C41 och skrubbning av soffa :)

I förrgår påbörjades operation höststädning i studion. Eller ja, det låter mer ambitiöst än vad det var faktiskt. I realiteten innebar det att vi skulle återställa en bäddsoffa till tonåringens rum, eftersom jag lånat den ner till studion under helgens analogträff här på Casa Del Prästmyren. 

Maken körde upp soffan i traktorskopan, och när den lastats av utanför bron noterade jag att den blivit bra skitig och tänkte att när den ändå stod på gräsmattan så kunde jag skura av den ngt :)

Sagt och gjort, in och hämta skurhink med vatten och tvättmedel för att tvätta av den värsta smutsen. Givetvis så insåg jag inte förrän efteråt det imbicilla i att hälla två tiolitershinkar med såpvatten över soffan, utan jag stod där sedan med en dyngsur soffa som vi skulle släpa upp för trappen till ovanvåningen och in i sonens rum. Soffan var bra tung innan, och inte blev den lättare att handskas med blöt och slemmig av tvättmedel.

Min tanke var då att soffskrället skulle få stå i solen och torka till lite innan vi började det dryga arbetet med att bråka den uppför trappen. Och medans den ändå stod på går´n så fick jag idén att föreviga den på en rulle Fuji med min Mamiya :)  Vad jag inte räknat med var att när jag väl låg där på magen i gräset, så hoppade det in en femårig "ninja-turtles"-aktig kille klädd i strumpor, kalsonger och en träningsoverallsjacka i bild samtidigt som han viftade med ett grönt plastsvärd....låter det galet? Ja bedöm själva, så här såg det ut när jag framkallat filmen några timmar senare (för övrigt bara andra ggn jag framkallar C41 i mörkrummet själv):

 

 

 

 

 

Inlagt 2007-09-14 21:32 | Läst 1562 ggr. | Permalink
Spännande bild, jag tror att även utan din historia hade den varit intressant. fast jag hade nog fått fundera en del över ev budskap Ser ut som rör inte min soffa!:-).