SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Ni slipper inte undan

Efter att försökt flera dagar med alldeles för seg uppkoppling ska jag nu på årets sista timmar försöka lägga upp min årskrönika i bilder. Har ju läst inlägg om att en del tycker det är mördande tråkigt med alla dessa inlägg med årsbilder, töntigt med färg etc och alla har ju rätt att uttrycka vad man vill i sin blogg. Det är inget jag tar åt mig av och tror inte det är så allvarligt menat och den som vill får scrolla vidare, ja ni andra slipper väl då ;-) Otroligt svårt att välja ut bara tolv bilder och en del bilder har visats här förut , men här kommer dom i alla fall... i färg.

Januari:
Inleder året med att beställa en ny kamera, Canon 60D och förutom mitt Projekt365 börjar jag med "Dagens hund", dvs en hundbild om dagen under ett år. Den lilla blev påkörd under mellandagarna så där kan man följa hennes återhämtning med flera veterinärbesök. Bilden tagen vid ett återbesök på Strömsholms djursjukhus 5/1.
_________________________________________________________________ 

Februari:
Senast Februari ska den årliga genbanksrapporten på mina Hedemorahöns skickas in. Ringmärkningarna kontrolleras, en medelvikt räknas ut, antal avelsdjur och kläckningresultat antecknas.
_________________________________________________________________

 

 Mars:
19:e Mars infaller supermånen, här fotad två dagar innan. Dom förutspådda naturkatastroferna uteblir (förutom den naturkatastrof som redan inträffat i Japan).
_________________________________________________________________

April:
Hönorna har börjat ruva ovanligt tidigt så det blir två kullar lagom till Påsk som infaller sent i år. Det ska visa sig bli ovanligt många kullar under hela sommaren och det blir mycket kycklingbilder!

_________________________________________________________________

 

Maj:
Bakslaget med vädret som alltid kommer lät vänta på sig ända till 3:e Maj med snöfall och hagel, dock inget som blev kvar på backen. Vitsipporna blommar fortfarande en bra bit in i Maj.

_________________________________________________________________

 

Juni:
En varm månad med värmeåskväder och blixten slår ner med dunder och brak i en björk och en huggorm bosätter sig på gården. En dag lyckas jag fånga den och bär iväg den med tanke på hundarna.

_________________________________________________________________

 

Juli:
Inleder Juli med två-veckors semester med en helg i Göteborg och Iron Maiden på Ullevi. Jag lyckas ta mig längst fram för att knäppa några bilder med min nyinköpta lilla CanonS95 som jag smugglat med mig in... 

_________________________________________________________________

 

Augusti:
Jag börjar ny semesterperiod slutet på månaden då jag och min bästa vän åker på en ridresa till Island. En fantastisk och oförglömlig vecka!

_________________________________________________________________

 

September: 
En sista kull kycklingar kläcks och dom första har redan flyttat hemifrån och fler är klara för försäljning, nu ser man tydligt skillnad på tuppar och hönor.

_________________________________________________________________

 

Oktober:
Zoomen på mitt Sigma 17-70 gick sönder under Islandsresan och innan jag bestämt mig för ett nytt normalzoom köper jag Sigmas 8-16 vidvinkel så den här månaden blir det mycket vidvinkelbilder, fantastisk roligt objektiv!

_________________________________________________________________

 

November:
Jag har ett nytt stjärnfilter som jag börjar testa nu i kvällsbelysning, kan ju bli lite för mycket av det goda men får man till det lite lagom blir det riktigt snyggt.

_________________________________________________________________

 

December:
Inga riktiga vinterbilder på hela månaden då den lilla snön som kommer slaskar bort på en gång. Julen blir grön och stormar drar in både i norr och söder och vi i mitten får en släng av båda...

_________________________________________________________________

Nu fortsätter jag på mitt femte år med mitt Projekt 365 men i år blir det ju 366 bilder då det är skottår, vid det här laget har det blivit ett sätt att leva att fota varje dag...  Lite rensning och uppfräschning av hemsidan inför 2012 års omgång. Gott Nytt År!

Kanske någon mer som antar utmaningen och hakar på med ett eget Projekt365?

 

Postat 2011-12-31 20:54 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tack Fotosidan!

I mitt förra blogginlägg skrev jag att jag kände mig pålurad en prenumeration på Fotosidan Magasin. Har tidigare läst flertal inlägg om att det har varit svårt att få svar från redaktionen så jag brydde mig aldrig om att kontakta dom direkt utan tänkte ändå ta prenumerationen bara jag fick "gnälla av mig"....
Men jag fick ganska snabbt svar från både David Elmfeldt och Magnus Fröderberg och dessutom utlovad kompensation för det dyrare priset jag fick betala för prenumerationen.
Så för rättvisans skull måste jag ju nu skriva ett blogginlägg även om det, och passa på att tacka redaktionen på Fotosidan!

Istapparna nedan är inte avsedda för dom ;-) utan det som närmast fanns till hands att fotografera idag vid husknuten. Motiven haglar ju inte precis över en så här års när det vackra vintervädret inte vill infinna sig.... Så det blev en grå  "Dagens bild" på hemsidan idag.

 

    

 

Postat 2011-12-21 21:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lurad av Fotosidan magasin?

Jag har till och från prenumererat på Fotosidan magasin, just nu är det "från".  För en tid sen blev jag uppringd av en tjej som ville ge mig ett nytt erbjudande på en prenumeration. Av princip så köper/beställer  jag aldrig något per telefon och är med i NIX-registret, men en del samtal går ju ändå igenom vilka jag brukar avsluta omgående.

Nu visade jag ändå lite intresse och undrade vad detta erbjudande innebar, kommer förstås inte ihåg ordagrant hur samtalet flöt men utan att ha gått in på några detaljer frågade hon om hon skulle skicka mig erbjudandet vilket jag tackade ja till med tanken att kunna titta på vad det innehöll i lugn och ro och sen ev göra en beställning på en ny prenumeration.

 I veckan damp det ner ett nummer av Fotosidan magasin (+ en katalog med fotoprylar tror jag det var, har inte hunnit titta närmare i den än)  i brevlådan. Lite fundersam blev jag då det inte innehöll nån info om nåt erbjudande men några dagar senare kom det ett inbetalningskort på 379 kr för 6 nummer!?
Ja, jag förstår ju nu att jag tydligen tackade ja till en prenumeration och inte ett erbjudande med förslag om prenumeration.

Självklart blir man irriterad att man tydligen måste vara övertydligt och aldrig ens uttala orden "Ja tack" (men man lär sig av sina misstag till nästa gång) och det var väl egentligen inget som jag tänkte "bråka" om utan ta den prenumerationen.
Men det som nu retar mig är att det priset jag fick gäller för vanlig eller icke-medlem och för plusmedlem skulle det kosta 299 kr vilket alltså borde gälla mig som ha silvermedlemskap. Alltså känner jag mig inte bara pålurad en prenumeration utan också lurad på 80 kr.

Någon mer som känner igen det här?? Skulle vara intressant att få en kommentar från någon i redaktionen också.

 Och inte en fotoblogg utan foto så här är en bild taget genom fönstret på jobbet i natt/ tidigt i morse då jag satt och funderade på ovanstående...

 

Postat 2011-12-18 18:26 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Sankta Lucia, svårt att fotografera...

Har man inga barn som kan lussa får man ta det man har istället...

 

Först ett snabbt test av ljuset, det blev väl sådär så jag har fått fixa en del med bilderna i PS.

 

Sen ska Alfons också ha glitter...

 

 

Neej, jag vill inte ha glitter!

 

Snälla hundarna försök nu, stiiillaaa!

 

 Ok, får vi frolic nu då???

 

En till bild.... Sankta Lucia... ge mig en frolic nu!
Ja, det är inte helt lätt att få till bra bilder med två hundar när man inte har en assistent ;-), efter varje klick med kameran tycker dom att det är dags att få sin belöning och får dom inte det ser dom istället ut som dom har drabbats av världens alla sorger och bekymmer....

 

Postat 2011-12-13 21:04 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Mingelbilder, bäst i svartvitt??

Inte det jag vanligtvis fotar men kul som lite omväxling! Har lite snöat in på svartvitt här i bloggen på sistone. Av nån anledning tycker jag oftast bilder på människor gör sig bättre i svartvitt, men kanske blev bilderna lite för mörka? Vad tycker du, kommentera gärna?!

 

Postat 2011-12-12 04:49 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa