SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Den omtvistade Pin Point

I lördagskväll var det dags för invigningen av nya Fristadstorget i Eskilstuna som fått helt nytt utseende och som alltid har åsikterna gått isär om vad man tycker om det... mest omdiskuterat har det nya konstverket Pin Point varit.

Mycket folk hade samlats. Gräsmatta och vattendammar ger nytt liv åt det förut så grå torget.

.

Efter tal, lite om stadens historia och trumpetspel var det dags för eldkonstnärer med sin show.

 .

Och som vanligt helt omöjligt att komma till och få några bra bilder i trängseln...

 .

Efter showen började folk skingras och jag satte på vidvinkel på kameran för att få en översiktsbild på hela torget.

.

Och det här är alltså Pin Point, tillverkat i rostfritt stål i Kina, väger 1,4 ton, är 22 meter högt och har transporterats till Eskilstuna i två delar. Olov Tällström är konstnären bakom verket.

.

Jag tycker den är läcker!

 .

Kul att fota med spännande speglingar!

.

Nedan:
Framför stadshuset står en staty som vanligtvis är helt grå men kvällen till ära fick hon spännande ljussättning som hela tiden skiftade så hon fick olika klänningar så här kommer en serie bilder på några av "ombytena"! På nåt ställe kunde man även se att hon blinkade med ögonen, skickligt gjort!

.

 Dags att åka hemåt, hade bilen på taket på parkeringshuset så fick en bild på några laserstrålarna över staden. Det har rapporterats om att dom synts ända borta till Södertälje!

 

 

 

Postat 2014-10-28 18:49 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Invigning nattljus

I torsdags kväll var det invigning av "Nattljus" i Eskilstuna, dels några nya ljusinstallationer som ska blir permanenta och en del som bara ska vara under den veckan som detta pågår. Själva invigningen hölls på en ödetomt och programmet var lite hemligt men jag for dit för att fota. Svårt att förbereda sig när man egentligen inte vet vad man ska fota, var man bäst ska stå eller ha för inställningar på kameran.... Först lite musik och uppträdande av ungdomar som skuggfigurer bakom vita dukar sen kom höjdpunkten; ett flygplan som cirklade runt med olikfärgade belysning som blinkade i takt med musiken och som avslutning fyrverkeriet från planet. Var inte alls beredd på det med kameran, stod trångt till i folkmassan så jag kunde inte vinkla ut stativet och såg inte riktigt inställningarna på kameran i mörkret så det blev inte mycket till bilder.

Det som är lite blått är belysningen på själva planet.

.

Här kan man i alla fall ana att det är ett flygplan man ser....

.

Sen gick jag vidare till Strömsholmen där det också skulle vara lite program, fotade dessa "vindsnurror" i väntan på att det skulle börja...

.

Lite dansuppvisning av några unga hiphoppare i skelettdräkter.

.

Blev skojig effekt med lång slutartid ;-)

.

Med lite fantasi kan man tänka att dom tillber en ande....

 .

Tyvärr var inte vädret det bästa och det började regna alltmer och jag börjar gå tillbaka mot bilen. Stannar till vid dom belysta dammluckorna på faktoriholmen, den här installationen blir permanent (tror jag).

.

 

En bild från andra sidan också.

.

Ser varmt ut fast, som glödhetaugnar,  verkligheten var en helt annan....

.

En sista bild på en av laserstrålarna över stan, men det kommer mera då det i lördags var invigning av nya torget med det omdiskuterade konstverket.

 

 

Postat 2014-10-27 04:15 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Daniel Lemma

Inte ofta jag hänger på krogen men i helgen var jag på Biografbaren i Eskilstuna och lyssnade på Daniel Lemma som bjöd på en gratis spelning. Han slog igenom med filmmusiken till Josef Fares film Jalla Jalla. Riktigt bra var han så googla gärna och lyssna om ni inte har hört honom! Som alltid var kameran med och jag hade mitt ljusstarka 50 mm objektiv och lokalen var liten så man kom nära.

 Och klicka gärna för att förstora bilderna...

 

Postat 2014-10-20 23:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Hopp och lek!

Har inte varit så flitig med bloggandet här på sistone men nu kommer i alla fall en liten serie bilder tagna idag. Tyvärr hade jag lite för lång slutartid så bilderna blev inte helt skarpa men några är ändå acceptabla i det här formatet. Måndagar går jag på hundkurs med min stora hund, Celine, men när det har varit teori har jag istället tagit med den lilla Nora som lite miljöträning. Idag kombinerade vi nytta med nöje och innan kursen blev det en liten lekstund med den nyfunna vännen Bosse, ca 3 veckor yngre än Nora, också en Bostonterriervalp.

 

 

 Leken är igång, Bosse i gul väst och Nora efter.

.

Snart nog blev dom "varma i kläderna" så Bosses väst åkte av, Nora med svart blingbling halsband och Bosse med rött halsband.

.

 Vi tränade lite hopp över hinder, Nora visar att hon minsann gjort det förut!

.

Nora tar mark efter det höga hoppet ;-)

.

Det var kul, vill hoppa mera men det blev visst åt fel håll...

.

 

Bosses matte Anki visar.

.

 Hopp igen, Bosse har tagit omvägen runt hindret...

.

 Nytt försök att få Bosse över... Nora först...

.

 Och jaa, där hoppade Bosse, duktig vovve!

.

Då får man godis!

.

 

Vad ska vi göra nu då?

.

 

Hoppa igen kanske?

.

Bosse ger Nora en puss ;-)

 Jag kommer till dig Nora! Sen var buset igång igen....

 

 

 

 

 

Postat 2014-10-13 23:49 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera