SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Sorger och bekymmer

Jag har väl aldrig varit nån jätteflitig bloggerska här men nu är det snart en månad sen mitt senaste inlägg... Sorger och bekymmer har kommit emellan då jag bl.a mist min allra bästa älskade vän, fyrbenta vännen Lovisa. Första gången på mer än 28 år blev jag plötsligt och oväntat alldeles hundlös vilket var en smärre chock.
Sen har mycket kretsat kring hundar... redan innan hade vi börjat söka efter ytterligare en hund då även bästaste Alfons fick sluta sina dagar för ett halvår sen.

 

 

 Vi har tittat på boxer, (dock inte den på bilden som inte var till salu) men det var nog inte riktigt vad vi sökte just nu i alla fall... men visst är dom vackra!

 

Träffade dvärgschnauzern Mini på en fotoutflykt med fotoklubben men det här är inte riktigt min typ av hund.

 

Men jag är ändå lite sugen på en mindre hund framöver så vi hälsade på en uppfödare av boston terrier, är det här min ras??

 

 Måste säga att jag blev störtförälskad i lilla charmiga Rut! Hoppas på en valp till våren....

 

En och en halv vecka förblev jag hundlös innan Dino kom in i mitt liv. En 5-årig mysig blandras kille som behövde ett nytt hem.
Fler bilder och även en sista bild på Lovisa samma dag hon fick somna in finns bland mina dagens bilder här.

 

Postat 2012-09-29 23:40 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Månadens älg - del 2

Här kommer del 2 i mitt lilla projekt att försöka få en älg på bild varje månad. Här kan du se bilderna i del 1 för januari--april.

1:a Maj kl 22:28:
På väg hem från kvällspasset på jobbet, hinner precis se älgen upp mot hygget i vägkanten då jag passerar med bilen. Vänder, åker tillbaka, fram med kameran, ner med rutan och knäpper en bild så gott det går med mitt fasta 50 mm på kameran och iso 3200. Sen travade den iväg med sällskap av ytterligare en älg.

 

Bonusbild 3:e Maj kl 20:56:då jag ser älg igen i samma område som ovan, kanske samma älg också... även den här gången fotat från bilen med endast 50 mm objektivet så bilden är beskuren.

 

28:e Juni kl 22:27:
Förra månaden började bra men i Juni hade jag nästan gett upp hoppet innan jag ser en älg... och precis som då är den här fotad från bilen på väg hem från jobbet men den här gången hade jag telet med så det är en brännvidd på 240 mm, iso 3200.

 

5:e Juli kl 22:22:
Nu har det blivit lite sport att spana efter älgar efter mina kvällspass när det fortfarande är ljusa sommarkvällar. Gör en liten avstickare in på en grusväg och hinner bara åka några hundra meter så står det en där. Suddigt och brusigt med 1/30 sek, 180 mm och iso 3200 men det blev en älgbild i alla fall!


Augusti däremot blev det BOM ;-(
Såg nog bara skymten av en älg en kväll då det var alldeles för skumt då man nu märker av dom allt mörkare kvällarna och den var för långt bort på ett fält för att ens försöka få nån bild. Så vi får väl se hur det lyckas resten av årets månader... fortsättning följer!

 

Postat 2012-09-02 20:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Även jag hamnade bland sländorna...

Det har varit många bilder och bloggar om sländor men ni kanske orkar med några till? Jag behövde bara gå runt husknuten där vi har en gammal nästa igenväxt damm så det vore ju synd att inte försöka sig på några bilder när dom är så nära inpå.

Den här var helt klart nyfiken på mig och kom fram och kollade in mig flera gånger... men det var inte helt lätt att hinna sätta skärpan när den var i luften.

 

 Det gick lättare när den satte sig på ett vasstrå.

 

Sen lekte vi lite kurragömma då den tycktes ha ett favositställe bakom en gammal stubbe. Det var lite svårt att komma åt där med kameran och lite skumt ljus så det blev ganska brusigt.

 

Vet egentligen inte vad den gjorde bakom stubben... liksom körde med stjärten i mossan...

 

 Sen kom det en röd ängsslända (?) med nyfångad kvällsmat i form av en fluga.

 

 Då den var upptagen med middagen fick jag komma riktigt nära...

 

...där slank det sista ner.
Det var inte lätt med skärpan här heller med kort skärpedjup och frihand men förstora gärna så ser dom i alla fall lite bättre ut här i bloggen ;-)

 

Postat 2012-09-01 20:45 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera