SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

En bild man blir glad av

En liten sammanfattning av januari månads bilder då jag som några andra fotar "projekt 365" men det blir ju alltid en massa bilder över, en del kan ingå i andra sammanhang då jag gärna låter mig inspireras av olika temafotograferingar. Bilden nedan fick bli mitt bidrag på temat vardag i sepia i en fb-grupp.

Inte världens bästa bild rent tekniskt men en bild man blir glad av!

Inte heller den här bilden fick vara med som dagens 30/1 men den får vara kvar som en dokumentation av dagens väder då det började småsnöa på vägen hem från stan (det är inte jag som kör).

Bilden på kossorna i vinterhagen med lätt snöfall i motljus gillar jag, den fick vara med i mitt projekt 365 den 23/1.

Postat 2014-01-31 19:19 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Överraskad av havsörnar!

Har precis införskaffat mig ett nytt teleobjektiv, Canons 100-400L och därtill en 2x extender. Har inte hunnit fota så mycket med det än men några testbilder i alla fall. Känner mig nöjd men kan konstatera att det blir nödvändigtvis inte bättre bilder per automatik, dvs det krävs lite mer att fota med ett stort tungt objektiv. Har bara provat en gång med extendern på fri hand vilket nästan var omöjligt att hålla objektivet still, hitta objektet i sökaren och sen ställa in skärpan manuellt... Småfåglarna hann långt iväg innan jag ens lyckade pricka in dom i sökaren ;-) Dock har jag en tålmodig koltrast som troget sitter i ett äppelträd och låter sig fotograferas:

Tror jag har en brännvidd på 500 mm här med extendern på och manuell  skärpa och stöd av enbensstativ. Fotad häromdagen.

Antagligen samma fågel på samma ställe fotat idag, ingen extender, autofokus och fri hand.

Samma fototillfälle som ovan.

Småfåglarna är svårare då dom inte sitter still så många sekunder åt gången... har gjort iordning ett matställe där jag har tillgång till ett litet gömsle på gården men där ville dom inte vara idag och jag har inte tillräckligt med tålamod att vänta så länge så jag fick smyga på dom bland buskagen istället där ljuset var sämre.

Även bilderna på småfåglarna är tagna på fri hand.

Sen åkte jag iväg en sväng med bilen på småvägarna i skymningen i hopp om att få se nåt vilt, men icke...

På väg hem svängde jag in en extra liten sväng på en liten skogsväg och där kommer helt otippat två örnar flygande! Stanna bilen, av med bältet, greppa kameran och ut.... då var det förstås redan för sent och dom försvann bort över skogen. Slängde i alla fall iväg ett par "skott":

Mycket brus då det började skymma rejält och bilden är ganska kraftigt beskuren.

Sen var dom borta.... Förstora gärna bilderna!

Postat 2014-01-26 23:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

I väntan på våren

Jag är inte den som ogillar vinter och kyla, tvärtom tycker jag det egentligen är perfekt vinterväder nu med ca en decimeter fluffig snö och runt -5 grader på dagarna.
Har tidigare mestadels haft stora pälsade hundar som älskat att vara ute i snön och gå långa promenader vilket jag måste erkänna att jag saknar litegrann... Däremot har jag inte saknat det som det innebär en slaskig blöt höstdag. Allt har sina för och nackdelar, det är så smidigt med min nya lilla korthåriga hund som är världens underbaraste och den enda nackdelen är väl just att hon är lite frusen och inte vill gå så långt. Men man får anpassa sig och vi hittar på lite mer sysselsättning inne istället. Idag hade vi en liten fotosession. Kläder på hundar diskuteras ibland och självklart har hon jacka när vi går ut vintertid för övrigt är jag inte mycket för hundkläder bara för utseendets skull. Pälsen på bild är inte ett hundplagg utan en mössa med vantar faktiskt som jag har fått som en kul present. Men knappast nåt jag kommer att ta på mig själv ;-)

Blir det bra såhär?

Oj, vilken stor tass!

Gömmer mig lite...

Mmm det här var ju riktigt mysigt, varmt och gott!

Börjar bli dåsig i värmen...

Ligger nog här och väntar in våren!

Postat 2014-01-21 22:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det är ljuset som gör bilden!

Fast det visste ni såklart redan... men ändå lite kul att se hur samma motiv ändras bara med ljusets hjälp. Testade lite bara med att flytta runt en lampa när jag fotade macro hemma i köket med vattendroppar på min blommande amaryllis. Tycker väl inte nån av dom första bilderna med bladet blev särskilt bra utan ser det bara som ett litet kul experiment på hur ljuset faller...

Några experimentbilder till med ljuset:

När man fotar macro blir det ofta väldigt många bilder så här kommer några till om ni orkar bläddra vidare?

Postat 2014-01-16 23:38 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Jag fångade höken med bara händerna!

Jag har helt frigående höns så då och då händer det att duvöken kommer på besök. Oftast höst och vår så jag antar att dom har sin flyttväg förbi oss. Nu har den slagit ner ett par gånger "mitt i vintern" men man får väl förklara det med att det inte är nån vinter så den har stannat kvar? Förra veckan slog den en höna men då var jag i närheten och lyckades skrämma iväg den så den släppte hönan som klarade sig oskadd.

Idag var det dags igen, jag höll på och gjorde rent och var precis på väg ut genom dörren mot dynghögen med skottkärran då den kommer dykande. Jag viftade för att få den att vända men då hade den redan riktat in sig på en tupp och hade inte ögon för nåt annat så den slog tuppen i princip framför fötterna på mig! För att rädda tuppen grep jag helt enkelt bara tag i höken och lyften bort den, så tuppen klarade sig med blotta förskräckelsen.

I snitt går det åt 2-4 höns till höken under ett år och även om jag tycker det är tråkigt när det händer så är det värt priset för att ge hönsen full frihet och höken måste ju rimligtvis också få äta.

Den fick bjuda på några porträtt, förstora gärna bilderna.

Sambon fick hålla i så jag kunde ta några bilder.

.

Imponerande klor!

.

Snygg profil.

.

Andra sidan.

.

Hunden var nyfiken och höken var nyfiken tillbaka, kanske undrade den om det var nåt som gick att äta? Tyckte nog lite synd om den som blev berövad på midda'n...

.

Lite dåligt ljus ute idag så hade ganska stor bländare så tyvärr blev skärpedjupet lite kort så näbben är oskarp.

.

En sista bild då sambon placerade den på en hylla på staketstolpen, sen fick den flyga iväg.

.

Postat 2014-01-09 20:42 | Permalink | Kommentarer (30) | Kommentera
1 2 Nästa