Gnarp - Kolmården - Gnarp

Så har vi klarat av sommarens tripp utom länet. I år bar det av till Kolmården i två dagar.  Väninnan hade bokat ngt Ica-erbjudande till ett mkt förmånligt pris och allt vi behövde göra var att köra de 50 mil det är ner. När hon ringde mig och frågade så tyckte jag det lät som ett ganska trevligt påhitt, Kolmården är ju barnvänligt å allt, allt bara serverat och klart för stressade småbarnsföräldrar...dock så hade jag då inte fått höra hela schemat :)

När jag tackat ja och det var bokat å klart, DÅ kom resten av sanningen fram...väninnan hade bokat en föreställning på delfinariet kl 12.00 samma dag som vi skulle åka hemifrån!!!  Detta innebar ju då att om vi först skulle avverka 50 mil i vettig hastighet, hinna med att sträcka på benen ngn gång, köpa kaffe  samt låta ungarna lätta på trycket någonstans på halva vägen...ja då måste vi åka SENAST kl 05.00...*suck*

Aja...Catherine bet ihop och packade bilen kvällen innan, meddelade väninnan att om hon inte satt på passagerarsätet senast tio i fem så åkte jag utan henne :)  Å kors i taket, tjugo i fem anlände väninnan med dotter till Gnarp   *fanfar*

Ungarna var fantastiska hela vägen ned, inte ett knot från ngn av dem så mkt som en endaste gång. väninnan somnade strax ovanför Uppsala och vaknade när jag svängde av E4 mot Norrköping, så inte behövde jag vara trevlig på morgonkvisten heller :) Inga felkörningar, inga fartkontroller, inga besvärliga husvagnar och inte ens ett stopp vid ngt sommarvägbygge...kan det flyta på bättre? Kl 10.50 svängde Catherine in Belialen på parkeringen till Vildmarkshotellet på Kolmården och hann få i sig en kopp kaffe innan det bar iväg på Delfinuppvisningen :)

Sedan följde två härliga dagar med massor av skratt och tokerier. Ungarna var glada och sams hela tiden. Vädret bråkade inte en minut utan solen sken från en klarblå himmel båda dagarna. Djurparken var fin med mkt inslag passande både föräldrar och barn så alla parter fick ut ngt trevligt av resan. Dyrt är det på Kolmården fick man dock erfara, ordentligt dyrt vissa saker, men är man väl där så bråkar man inte så mkt om priset ändå...man är ju på semester så då får det liksom kosta lite också :)

Tropikariet blev resans höjdpunkt, iaf om man frågar lilleman...HAJAR!!! :)  Två besök fick det bli där, ett per dag och hela hemresan babblades det friskt om just HAJARNA!!! :)

Många bilder blev det under dessa dagar, kameran var med varje minut. Dock kommer de flesta bilder stanna i familjealbumet...det var ju dock ändå en familjeresa...men några bilder blev det iaf som jag kan visa upp för de mer bildintressarade, jag visar två här..båda två från just tropicariet:

 

 

Vincents favorit :) 

 

 

Å så en fisk som jag inte kommer ihåg namnet på, bara att den visst är ruskigt giftig :)

 

 

   

Inlagt 2007-06-17 20:16 | Läst 1966 ggr. | Permalink
Vilken resa, har väl hänt att man bara sådär åkt iväg på 30-50mils resor över dagen/helgen.
Fisken är en zebrafisk som är släkting till skorpionfisken, zebrafisken tillhör en grupp fiskar som kallas drakhuvudfiskar.
I Indiska oceanen och västra Stilla havet hör fisken hemma.
Svar från -Catherine- 2007-06-18 01:54
Ahhh....så var de ju, jag läste om den på en skylt bredbid akvariumet dem fanns i, men minnet svek mig :) Tack för upplysningen, det är alltid intressant att veta vad man fångat på bild.
Den giftiga var ruskigt lik en haj :-))
Svar från -Catherine- 2007-06-18 01:55
Hahaha....Hajen är nog inte giftig iaf :)
Hehe. Sicken resa :p
Svar från -Catherine- 2007-06-18 01:56
Japp, det var en intensiv resa, men vi hade det riktigt roligt :)