...om konsten att bygga en tröskel...

Barnmodeller..

...är ett ämne som både berör & upprör har jag uppfattat det som. Och visst, det KAN gå överstyr fullständigt, det håller jag med om. Jag såg en gång en amerikansk dokumentär om just detta med barnmodeller. Dessa barn som drillas och drivs av föräldrar och närstående, de skjutsas runt på olika tävlingar, tvingas in i dieter och till och med en och annan skönhetsoperation...allt för att vinna sig ett namn inom modellindustrin. Det var ytterst obehagligt att se faktiskt.

Men vad gör man om man har ett barn, låt säga en femåring, som inget hellre vill än att få posera lös framför en kamera, få klä upp sig lite vackert och kanske få låna sin mammas läppglans också? Är det isf fel att låta henne göra det då?  Njäe, det tycker inte jag, inte sålänge som det är på flickans eget initiativ och att det får stanna vid en lek.

I helgen hade jag just en sådan liten näpen modell på besök i min studio. Hon hade tränat på poser hemma framför spegeln och bestämt vilka kläder hon ville ha. Väl på plats i studion stormade hon fram till hållarna där bakgrunderna finns och valde med bestämdhet ut de färger hon ville ha..otroligt charmigt var det :)

Sedan kastade hon sig in i val av rekvisita, valde och vrakade tills hon matchat ihop de kreationer hon ville nyttja. Det enda jag behövde göra var att sätta ljus och sedan försöka hänga med när min lilla modell posade loss :)

 

Smakprov ur bildskörden:

 

 

 

 

 

 

 

  

Postat 2008-04-17 21:02 | Läst 1563 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Så blev det vinter igen då..

Veckan som varit har Kung Bore beslutat sig för att vägra släppa greppet om Gnarp, det har snöat & snöat & snöat. Visst är det vackert med snö, men jag måste ändå erkänna att fullt såå kul känns det inte när det dimper ned tre dm blötsnö när äntligen krokusen anats i rabatten.

Dock är inte Gnarpsbon lätt att slå ned i skoskaften, en äkta Gnarpsbo gör det bästa av situationen. Så när dieseln tog slut i traktorn och det inte gick att skotta bort snön, ja då får man använda snön till ngt roligt istället :

 

 

 

Håll med om att visst blev det en stilig snögubbe?

 

 

Postat 2008-04-11 13:10 | Läst 1552 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

ombyggnadsresultatet

 

Nu har jag städat upp en smula i studion så att jag kan visa lite på hur det blev efter ombyggnaden. Allt är inte hundraprocent klart då det skall till lite måleri & tapetseringarbete samt en och annan list här och där för att det skall vara tipp-topp. Men på det stora hela så är det klart så att jag kan använda studion iaf :) Så här kommer lite bilder...

 

Hall/kök/matplats, ytterdörren längst bort i bild:

 

 

 Samma, fast från ytterdörren sett. Dörren längst bort i bild leder in till musikstudions kontrollrum. Den "nya"väggen syns till vänster i bild:

 

 

Från matplatsen tar man till vänster in till själva fotostudion. Bänken (innehåller kontrollrummets datorer) som står där skall bytas ut mot ett högt skåp istället, som det är nu står den ivägen om man skall in med rullstol.Den nya väggen till vänster i bild, tidigare var väggen längre fram, där tavlan i bild hänger nu:

 

 

 

Bakom fonden på den nya väggen förvaras de fonder som inte används för stunden. I ett litet utrymme som min studio blir alla ev förvaringsutrymmen värdefulla:

 

 

 Studiorummet, lite mer utrymme nu än tidigare:

 

 

Takhöjden är lite..hrm...speciell :) Visst hade det varit fint med tre meter i takhöjd, men tyvärr fanns inte det som alternativ i nuläget. Balkarna är bärande och kan inte plockas bort.  Dock verkar inte den lägre takhöjden längre in begränsa märkbart, så jag tror jag nöjer mig med hur det är nu.  Det skall målas och sättas en avslutningslist, sen duger det tror jag:

 

 

Golvet är också lite speciellt :) Det var från början en nivåskillnad mellan rummen på 4,5cm. Detta tänkte man inte på då det var två rum, tröskeln "trollade bort" nivån. Men nu när rummen slogs ihop så blev den dock märkbar eftersom bakgrundsfonden löper över nivån. Lösningen fick bli en "estrad" uppbyggd av markisoleringsskivor belagd med laminat. Tyvärr så fick vi inte tag i samma laminat som redan låg på golvet, så en nödlösning fick tas till. Vi får försöka byta ut golvet mot ett mer enhetligt längre fram, men för stunden så fungerar det, om än det inte är estetiskt :)...: 

 

Golvpusslet från andra hållet, "mittendelen" av pusslet är den del där den vägg som revs satt:

 

 

Rummet sett från andra hållet. Dörren till höger i bild går in till musikstudions inspelningsrum (numer ombyggnads/vinterförvaring så där får ni inte titta in *skratt*). Dörren fanns inte tidigare, vi satte in den nu för att slippa värma upp den delen i onödan vintertid och för att dämpa oväsen utifrån resten av studion då Mattias har inspelning på gång:

 


Här ses min alldeles egen lösning på blixtupphängning *skratt*, då golvytan är minimal är det svårt att ha blixtar på stativ överallt. Jag har därför satt upp en stång i taket och på den hängt blixtarna i superclamps. Just dessa blixtar används mest till bakgrund och hårljus/effektljus. Placeringen är dock inte helt optimal just för bakgrunden, jag får framöver fundera ut en bättre lösning:

 

 

Sådär, nu har jag visat er runt lite i min studio som den ser ut just nu. Jag får återkomma med uppdateringar längre fram om det är av intresse :)

 

Ha en trevlig onsdag! 

Postat 2008-03-26 13:18 | Läst 1746 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Studion invigd

 

Idag invigdes studion efter ombyggnationen. Sarah från Gävle med sin svägerska samt Therese från Söderhamn kom upp för att tillbringa några timmar framför min kamera. Temat var glamrock & 80-tal :)

Roligt som tusan hade vi och det blev en hel del mkt bra bilder, jag ska sätta mig och gå igenom dem i början på veckan.

 

Litet smakprov iaf, två  snabbkonverterad bilder på Sarah & Therese:

 

 

 

 

Coola bruttor eller hur? :)

 

 

 

 

Postat 2008-03-15 22:27 | Läst 1837 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Dödens käftar härskar i mitt kök - OBS! Känsliga tittare avrådes från att läsa detta!

 

I år har kampen mot mössen varit ovanligt officiell. Med officiell menar jag då att fällorna numer står helt öppet utsatta på golv och i skåp. Muskampen pågår ständigt och jämt, men iår har den varit lite utöver det vanliga. Kanske beror det på den märkliga vintern som vi vi haft iår och till viss mån även ifjol, mössen verkar dra sig mer inomhus än förr om åren. I studion har vi till och med satt ut gift, vilket vi aldrig har gjort ngt år tidigare. "Musår" sa killen på Anticimex när han kom; "Det är musår iår"..Jaha, jaså det är så man kallar det?

Igårkväll när jag stod i köket och gjorde fika till lilleman så sprang det en liten gynnare nästan över fötterna på mig, en lite ynklig stackare, men ändock inte en legitim hyresgäst i vårt hushåll.

Visst känns det liiite jobbigt att ha ihjäl dem, det erkänner jag..för de ÄR ju trots allt rätt söta små djur. Men vad skall man göra då? Man KAN ju inte ha dem rännandes lösa i huset hur som helst :(

Nu har vi iallafall sett till att skaffa oss en fälla som är lite mer..hrm...hundnosvänlig, om man kan uttrycka sig så. Denna fälla är nämligen så snillrikt konstruerad att musen måste DRA lös betet, och PANG! - sen är det slut med den.

Denna konstruktion medger alltså att fällan kan ställas lite mer öppet, eftersom inte ngn nyfiken hundnos kan stöta till fällan och således dra på sig en ganska öm framdel..mkt bra alltså :) 

Nyss vittjade jag fällan...undras om det är samma mus som inte presenterade sig igårkväll?:

 

 

 

 

Postat 2008-03-10 13:47 | Läst 2003 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa