...om konsten att bygga en tröskel...

Jag ligger efter.. *suck*

 

Jag tycker det är superskoj att fotografera, verkligen. Dock tycker jag det är mindre skoj att redigera bilderna i efterhand. Jag har alltid en benägenhet att skjuta den biten framför mig, så till slut sitter jag där med en monsterstor hög med bilder som skall bearbetas innan jag kan leverera dem till modell & Mua...skittrist är det :(

Ikväll har jag iaf tagit itu med lite av de bilder som hamnat efter, det känns bra. Visst har jag fortfarande några kvar att ordna, men jag har iaf kommit en bra bit på väg :)

Till den 15:e måste jag vara klar, för då dimper nästa modell in och då skall vi nyinviga studion efter ombyggnationen.

 

Inga bilder än på studion, jag har inte städat ännu men jag kan bjuda på en av bilderna från dagens redigering istället:

 

 

 

Postat 2008-03-09 19:07 | Läst 1157 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Våren...?

 

Nu våras det i många blogginlägg, jag ser nog minst ett inlägg om dagen med vårbilder..tussilago, snödroppar och en och annan krokus. Någon skördar persilja och snart hör man nog snart om första doppet i sjön också :)

Här på Prästmyren känns våren lååååångt borta just nu...snö & snö och åter snö. Visst har solen skinit hela veckan, men likväl har det varit minusgrader och snö. I måndags skottade jag med snöslungan efter traktorn, enda trösten var att jag lyckades varva slungan så pass mkt att jag fick iväg snön så långt att den landade inne på grannens gård :D

Så här såg det ut häromdagen, byggnaden på bilden är vår studio som ligger 75 meter nedanför huset vårt:

 

 

 

Apropå studion; idag blev snickarna klar. OJ så bra det blev, helt fantastiskt bra! Imorgon skall jag göra det sista småplocket och sedan skall Mattias göra ett nytt serverskåp då det gamla blev lite missprydande efter ombyggnationen. Jag återkommer med bilder när vi har gjort klart, nu är det mest lite rörigt :)

 Nu skall jag ta en låååång varm dusch, vi kom just hem från ridklubben där vi har haft "cafétjänst" ikväll. Det var trevligt om än aningens långtrist då det var ovanligt lite folk i rörelse ikväll..märkligt igentligen då det faktiskt är sportlovsvecka här uppe nu. Kanske de flesta är bortresta...? 

 

 

Postat 2008-03-06 20:52 | Läst 983 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det tar sig :)

  

Dag två av obyggnationen har lidit mot sitt slut. Snickarna har jobbat på bra och har fått lägga ned en hel del energi på problemlösning av oväntade problem, men det har de klarat galant :)

Väggen är nu borta och golvet förberett för att skarva på laminatgolv. Imorgon sätts den nya väggen upp och det skall finliras med att laga upp & snygga till småskavanker som rivningen medförde. Elen skall sättas upp igen och slutligen skall det penslas på lite färg samt sättas upp lite tapeter där det saknas sådant..det kommer bli kalasbra till slut.

Nästa vecka kommer min gode far ned, då skall vi planera för den kamin som jag vill ha in i studion samt sätta in en innerdörr mellan "mitt" rum och det rum som Mattias har sina trummor och annat smått & gott i.  Har jag dessutom tur så hinner vi med att bygga en farstukvist så att jag slipper detta evinnerliga torkande av snö & slabb innanför ytterdörren under höst/vinter/vår.

 

Produktiviteten är på topp :)

 

Status för tisdag:  

(reglarna på korsen & tvärsen är "tryckförband" för sättlim, de skall bort imorgon)

 

Och en mkt nöjd fotograf/bonnamora/kluns i stövlar & fleceböxer ..hihi:Postat 2008-03-04 23:40 | Läst 973 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ombyggnation - Weeeeee!!

 

 

ÄNTLIGEN!

Nu skall studion bli större. Vägg skall rivas, nya väggar skall byggas upp och studion blir  dryga 7  kvadrat större :)

Oj vad jag är glad nu, på måndag kör de igång mina snälla snickare..

 

 

Väggen som skall rivas:

 

 

 

Postat 2008-02-27 21:34 | Läst 815 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Får får lamm - å de är gudomliga!

Jag har börjat att sköta om en gammal häst här hemma i byn, en undebar gentleman som heter Macke. Vi dejtar med varandra tre dagar i veckan samt varannan helg, precis lagomt för oss båda till en början. Man får ju inte bli less på varandra direkt :)

På gården där Macke bor så huserar det även två hästar till OCH en flock får. Den här tiden på året så får Baggen i flocken vårkänslor och struttar runt i sitt harem som en riktig Don Juan. Resultatet av hans struttande har således inte låtit vänta på sig och i dagarna har 6 stycken lamm sett dagens ljus.

Lamm är ngt som jag är övertygad om att få människor kan stå emot, så söta som de är (näääästan lika söta som chinchillor *fniss*) och jag bestämde mig häromdagen för att släpa med mig kameran och föreviga några av de små liven innan de hinner växa bort från baby-stadiet.  

 

Här kommer några av de bilder bilder som jag lyckades få mellan alla knuffar som de vaktande fårmammorna gav mig :)

 

 Detta lilla lurv var en av de första som föddes:

 

 

 Samma med dessa två syskon - pojke & flicka:

 

 

Denna är enbart tre dagar gammal och är fortfarande inne i kätten hos mamma& sin tvilling:

 

 

Tvillingen:

 

Det var verkligen inte lätta motiv att fotografera så mammorna var väldigt vaktiga och för det mesta försökte knuffa bort mig eller så ställde de sig helt sonika framför lammen så att de inte syntes :)

 

 

 

Postat 2008-02-12 23:30 | Läst 869 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa