...om konsten att bygga en tröskel...

Människor med karaktär & diciplin...

Jag är sååååå imponerad av människor med karaktär & diciplin. Modellen som var hon mig var intebara frisk och hälsosam så att jag själv framstod som med en fot på kykogår´n. Men hon var inte bara vacker och vältränad utan hon var verkligen mkt klok och jordnära.

 Hon är tio år yngre än mig, men jag kände att jag hade massor att lära av henne, Sunda åsikter och inte ett spår av fördomar eller inskränkthet . Hon kommer från en missbrukssituation som hon alldeles på egen hand med hjälp av en benhård karaktär tagits sig från den och till det liv hon lever idag men hälsan på topp. Dessutom har hon ambitioner att föreläsa och undervisa andra männsikor i samma sits som hon satt i för att visa att det aldrig är för sent att ta itu med sitt liv...det tycker jag är otroligt ädelt. Hon är verkligen en genomgod person i mina ögon och jag skämms lite för att jag inte har den glöden och energin att vilja förändra sånt som inte är bra i samhället....det är svårt att INTE tycke om en sådan person.....

 

Jag bjuder idag på en till av bilderna på Sarah eftersom jag nu lovordat henne så mkt :)

 

 

Vad säger ni om den balansen då, den går inte av för hackor ;D

 

 

 

 

Postat 2007-03-30 00:57 | Läst 1288 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Yoga-session...

Igår hade jag en plåtning med Yoga-tema. Inte i min vildaste fantasi hade jag trott att den mänskliga kroppen gick att böja å stretcha i den grad som min modell utsatte sin kropp för igår.Jag var grymme imponerad av henne måste jag säga.

Trots att jag numer är 25kg lättare och känner mig smidigare än jag  någonsin gjort så lyckades denna modell få mig att framstå lika smidig som ett side-by-side kylskåp bara genom att uppenbara sig i studion..hon ser verkligen ut som hälsan själv :)

Vi plåtade lite olika Yoga-positioner med en ljussättning och efter dem så testade vi lite annat ljus,  rastrerat ljus enkomt uppifrån (ni anar inte vilket "snickrande" som förekom innan jag fick upp blixten i taket och kunde känna mig trygg för att den inte skulle ramla ned i skallen på modellen hihi). Modellen är byggd som en kopia av Lara Croft och jag ville framhäva hennes armar på detta vis....personligen är jag mkt nöjd, eller vad säger ni?

 

 

 

Igår kom även kopian på bilden som min gode vän Hans har tagit...Ohhhhh så fin den är! Jag skall ta med den ned till ramverkstaden här på byn och få den inramad, det kommer bli såååå snyggt när den kommer upp på väggen :)
Vill ni beundra bilden utan att åka till Gnarp så finns den i Hans album här på FS: 

http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=933158&target=_blank 

 

Hos Chillorna händer det saker. Bebis växer å står i. Numer hoppar han obekymrat runt på pinnar och hyllor i buren. Han har börjar anamma lite av mammas  misstänksamhet mot mig, men det måste vi träna på så att han inte blir otam...mamma måste man tvinga till kontakt och det är så jobbigt för alla parter.

Pappa har flyttat ihop med Bebis & mamma nu också, det blev ett mkt kärt återseende och pappa sköter sin föräldraroll med bravur :)

Jag ska försöka få till en vettig bild på hela familjen så att ni får se vad goa de är med varann. 

Postat 2007-03-29 08:39 | Läst 1174 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nu är den nästan klar...

I princip hela dagen har gått åt tillbyggandet av den nya buren, det blev mer jobb än jag trott från början (blir det inte alltid så?). Tung ngt alldeles fruktansvärt blev den, vi höll nästan inte på att få in den i huset (typiskt mig att vara "praktisk" å bygga i garaget 100 meter från huset), men efter mkt mutter å stånk så lyckades vi släpa in den iaf.

 Inte helt klar är den dock ännu. Gångjärnen till dörrarna och låsen hade jag glömt att köpa så det fick bli en provisorisk stängning sålänge. Jag skall in till stan imorrn, så jag får göra ett besök på järnhandeln då. Sedan ska den välan målas utvändigt också, men det får bli till sommaren när man kan ha fönstren öppna å vädra ur färglukten. Lite småfix och justeringar får det nog bli också när det gäller inredningen, Blind-Annika har lite svårt med att hitta i buren å styper titt som tätt. Jag får nog ordna lite "ledstänger" till honom så att han inte går å bryter ngt ben, gammal som han är.

 Dill & Bebis bor kvar i den gamla buren än sålänge. Jag vill inte krångla med henne nu när hon verkar ha lugnat ned sig och tar hand om lillen så bra. Pappa kommer att få flytta tillbaka till henne om ngn vecka eller så när Bebis vuxit på sig lite. Hos Chinchillorna tar ju båda föräldrarna hand om ungarna så Dill blir nog glad åt lite hjälp. Men just nu så tycker jag det känns lite olustigt att släppa in pappa eftersom jag inte vill att Dill ska bli dräktig så snabbt igen. Å pappa är dessutom lite väl hårdhänt med Bebis tycker jag...jag vill han skall bli liiite större iaf innan han kan ta emot pappas hårdhänta kärleksförklaringar.

Jag är totalt mör i kroppen nu efter byggandet, men jag är såå glad att det är klart. NU kan jag slappna av å släppa mitt dåliga samvete över att de bott så illa så länge. Annikas gamla bur åkte ut, men den får nog vara kvar i förrådet iaf. Kan vara bra att ha en reservbur utifall man måste ha ngn i karantän eller så...man vet aldrig. Sedan när Bebis växt upp å inte kan vara med mamma & pappa längre, ja då får jag fundera ut huruvida jag måste bygga på buren med en "lägenhet" till eller om han kan flytta in till morbror & Pojken..det beror ju på om de accepterar honom....den som lever får se, men visst vore jag glad om jag slapp bygga mer nu på ett tag :) 

 

Åsså en bild på det (halv)färdiga resultatet..inte världens bästa bild (skämmes), men jag iddes inte lägga ner mer än trettio sekunder på att plåta schabraket :)


Postat 2007-03-22 22:35 | Läst 1354 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Idag har jag lite vårkänslor faktiskt....

Solen skiner och det droppar från taken. Gräset under äppelträdet har tinat fram och koltrasten har kommit. Vackrare fågel får man välan leta efter, tycker ni inte?

 

 

 

 

Jag har fortsatt med bygget av den nya chillaburen, men hu så tungt det gick. Stommen var ju en sak, men sedan skulle hyllorna upp...å då gick jag bet. Jag klarar absolut inte av att snickra utan ritning, å på inredningen hade jag ingen sån...så...tillbaks till ritbordet.

Bilder på bygget kommer ...nog... :) 

Postat 2007-03-21 15:34 | Läst 1248 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vi har blivit med Bebis!!!

Vi har senaste veckan haft bekymmer med husmöss i huset. Vi har alltid möss i huset, det får man leva med när man bor i ett gammalt torp, men senaste tiden har de varit mer besvärlig än vanligt , och vi har därför startat upp årets musmassaker. Fällor sattes ut och redan första timmarna fångade vi fem stycken möss av varierande storlekar. Dagarna efter sinade antalet ngt, men en å annan musnacke fick sätta livet till.

 

Pga detta är man lite mer på sin vakt än vanligt mot smått som rör sig i huset, och idag när jag sopade runt chinchillaburen så hajjade jag till. Ngt mkt litet och grått rörde sig i botten på buren. Jag blev urförbannad och tänkte att "Nu går skam på torra land, ha de ta`t sig upp å in i Chillaburen också???". Men när jag kollade lite mer noggrant så såg jag att det var då en fördömt långsam mus isf...antingen var den sjuk eller så var det helt enkelt inte en mus....jag höll andan och öppnade buren...å där hittade jag:

 

                                              "Bebis"

 

Postat 2007-03-19 20:52 | Läst 1319 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera