SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Vissa bilder gillar man utan anledning

Andersdagen till ära... det är Anders bil, någon kanske ser vad det är för bil? Hur som helst är det väl ingen kalasbild med blänk i rutorna, slarvig kompositon etc. men av nån anledning gillar jag den ändå... kanske det beror på dom som sitter i bilen ;-). Ingen varm sommardag utan fotat i början på veckan. Förstora gärna.

Postat 2014-11-30 23:31 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Förstår ni vad dom säger?

En serie bilder som egentligen inte kräver nån "förklaring". Maggie, den rödhåriga, är här tillfälligt några dagar vilket inte är första gången för henne och Celine att samsas under samma tak. Men det är första gången sen jag hämtade hem Nora som precis blivit 6 månader. Dock har dom träffats regelbundet och känner varandra väl och alla tre kommer bra överens även om det blir ganska intensivt emellanåt ;-). Särskilt på dom fyra första bilderna kan man tydligt se vad som "sägs" då Maggie tycker att Nora är lite för "på"....

Postat 2014-11-29 22:04 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag har sparat i nio månader!

Det är nio månader mellan första bilden och dom övriga bilderna som jag tagit idag. Man skulle kunna tro att blogginlägget da handlar om en graviditet  men så är inte fallet. Jag fick tulpanbuketten 22/2 och första bilden är tagen den 26/2 och när tulpanerna vissnat ner helt fick dom ligga en torr kruka då jag tänkte jag skulle ha dom till några bilder.... sen blev dom lite bortglömda och har legat där tills nu ;-) Men idag när det var grått och regnigt blev det lite fotolek inne och då kom dom till användning.

Postat 2014-11-25 00:01 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fotandet lär mig nåt nytt hela tiden!

Sen jag började fotografera har jag lärt mig massor, inte bara om kamerainställningar och själva fotandet utan allt möjligt! Som t.ex. häromdagen då jag fotade småfåglarna vid matningen.

Den här lilla har visat sig väldigt orädd och kommer fram fast jag bara står nån dryg meter ifrån. Då tänkte jag testa att fota med blixt och makroobjektivet, men inte lätt att hinna med några flygbilder då dom är kvicka!

.

Nåja, lite flax med vingarna.... sen började jag studera bilderna närmare för att kunna avgöra om det är entita, talltita eller... men det var nåt som inte stämde! Scrolla tillbaka till första bilden, är det verkligen samma fågel?? Hm, visst har den här mer svart under hakan?

.

Äntligen än flygbild fast den inte blev så skarp, men inte kan det väl vara samma pippi som den första?

.

Baksidan på den, hm första?

.

Baksidan på nr två, här ser man tydlig skillnad och jag kommer fram till att nummer två är en svartmes men fortfarande vet jag inte om ettan är entita eller talltita?

.

Ny dag, nya bilder nu med teleobjektivet vilket ger snyggare bakgrunder. Välbekant ryggtavla som jag inte behöver tveka på...

.

...talgoxen är ju stammis.

.

Blåmesarna är ju också välkända stamgäster.

.

Dom samsas men håller sig helst på varsin sida...

.

Sist men inte minst nötväckan som har varit med i ett tidigare blogginlägg, också en fågel som jag inte ägnat större uppmärksamhet och nog inte kunde namnge innan jag började fotografera.

.

Postat 2014-11-21 10:29 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Runt bruksdammen

Ett riktigt gråtrist väder med duggregn hela dagen idag. Jag håller fast vid att fota varje dag, den enda anledningen till att dom här bilderna kom till... inte så att det är några mästerverk utan bara kul att det trots går att hitta motiv fast förutsättningarna känns så där lagom inspirerande. Jag tog en tur till mina föräldrar som bor i Hälleforsnäs, en gammal sömnig bruksort. Innan jag åkte hemåt stannade jag till vid det gamla bruket för att rasta hundarna och tog en liten promenad vid bruksdammen.

Klockan är kvart i fyra och det börjar skymma så det blev lite högt iso, Jag brukar inte vara så överförtjust i brus men i den här bilden gillar jag det tillsammans med dom mättade färgerna, förstora gärna så gör det sig bättre!

.

Här har jag dock brus reducerat lite.

.

Skymningen faller snabbt och ljuset ändrar sig...

.

Blå timmen.

.

Har inte förstärkt den djupt blå färgen, blev själv förvånad att det blev så blått i kameran fast jag tyckte vädret mest kändes grått...

.

Speglingar inne på bruksområdet, också vackert på sitt vis?

.

Postat 2014-11-14 22:21 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 Nästa