Dödens käftar härskar i mitt kök - OBS! Känsliga tittare avrådes från att läsa detta!

 

I år har kampen mot mössen varit ovanligt officiell. Med officiell menar jag då att fällorna numer står helt öppet utsatta på golv och i skåp. Muskampen pågår ständigt och jämt, men iår har den varit lite utöver det vanliga. Kanske beror det på den märkliga vintern som vi vi haft iår och till viss mån även ifjol, mössen verkar dra sig mer inomhus än förr om åren. I studion har vi till och med satt ut gift, vilket vi aldrig har gjort ngt år tidigare. "Musår" sa killen på Anticimex när han kom; "Det är musår iår"..Jaha, jaså det är så man kallar det?

Igårkväll när jag stod i köket och gjorde fika till lilleman så sprang det en liten gynnare nästan över fötterna på mig, en lite ynklig stackare, men ändock inte en legitim hyresgäst i vårt hushåll.

Visst känns det liiite jobbigt att ha ihjäl dem, det erkänner jag..för de ÄR ju trots allt rätt söta små djur. Men vad skall man göra då? Man KAN ju inte ha dem rännandes lösa i huset hur som helst :(

Nu har vi iallafall sett till att skaffa oss en fälla som är lite mer..hrm...hundnosvänlig, om man kan uttrycka sig så. Denna fälla är nämligen så snillrikt konstruerad att musen måste DRA lös betet, och PANG! - sen är det slut med den.

Denna konstruktion medger alltså att fällan kan ställas lite mer öppet, eftersom inte ngn nyfiken hundnos kan stöta till fällan och således dra på sig en ganska öm framdel..mkt bra alltså :) 

Nyss vittjade jag fällan...undras om det är samma mus som inte presenterade sig igårkväll?:

 

 

 

 

Inlagt 2008-03-10 13:47 | Läst 2362 ggr. | Permalink
Om inte hunden misstycker så är en katt den bästa musfällan :)

Mvh Johan
Svar från -Catherine- 2008-03-10 14:28
Jo, kattor är nog bra att ha när det gäller mössen. Dock är det som du nog redan anat själv, att hundarna inte skulle bli fullt lika glada åt en katt i hushållet. Grannen har två kattor och de får sitta i björkarna för jämnan tycker jag, så han har nog problem med mössen han också :)

Den ena av våra hundar fångar faktiskt möss, men tyvärr bara utomhus och det är ju INNE som jag vill ha väck dem. Kanske de flyr inomhus pga hunden ute? hmmm
Musfällor är förvånansvärt effektiva även om man har katter. Ofta rumstrerar mössen om inne i skåp och garderober där katterna inte kommer åt dem.

Gör bara inte samma misstag som jag, och lämna en musfälla aktiverad när du åker på semester. Det luktar inte så kul när man kommer hem då ...
Visst är det trist att behöva ta livet av dem, men vad gör man? Dessutom finns det knappast något snabbare sätt att ha ihjäl dem på än en musfälla... jämför med att bli ihjälbiten av ett rovdjur eller att frysa ihjäl eller att dö av hunger.

*Åh, en ost, hurra*
*Smack*
*Piiip*

Sen är det slut. Musen dör lyckligare än i de flesta andra fall...

Hans