Ivigning idag!

Mitt nybyggda mörkrum, helt anpassat efer MINA behov och önskemål har härmed blivit officiellt invigt :)

Min nya Kaiser kom hem i förrgår och efter två dagars slit med att lära mig apparatens alla finesser samt att kalibrera autofokusenenheten (ja-ja, jag erkänner att jag i panik ringde förra ägaren..men det skulle NI gjort också, jag lovar) så fick jag ikväll slutligen inviga.

Ett snabbt test...en bild framkallades under omständigheter som skulle fått min gamla lärare i mörkrumsteknik att kräkas (för kall kemi, lätt oxiderad framkallare, ett dammigt negativ  & en exponeringstid som inte var helt korrekt), men jag ville snabbt får fram en kopia för att bedöma skärpan och dessutom se hur min "nya" plastpapperstork fungerade. Jag lovar att jag i vanliga fall inte är så slarvig :)

Iaf så var det så otroligt roligt att äntligen få inviga efter en vår fylld av planeringar, snickrande och inköp av utrustning. Nu ser jag fram emot en lång härlig "mörkrumssommar", jag kommer att ha en hy vit som porslin till hösten...trots mitt tattarblod...åh så underbart det kommer bli!!

 

Å så bilden då (snabbt korrigerad i skannern):

 


Inlagt 2007-04-14 22:15 | Läst 1452 ggr. | Permalink
Är det inte väldigt mycket grus i bilden? :)

Svinbra bild, Catherine! Vilket härligt leende och vilken kontakt det finns i bilden!

Hans
Svar från -Catherine- 2007-04-16 09:27
Hahaha...jo, väldigt mkt grus är det :)
Tack Hans, jag gillar bilden mkt. Jag skall kopiera om den och då lägga ned lite mer arbete på den än vad jag gjorde nu på denna första kopia.
Weeeeeeee. Det blev ju ett sjuhelvetes bra resultat.
Förresten så vet jag en vovve som heter Kaiser och han tycker om klassisk musik.

/Hans