SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Varning för groteska stilleben!

Vad gör man när fotovädret är grått och trist dag efter dag.... Tänkte att jag istället skulle fotografera inomhus idag efter dagens tuppslakt som vi hade på schemat idag. Lade ut några bilder på tuppslakt i December 2010 som fick en del reaktioner så ni som inte vill se såna bilder med delar av döda djur kan sluta läsa nu....

Idén jag fick var att använda dom slaktade tupparnas ben till stilleben. Snart nog märkte jag hur svårt det var att få till nån bild som jag hade tänkt mig med lite diverse rekvisita, hade helt enkelt inte fantasi nog att organisera ihop saker och ting. Så i slutändan blev det kanske lite väl groteska bilder? Men kanske kan dom ändå gå under kategorin stilleben?? Om man googlar på ordet står det att motiven kan innehålla närbilder på dött villebråd...

Förstora gärna bilderna, själv tycker jag ändå det blev ganska effektfullt om man inte är blödig av sig.

 

 

 

 

 

Sist men inte minst vill jag tillägga att tupparna inte slaktades för fotograferingens skull utan det är ett nödvändigt ont att ta bort överskottstuppar när man har höns som förökar sig.

Nu är det bara en bild kvar på årets projekt365 som i år alltså får en extra-bild, jag fortsätter nästa år också och det blir mitt 6:e år, hoppas det är några här på FS som också är med nästa år!

Gott Nytt År på er alla och ta det lungt med skålandet!

 

Postat 2012-12-30 23:01 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Personliga fönster

Jag gillar att fotografera fönster men det är ju inte alltid lämpligt att rikta kameran mot folks fönster hur som helst... Här kommer i alla fall några personliga fönster jag fått på bild under året. Vilken blir ditt favoritfönster??

 1. Ett gammalt industriområde som delvis bebos av konstnärer.

 

 2. Hemma på "bron" efter årets första snöstorm.

 

 3. En sommarstuga en höstdag då det stod tomt.

 

 4. Ett uthus jag passerade under en promenad hemmavid.

 

 5. Fönstret hos mina höns.

 

6. Bornholm i Augusti.

 Dagens bild i fullmånens sken på www.susajt.se

Postat 2012-12-28 19:56 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Stressat klart??

Hoppas ni inte stressat alltför mycket inför julen med allt vad det innebär. Själv gör jag minsta möjliga av helgen men helt kommer man liksom inte undan. Har inte hunnit blogga här så mycket som jag skulle vilja.... men håller ändå igång mitt dagliga fotande och då blir det ju alltid en massa bilder "över" som jag skulle kunna lägga upp i bloggen men tycker uppladdningsfunktionen är lite trög här med en bild i taget så det blir inte alltid av helt enkelt.

 Sista inköpen dagarna före jul....

 

 Fullt på parkeringen...

 

 Ta´t lungt i jultrafiken!

 

Själv stannar jag hemma i lugnet på landet.

 

I väntan på tomten? Njaej... det var nåt helt annat, förklaringen finns 20/12 om du klickar på bilden ;-)

Trevlig helg på er alla!

 

 

Postat 2012-12-23 22:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det här med Instagram...

Jag har inte varit ett fan av instagrambilder eller mobilbilder överhuvudtaget och är väl inte det nu heller... men, måste till slut erkänna att lite kul är det i alla fall....
Det blir lite annan typ av bilder än det man normalt fotar med riktig kamera, enkelt och kravlöst på något vis, en flaska, en lampa, lite mer lek.  Min sida med fler bilder: http://statigr.am/skauk.

 

 

Skriv gärna om du finns med på Instagram och ditt användarnamn!?

Postat 2012-12-11 20:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

November till ända...

Då var den i mitt och många andras tycke tråkigaste månaderna till ändå... den grå månaden då det varit många inlägg om tappade fotolustar och bristande inspiration. Då jag hållt på med mitt dagliga fotande i flera år kan jag sammanfatta det med att November nog är den jobbigaste månaden att få till bilderna. Men i år har det ändå gått ovanligt bra och jag är förhållandevis nöjd med resultatet.

   

Här är några  bilder från min November, klicka gärna på bilderna för att se resten!

Postat 2012-12-01 09:47 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera