SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Bilder runt husknuten 2018 - Del 2

Fortsättningen på min "årskrönika" för 2018 med bilder tagna runt husknuten, del 1 och länk till tidigare år finns här.

Juli: Klöverängen nedanför stugan lockar en och annan älg och jag sätter mig i jakttornet och spanar en kväll. Häftigt när en ko kommer alldeles intill och betar!

-

Augusti: Jag fortsätter att hålla lite koll ner på fältet och bara några kvällar efter förra bilden kommer en ko med två små kalvar, springer in efter kameran och tar några bilder vid tomtgränsen.

-

September: Inte bara vilda djur runt husknuten, mina små hundar tillsammans med kollegans ståtliga collie som jag var hundvakt åt en dag, fotad på den vildvuxna delen av tomten.

-

Oktober: En fin höstdag med ett fantastiskt ljus som jag fångar i en lång exponering mot skogen som tar vid där tomten slutar.

-

November: Nötväcka vid fågelmatningen utanför köksfönstret, har man inget annat att fota så är det bara att gå runt husknuten...

-

December: Avslutar med självaste husknuten, eller i alla fall gaveln på torpstugan där julgranen brukar stå men i år nöjde jag mig med en ljusslinga runt fönstret.

Som vanligt har jag fotat varje dag under året i mitt projekt 365, dom bilderna finns här i min hemsidesblogg, välkommen att titta in och Gott Nytt År!

Postat 2018-12-31 15:21 | Läst 698 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bilder runt husknuten 2018 - Del 1

Här kommer del 1 i min "årskrönika", har varit på några spännande fototurer under året men väljer ändå att visa bilder som jag tagit i princip runt husknuten, motiv finns ju även på nära håll...

Tidigare år har sett ut så här:
2011 (utan något speciellt tema).
2012 (att tvinga fram sina bilder - då det varit lite tungt att fota varje dag).
2013 (bilder som jag inte visat tidigare - året i svartvitt).
2014 (sammanfattning av årets väder i Sörmland).
2015 (Sett från hundarnas perspektiv - hundbilder i svartvitt).
2016 (Månadens första bild - första bilden varje månad i mitt projekt 365).
2017 (Mitt fotoår - planerade fotograferingar och fotoutflykter).

Januari: Börjar med en vintrig bild med -14 grader som är det lägsta som varit under denna vinter,  dock är den tagen något längre bort än husknuten, ca 300-400 bortåt vägen ute på fältet.

-

Februari: Det närmsta man kan komma runt husknuten, den i princip tittade in genom köksfönstret och jag tog en bild genom rutan.

-

Mars: Ute på tomten, en dubbelexponering av månen och några kala grenar.

-

April: Precis bakom stugan finns en nästan igenvuxen damm, där leker grodorna om våren.

-

Maj: Dom här har jag helst inte direkt runt husknuten då jag är rädd om mina små hundar... händer att jag får flytta på en och annan huggorm som håller till på gården men den här var i alla fall en bit bort så den fick vara.

-

Juni: Ormvråken har slagit en hare knappt 40 meter från stugan, finns med som en hel serie bilder i blogginlägg från aktuell månad.

Länk till del 2

Postat 2018-12-30 19:46 | Läst 788 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kristallkulan

I mitt förra blogginlägg visade jag några bilder från studion på fotoklubbens fikakväll då vi testade lite bilder med kristallkulan. Det gav mersmak och en kväll då jag var själv och hade mina hundar med i studion provade jag om det skulle gå att få till något med hundar och kulan...

Hm, vad har matte nu hittat på för konstigheter??

_

Vad gör du i kulan, har matte krympt dig??

_

Huvudlöst!

_

Är det där jag i kulan??

_

Kul kula med öron...

Postat 2018-12-18 21:56 | Läst 2147 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Huka er gubbar!

Läste för ett tag sen inlägg om att dom bloggande kvinnorna blivit allt färre här på FS och vad det kan tänkas bero på... Jag själv hör till en av dom som bloggar allt mindre här då jag dels tycker bloggfunktionerna här är lite knölig och dessutom har jag en annan blogg samt "hänger" en del på fotosidor på FB (framför allt en fb-sida för kvinnliga fotografer). Och håller med att det blir lite enformigt att bläddra bland bloggarna här om det blir många en-bilds-inlägg från en bloggare som tar över. Däremot håller jag inte med att dom som bloggar en bild om dagen skulle vara "ointressanta" med mediokra bilder då jag själv kör det på min andra blogg (www.susajt.se). Tvärtom så övar man nog upp sitt bildseende och får många gånger bättre bilder än dom som fotar / bloggar sällan. En snabb räkning här så är det ca 2 kvinnliga bloggare per sida som visar typ 26 blogginlägg så visst har vi minskat. Tror nog jag kommer att blogga ännu mindre här under nästa år och kanske satsa på mer bloggande på min andra sida där jag nu mest har mina "dagens bilder", kanske att jag då lägger en länk här då och då när jag har nåt fototillfälle jag vill visa... får se hur jag gör.

Bjuder på några bilder från lek i studion på fotoklubben för ett tag sen.

Vad säger framtiden, kommer det fler kvinnor hit under nästa år?

Kanske man kan trolla bort nån gubbe ;-)?

Eller vända upp och ner på nån...

Till slut försvinner han sakta in i dimman....

Några fler bilder med annan fotolek i studion igår finns på min blogg som jag länkade till ovan.

Och vart har alla etiketter / taggar man skapat tagit vägen?? Orkar inte leta så det får vara.... som sagt lite knöligt med bloggen här.

Postat 2018-12-13 23:00 | Läst 2163 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera