SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Det händer mycket nu i naturen...

Länge sen jag gjorde nåt blogginlägg här men nog har fotat desto mer med fokus på djur och natur. Det händer så mycket så det gäller att alltid ha kameran skjutklar. Här kommer en liten sammanfattning av vårens och försommarens bildskörd tagna på hemmaplan. Kommer inte överens med bloggverktyget här och hur jag än försöker hamnar inte bilderna iden ordning jag vill så nu får det bli huller om buller...

En halvstor harunge som flyttat in på gården, en av dom senaste bilderna fotad 17/6 som var tänkt att hamna på slutet...

Samma dag som harungen fastnade på bild var det dags för familjen sädesärla att lämna boet.

Inte bara vilda djur, med en ny valp i huset blir det mycket hundbilder. Celine och lilla Lotta.

En dag i maj sa jag till min sambo att konstigt att vi inte sett några älgar på fältet än och när jag tittade ut genom köksfönstret fick jag syn på dom här två i skogskanten så det var bara att springa ut med kameran.

Förra året såg jag inte till fladdermössen på vinden en enda gång så blev extra glad när jag träffade på dom igen så dom finns kvar!

Ute på promenad med hunden och ett rådjur sticker upp huvudet bland hundkäxen.

Verkar vara ovanligt gott om nyckelpigor i år. Smaskar på bladlössen på en rosenbuske på gården.

En av årets höjdpunkter att träffa på en lappuggla i Sörmland! Också fotad då jag var ute på promenad med hunden...

Stenknäck har jag aldrig sett förut och den här har jag fotat från köksfönstret.

Huggormsmöte på hundpromenaden, hunden kopplad på säkert avstånd medans jag fotade.

Ytterligare en av vårens riktiga höjdare, då jag upptäckte en rävlya bara 100 meter hemifrån. Första mötet då jag nästan var hemma efter promenad med hunden, lyckades med flera bilder dagen efter då jag smög dit utan hund.

Har hört att det ska finnas häckande storlom i sjön hemmavid men aldrig sett nån fast vi bott här sen -92 men en dag i April då jag som vanligt var ute med hunden hörde jag ett rop från sjön som fick mig att stanna till och spana... Hade bara 200 mm på kameran men lyckades ändå få några bilder.


Gott om ekorrar i år också, hunden märker dom oftast först, dom är spännande tycker hon! Alltså är det många fördelar med hund då många av dom här bilderna kommit till tack vare alla mina promenader med hund i skog och mark ;-)

Lappugglan, rävungarna, hundar mm finns det mycket mer bilder på i min andra blogg www.susajt.se kolla under menyn blogg eller välj kategori "djur och natur" för den som vill se mer.

Postat 2019-06-18 00:23 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera