...om konsten att bygga en tröskel...

Stallbygge!

 

 

Nu är det bestämt, stallet skall byggas. Den nuvarande ekonomibyggnaden skall byggas om, taket skall bytas ut och väggarna isoleras. Väggen på framsidan skall byggas upp helt ny och två delade stalldörrar snickras ihop.

Inköpslistan stannade för stunden på 14 589kr, men som alltid så tillkommer det säkerligen en del slantar i slutändan. Nu återstår en del frågor; Hur skall virket fraktas hem? Kan man få grejorna hemkörda? Och sist men inte minst...klarar jag av att snickra ihop brädbitarna själv eller är det bäst att leja snickarkunnigt folk?

 

Uj-uj...hur skall detta sluta? 

 

Postat 2008-06-06 20:21 | Läst 2243 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bilder på de små :)

Nu har vi försökt få med de små på bild, en operation som verkligen inte var helt enkel då de inte alls ville sitta still utan MKT hellre klättrade runt ovanpå varandra :)

Iaf, tre rätt usla bilder blev det på dem:

 

 

 

 

Oemotståndliga va? :)

 

 

Postat 2008-05-17 13:36 | Läst 2353 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Trillingar!!

Idag, efter flera veckors otåligt väntande så kom de till slut. Tre stycken blev det denna gång, tre supersöta skogsmöss-stora "chillingar" med alldeles för stora huvuden :) De föddes för ngn timme sedan och har inte hunnit öppna ögonen ens och jag har inte hunnit kolla efter vilket kön de har, får se om jag kan göra det ikväll.

Jag skulle velat visa er en bild här och nu på hur de ser ut, men jag vågar inte oroa mamma & pappa mer just nu. Kankse ikväll, annars får det vänta ett par dagar.

Håll tummarna för att de överlever allihop!

 

 

Postat 2008-05-15 14:10 | Läst 2434 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vårstädning & kobent BM

 

Idag påbörjades stora vårstädningen på Prästmyren. Två gamla förråd skall tömmas på skräp och skall byggas om till två uteboxar. MKT skräp har vi samlat på oss och MKT som vi sparat i alla år till ingen nytta. Idag beslutade jag mig att har jag inte saknat dessa grejor de senaste sju åren, ja då lär jag inte sakna dem i framtiden heller. Släng och elda upp blir lösningen :)

För att då bespara mig en herrans massa spring och släpande på gammal bråte så kördes traktorn fram. Så lastade vi grejorna i skopan och fraktade bort dem till vår alldeles egna privata maj-brasa, mkt smidigt var det :)

Dock så får givetvis ingenting gå alldeles helt enkelt, det vore ju inte rätt. Lite krångel skall ju man alltid få och i vårt fall bestod krånglet idag av att vår traktor helt plötsligt blev kobent :)

När jag stod där som allra dummast till, mitt i det gamla pärlandet, DÅ small en gammal lagning av i ena styrstaget. Detta resulterade då i att traktorn blev inåttåad och var således helt omöjlig att flytta. Hade jag haft den allra minsta tur med mig så hade jag åtminstone haft skopan vänt åt rätt håll, då hade jag kunnat ”surfa” på skopan med framhjulen i luften, men nu vara jag ju i princip parkerad på bron över till hästhagen…och DIT ville jag ju inte ha traktorn :(

Så nu står eländet där den står, imorgon kommer vår gode vän Tobias åkandes och skall laga åt oss. Tur man har vänner, jag vill inte ens tänka tanken på vad fakturan skulle ha stannat på om jag fått leja verkstaden till att ordna detta..*rys*

 
Så vårstädningen kom av sig, imorgon får jag bygga beteshage istället
:)

 

Så här dumt "parkerade" vi: 

 

 

 

Kobent:

 

 

 

Boven i dramat:

 

 

 

 

 

Postat 2008-05-01 21:45 | Läst 2457 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Häst igen :)

 

Igår var jag på besök i "stora" Älandsbro igen. Min underbara väninna Lillemor ville att jag skulle komma upp och provrida hennes häst för hon behöver bli av med henne och då var jag den som hon hade i sikte på att ta hand om henne :)

Hästen är toktrevlig, en underbar gammal märr som är högt utbildad både inom dressyr & hoppning. Lillemor har ställt upp på mig genom de tjugo år som vi varit vänner, så nu var det min tur att finnas där för henne. Matilda (märren heter så) fick ett föl för tio månader sedan och nu är det hög tid att sära på mor & dotter. Därför är det lite panik att flytta på modern och eftersom hon har ett litet speciellt sätt så vill Lillemor att ngn som känner henne och som hon litar på tar hand om Matilda.

Jag tänker inte neka henne att komma hem till mig, det är en trevlig häst och vi kommer nog att bli goda vänner. Vi börjar med att hon får stanna över sommaren så får vi se hur vi ordnar det till hösten. Det akuta skedet är ju då iaf ombesörjt :)

När jag då var uppe och hälsade på så passade jag på att ta lite nya bilder på lilla Madonna. Förra gången jag var upp så höll hon på att släppa fölpälsen och var inte allt för vacker. Nu har hon dessutom växt på sig och redan nu ser man vilken vacker dam hon kommer att bli som vuxen.

 

 

 

 

Mamma Matilda var inte lika sugen på att posera, men jag skall se om jag inte kan hitta iaf EN bild som hon ser hyfsad ut på. Men det får vänta tills imorgon :)

 

 

 

 

 

Postat 2008-04-27 20:37 | Läst 2520 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 10 Nästa