitt ständigt pågående projekt 365 och några andra bilder från senaste dagarna är en kobild som jag gillar fast den är suddig, en bild från hästryggen och idag en macrobild på en pytteliten orange fluga som jag inte kan namnet på, någon som vet???

Klicka på bilden för att komma till min sida och se bilderna i större version.

 

Postat 2011-06-22 23:39 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vilka stora fötter du har!

Ingen som har läst min blogg har väl kunnat undgå vad som är mina senaste favoritfotoobjekt... Så här kommer några bilder på de senaste tillskotten i en liten bildserie på sötnosarna. Men allt är inte bara gulligt i kycklingvärlden då några blev offer idag för vad jag gissar på är skator ;-(. Det är nog trots allt kloka djur då dom fick sig en lära sig den hårda vägen en gång vad som händer när dom ger sig på hönsen/äggen och det har hållt i över 15 år men nu tycks inte den vetskapen ärvts till den nuvarande generetionen. Kråkorna fick en likadan läxa som finns att läsa i mina blogginlägg från maj-juni 2009 och dom har inte krökt en fjäder på mina höns/kycklingar sen dess.

Men nu till dagens bilder:

Senaste kullen som består av 2 gula och 3 svarta.

 

Men vilka stora fötter du har!

 

Hördudu! Det är inge fel på mina fötter!

 

Jösses så sur han blev då....

 

Förlåt då... kan vi vara vänner igen?

 

Ok, jag förlåter dig ;-)

 

Puss!

 

Postat 2011-06-18 22:52 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa