...om konsten att bygga en tröskel...

ombyggnadsresultatet

 

Nu har jag städat upp en smula i studion så att jag kan visa lite på hur det blev efter ombyggnaden. Allt är inte hundraprocent klart då det skall till lite måleri & tapetseringarbete samt en och annan list här och där för att det skall vara tipp-topp. Men på det stora hela så är det klart så att jag kan använda studion iaf :) Så här kommer lite bilder...

 

Hall/kök/matplats, ytterdörren längst bort i bild:

 

 

 Samma, fast från ytterdörren sett. Dörren längst bort i bild leder in till musikstudions kontrollrum. Den "nya"väggen syns till vänster i bild:

 

 

Från matplatsen tar man till vänster in till själva fotostudion. Bänken (innehåller kontrollrummets datorer) som står där skall bytas ut mot ett högt skåp istället, som det är nu står den ivägen om man skall in med rullstol.Den nya väggen till vänster i bild, tidigare var väggen längre fram, där tavlan i bild hänger nu:

 

 

 

Bakom fonden på den nya väggen förvaras de fonder som inte används för stunden. I ett litet utrymme som min studio blir alla ev förvaringsutrymmen värdefulla:

 

 

 Studiorummet, lite mer utrymme nu än tidigare:

 

 

Takhöjden är lite..hrm...speciell :) Visst hade det varit fint med tre meter i takhöjd, men tyvärr fanns inte det som alternativ i nuläget. Balkarna är bärande och kan inte plockas bort.  Dock verkar inte den lägre takhöjden längre in begränsa märkbart, så jag tror jag nöjer mig med hur det är nu.  Det skall målas och sättas en avslutningslist, sen duger det tror jag:

 

 

Golvet är också lite speciellt :) Det var från början en nivåskillnad mellan rummen på 4,5cm. Detta tänkte man inte på då det var två rum, tröskeln "trollade bort" nivån. Men nu när rummen slogs ihop så blev den dock märkbar eftersom bakgrundsfonden löper över nivån. Lösningen fick bli en "estrad" uppbyggd av markisoleringsskivor belagd med laminat. Tyvärr så fick vi inte tag i samma laminat som redan låg på golvet, så en nödlösning fick tas till. Vi får försöka byta ut golvet mot ett mer enhetligt längre fram, men för stunden så fungerar det, om än det inte är estetiskt :)...: 

 

Golvpusslet från andra hållet, "mittendelen" av pusslet är den del där den vägg som revs satt:

 

 

Rummet sett från andra hållet. Dörren till höger i bild går in till musikstudions inspelningsrum (numer ombyggnads/vinterförvaring så där får ni inte titta in *skratt*). Dörren fanns inte tidigare, vi satte in den nu för att slippa värma upp den delen i onödan vintertid och för att dämpa oväsen utifrån resten av studion då Mattias har inspelning på gång:

 


Här ses min alldeles egen lösning på blixtupphängning *skratt*, då golvytan är minimal är det svårt att ha blixtar på stativ överallt. Jag har därför satt upp en stång i taket och på den hängt blixtarna i superclamps. Just dessa blixtar används mest till bakgrund och hårljus/effektljus. Placeringen är dock inte helt optimal just för bakgrunden, jag får framöver fundera ut en bättre lösning:

 

 

Sådär, nu har jag visat er runt lite i min studio som den ser ut just nu. Jag får återkomma med uppdateringar längre fram om det är av intresse :)

 

Ha en trevlig onsdag! 

Postat 2008-03-26 13:18 | Läst 1748 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Studion invigd

 

Idag invigdes studion efter ombyggnationen. Sarah från Gävle med sin svägerska samt Therese från Söderhamn kom upp för att tillbringa några timmar framför min kamera. Temat var glamrock & 80-tal :)

Roligt som tusan hade vi och det blev en hel del mkt bra bilder, jag ska sätta mig och gå igenom dem i början på veckan.

 

Litet smakprov iaf, två  snabbkonverterad bilder på Sarah & Therese:

 

 

 

 

Coola bruttor eller hur? :)

 

 

 

 

Postat 2008-03-15 22:27 | Läst 1839 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dödens käftar härskar i mitt kök - OBS! Känsliga tittare avrådes från att läsa detta!

 

I år har kampen mot mössen varit ovanligt officiell. Med officiell menar jag då att fällorna numer står helt öppet utsatta på golv och i skåp. Muskampen pågår ständigt och jämt, men iår har den varit lite utöver det vanliga. Kanske beror det på den märkliga vintern som vi vi haft iår och till viss mån även ifjol, mössen verkar dra sig mer inomhus än förr om åren. I studion har vi till och med satt ut gift, vilket vi aldrig har gjort ngt år tidigare. "Musår" sa killen på Anticimex när han kom; "Det är musår iår"..Jaha, jaså det är så man kallar det?

Igårkväll när jag stod i köket och gjorde fika till lilleman så sprang det en liten gynnare nästan över fötterna på mig, en lite ynklig stackare, men ändock inte en legitim hyresgäst i vårt hushåll.

Visst känns det liiite jobbigt att ha ihjäl dem, det erkänner jag..för de ÄR ju trots allt rätt söta små djur. Men vad skall man göra då? Man KAN ju inte ha dem rännandes lösa i huset hur som helst :(

Nu har vi iallafall sett till att skaffa oss en fälla som är lite mer..hrm...hundnosvänlig, om man kan uttrycka sig så. Denna fälla är nämligen så snillrikt konstruerad att musen måste DRA lös betet, och PANG! - sen är det slut med den.

Denna konstruktion medger alltså att fällan kan ställas lite mer öppet, eftersom inte ngn nyfiken hundnos kan stöta till fällan och således dra på sig en ganska öm framdel..mkt bra alltså :) 

Nyss vittjade jag fällan...undras om det är samma mus som inte presenterade sig igårkväll?:

 

 

 

 

Postat 2008-03-10 13:47 | Läst 2005 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag ligger efter.. *suck*

 

Jag tycker det är superskoj att fotografera, verkligen. Dock tycker jag det är mindre skoj att redigera bilderna i efterhand. Jag har alltid en benägenhet att skjuta den biten framför mig, så till slut sitter jag där med en monsterstor hög med bilder som skall bearbetas innan jag kan leverera dem till modell & Mua...skittrist är det :(

Ikväll har jag iaf tagit itu med lite av de bilder som hamnat efter, det känns bra. Visst har jag fortfarande några kvar att ordna, men jag har iaf kommit en bra bit på väg :)

Till den 15:e måste jag vara klar, för då dimper nästa modell in och då skall vi nyinviga studion efter ombyggnationen.

 

Inga bilder än på studion, jag har inte städat ännu men jag kan bjuda på en av bilderna från dagens redigering istället:

 

 

 

Postat 2008-03-09 19:07 | Läst 1159 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Våren...?

 

Nu våras det i många blogginlägg, jag ser nog minst ett inlägg om dagen med vårbilder..tussilago, snödroppar och en och annan krokus. Någon skördar persilja och snart hör man nog snart om första doppet i sjön också :)

Här på Prästmyren känns våren lååååångt borta just nu...snö & snö och åter snö. Visst har solen skinit hela veckan, men likväl har det varit minusgrader och snö. I måndags skottade jag med snöslungan efter traktorn, enda trösten var att jag lyckades varva slungan så pass mkt att jag fick iväg snön så långt att den landade inne på grannens gård :D

Så här såg det ut häromdagen, byggnaden på bilden är vår studio som ligger 75 meter nedanför huset vårt:

 

 

 

Apropå studion; idag blev snickarna klar. OJ så bra det blev, helt fantastiskt bra! Imorgon skall jag göra det sista småplocket och sedan skall Mattias göra ett nytt serverskåp då det gamla blev lite missprydande efter ombyggnationen. Jag återkommer med bilder när vi har gjort klart, nu är det mest lite rörigt :)

 Nu skall jag ta en låååång varm dusch, vi kom just hem från ridklubben där vi har haft "cafétjänst" ikväll. Det var trevligt om än aningens långtrist då det var ovanligt lite folk i rörelse ikväll..märkligt igentligen då det faktiskt är sportlovsvecka här uppe nu. Kanske de flesta är bortresta...? 

 

 

Postat 2008-03-06 20:52 | Läst 985 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa