...om konsten att bygga en tröskel...

Häst igen :)

 

Igår var jag på besök i "stora" Älandsbro igen. Min underbara väninna Lillemor ville att jag skulle komma upp och provrida hennes häst för hon behöver bli av med henne och då var jag den som hon hade i sikte på att ta hand om henne :)

Hästen är toktrevlig, en underbar gammal märr som är högt utbildad både inom dressyr & hoppning. Lillemor har ställt upp på mig genom de tjugo år som vi varit vänner, så nu var det min tur att finnas där för henne. Matilda (märren heter så) fick ett föl för tio månader sedan och nu är det hög tid att sära på mor & dotter. Därför är det lite panik att flytta på modern och eftersom hon har ett litet speciellt sätt så vill Lillemor att ngn som känner henne och som hon litar på tar hand om Matilda.

Jag tänker inte neka henne att komma hem till mig, det är en trevlig häst och vi kommer nog att bli goda vänner. Vi börjar med att hon får stanna över sommaren så får vi se hur vi ordnar det till hösten. Det akuta skedet är ju då iaf ombesörjt :)

När jag då var uppe och hälsade på så passade jag på att ta lite nya bilder på lilla Madonna. Förra gången jag var upp så höll hon på att släppa fölpälsen och var inte allt för vacker. Nu har hon dessutom växt på sig och redan nu ser man vilken vacker dam hon kommer att bli som vuxen.

 

 

 

 

Mamma Matilda var inte lika sugen på att posera, men jag skall se om jag inte kan hitta iaf EN bild som hon ser hyfsad ut på. Men det får vänta tills imorgon :)

 

 

 

 

 

Postat 2008-04-27 20:37 | Läst 2099 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Barnmodeller..

...är ett ämne som både berör & upprör har jag uppfattat det som. Och visst, det KAN gå överstyr fullständigt, det håller jag med om. Jag såg en gång en amerikansk dokumentär om just detta med barnmodeller. Dessa barn som drillas och drivs av föräldrar och närstående, de skjutsas runt på olika tävlingar, tvingas in i dieter och till och med en och annan skönhetsoperation...allt för att vinna sig ett namn inom modellindustrin. Det var ytterst obehagligt att se faktiskt.

Men vad gör man om man har ett barn, låt säga en femåring, som inget hellre vill än att få posera lös framför en kamera, få klä upp sig lite vackert och kanske få låna sin mammas läppglans också? Är det isf fel att låta henne göra det då?  Njäe, det tycker inte jag, inte sålänge som det är på flickans eget initiativ och att det får stanna vid en lek.

I helgen hade jag just en sådan liten näpen modell på besök i min studio. Hon hade tränat på poser hemma framför spegeln och bestämt vilka kläder hon ville ha. Väl på plats i studion stormade hon fram till hållarna där bakgrunderna finns och valde med bestämdhet ut de färger hon ville ha..otroligt charmigt var det :)

Sedan kastade hon sig in i val av rekvisita, valde och vrakade tills hon matchat ihop de kreationer hon ville nyttja. Det enda jag behövde göra var att sätta ljus och sedan försöka hänga med när min lilla modell posade loss :)

 

Smakprov ur bildskörden:

 

 

 

 

 

 

 

  

Postat 2008-04-17 21:02 | Läst 1564 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Så blev det vinter igen då..

Veckan som varit har Kung Bore beslutat sig för att vägra släppa greppet om Gnarp, det har snöat & snöat & snöat. Visst är det vackert med snö, men jag måste ändå erkänna att fullt såå kul känns det inte när det dimper ned tre dm blötsnö när äntligen krokusen anats i rabatten.

Dock är inte Gnarpsbon lätt att slå ned i skoskaften, en äkta Gnarpsbo gör det bästa av situationen. Så när dieseln tog slut i traktorn och det inte gick att skotta bort snön, ja då får man använda snön till ngt roligt istället :

 

 

 

Håll med om att visst blev det en stilig snögubbe?

 

 

Postat 2008-04-11 13:10 | Läst 1553 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera