SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Mera 8 millimeter

Förra inlägget hade jag en bild från hästhagen fotad med 8 mm vidvinkel. Idag hälsade vi istället på korna och även nu var vidvinkeln med så det blev några sköna bilder.
Bjuder på i alla fall en bild här.... tycker den här uppladdningsfunktionen på FS är långsam då måste ladda upp en bild i taget så ibland struntar man i nåt blogginlägg bara därför att det tar sin tid.
Men ett par till skojiga bilder från kohagen finns på min hemsida där en av kossorna "smakar lite" på hunden ;-).

 

 

 

Postat 2013-09-30 22:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Dragen vid näsan av vidvinkeln

Ja så här kan det gå när man fotar med extrem vidvinkel, 8 mm....
Vi skulle hälsa på hästarna i hagen häromveckan och för att dokumentera detta hade jag kameran i andra handen och fotade lite på en höft så att säga. Det är alltså min egen näsa som sticker fram där uppe i hörnet, lite spetsigare än vanligt, haha. Så här stämmer inte uttrycket sådan herre sådan hund då vovven är betydligt mer trubbnäst.

Blev lite kul tycker jag med alla olika "näsor" ;-)

 

Postat 2013-09-29 23:14 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Spegel, spegel på väggen där...

Det är inte ofta jag planerar mitt fotograferande utan har alltid kameran till hands och fotar det som dyker upp.
En dag röjde sambon lite i lillstugan och en gammal uttjänt spegel åkte ut. Det här med spegelbilder kanske en del tycker är lite klyschigt men jag tycker det kan bli lite roliga bilder.

Jag såg min chans när spegeln stod där ute och hunden kom förbi... Inte världens bästa skärpa på alla bilder då jag samtidigt försökte dirigera hunden och spegeln var både grynig och smutsig.

 

 Provat lite olika redigeringar, något beskuren.

 

Samma bild som ovan konverterad till svartvit och kraftigare beskuren men det blev ju lite tajt framför nosen.

 

 När jag fick mer luft framför nosen så kom istället inte hela örat med på spegelbilden.

 

 

 Provade att beskära den också hårdare i svartvitt.

 

Det här blev nog min favorit.... finns i färg på min hemsida som dagens bild 11/9 då dom är fotade.

 

 Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i världen är....

 

 

 Puss på sig själv!

 

 

Och så färg igen med bara spegelbilden där hon har ögonkontakt med husse som fått rycka in med frolic för att underlätta poseringen ;-)

 

 

 Här får matte ögonkontakt med en frågande blick som undrar om det räcker nu?

 

 

 

Postat 2013-09-21 22:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Segelflyg - en hisnande upplevelse!

I helgen fick jag möjlighet att segelflyga. Tiden var preliminärt bokad till 11 men vi sköt upp det till 12 för att morgondimmorna skulle hinna lätta och väl på plats väntade vi ytterligare en timme på att molnen skulle skingras lite mer.

Väntan vid planet, vi gick igenom alla reglage och mätare, piloten gjorde den obligatoriska säkerhetskontrollen, fallskärmen provades ut och jag fick instruktioner hur den skulle lösa ut (vilket jag slapp tack och lov). Planet väger ca 380 kg om jag minns rätt.

 

Nu så har solen kommit fram och vi ser blå himmel så det är dags, jag får sitta fram.

Efter lite tvekan valde jag att sätta på vidvinkelobjektivet så bilderna är tagna med brännvidd 8-16. Hade med mig normalzoomen men brydde mig aldrig om att byta under färden. Det var ganska trångt i sittbrunnen och piloten tyckte inte att jag skulle få plats att ha med mig ett extra objektiv då det var tvunget att vara fritt runt alla spakar men jag lyckades klämma in det på sidan...

 

Bogserplanet har gjort en egen liten lufttur och också gått igenom alla säkerhetskontroller och nu kopplas linan till vårt plan.

 

Nu har vi lyft, den runda mätaren längst upp till vänster är hastighetsmätaren som visar ca 120 km/h, den runda längst till höger är höjdmätaren där 1 står för 100 meter så här är vi strax under.

 

Vi startade från Ekeby flygfält Eskilstuna och nu är vi på gränsen mellan Sörmland och Västmanland och där nere syns Kvicksundsbron.

 

Ovan molnen, höjdmätaren står på 1 men då har den redan gått runt ett varv så nu är vi på 1100 meters höjd.

 

Vi blev bogserade i ca 10 min men nu är det dags att koppla loss och jag gör mig redo att dra i den gula spaken, drygt 1300 meters höjd (här ser man också den lilla visaren som står på 1 då den stora gått runt ett helt varv).

 

Piloten busade lite med mig... först sänkte han farten till ca 80 km/h och här loopar vi i 180 km/h det kändes kan jag lova!

 

Häftigt var det men jag som normalt aldrig blir åksjuk kunde inte hålla illamående tillbaka... kräkpåse medföljde som tur var ;-).

 

Efter 30 minuter i luften närmar vi oss Ekeby flygplats igen, det grön fältet till vänster. En del av er känner säkert till veteranmarknaden som varje år hålls där i Augusti, man ser randiga spår efter marknadsstånden som gjorde banan ganska ojämn och guppig.

 

Vi cirklar ett par varv och jag tar några översiktsbilder när vi kommit på lite lägre höjd. Vy över Eskilstuna, till vänster i bild ser man dom 4 tornhuset vid Tunavallen.

 

Vy åt andra hållet, ån som ringlar sig mot Torshälla, den stora fyrkantiga byggnaden med mörkgrått tak är K-Rauta och Granngården mitt emot på andra sidan vägen. Sen gick vi ned för landning.

 

 

 

 

Postat 2013-09-16 18:51 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Björnhammaren - en övergiven by (del2)

Fortsättning på föregående blogginlägg... vi går in i ett av dom öde husen som saknade både dörrar och fönster, fritt fram alltså.

 

 Det här möts vi av i hallen, vilka levde här tidigare???

 

 Köket in till höger...

 

Vardagsrummet med dörr ut till uteplats mot skogen på baksidan, fotat med vidvinkel så det ser större ut än det egentligen var.

 

 
Och så fanns det ett sovrum på nedre plan.

  

Trappen upp till övervåningen. Tänkte först om jag skulle gjort bilderna svartvita men det hade ju varit synd på dom här färgerna ;-).

 

Det fanns två rum på övervåningen och det här var nog enda huset där det var så mycket personliga tillhörigheter kvar.

 

I det andra rummet på övervåningen var det så mycket bråte så man knappt kom in, nån som gett upp att packa och även lämnade kvar kofferten?

 

 

 Vi lämnar den övergivna huslängan och går tillbaka mot dom äldre husen som också stod öde.

 

 

Dom husen var låsta så man kunde inte gå in. Jag försöker kika in genom ett fönster men når inte upp så jag slänger upp kameran och knäpper en bild och får med både lite interiör, spegling av det andra huset och lite av mig själv ;-)

 

 En närmare titt på det bakre huset, men dom här gick det inte att komma in i.

 

 Bakom dom två huset låg ytterligare ett stort hus... men titta noga, här finns det nog lite liv?!

 

Ett av fönstren hade blommor och en parabol på väggen, så någon bodde kvar. Om man tittar noga på förra bilden så ser man att det står en rullator till höger om trappen så man kan gissa att det bor nån ensam åldring kvar?

 

 

 Vi går tillbaka mot bilen och lämnar byn åt dess vidare öde...

 

Postat 2013-09-14 19:27 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 Nästa