Nu är den nästan klar...

I princip hela dagen har gått åt tillbyggandet av den nya buren, det blev mer jobb än jag trott från början (blir det inte alltid så?). Tung ngt alldeles fruktansvärt blev den, vi höll nästan inte på att få in den i huset (typiskt mig att vara "praktisk" å bygga i garaget 100 meter från huset), men efter mkt mutter å stånk så lyckades vi släpa in den iaf.

 Inte helt klar är den dock ännu. Gångjärnen till dörrarna och låsen hade jag glömt att köpa så det fick bli en provisorisk stängning sålänge. Jag skall in till stan imorrn, så jag får göra ett besök på järnhandeln då. Sedan ska den välan målas utvändigt också, men det får bli till sommaren när man kan ha fönstren öppna å vädra ur färglukten. Lite småfix och justeringar får det nog bli också när det gäller inredningen, Blind-Annika har lite svårt med att hitta i buren å styper titt som tätt. Jag får nog ordna lite "ledstänger" till honom så att han inte går å bryter ngt ben, gammal som han är.

 Dill & Bebis bor kvar i den gamla buren än sålänge. Jag vill inte krångla med henne nu när hon verkar ha lugnat ned sig och tar hand om lillen så bra. Pappa kommer att få flytta tillbaka till henne om ngn vecka eller så när Bebis vuxit på sig lite. Hos Chinchillorna tar ju båda föräldrarna hand om ungarna så Dill blir nog glad åt lite hjälp. Men just nu så tycker jag det känns lite olustigt att släppa in pappa eftersom jag inte vill att Dill ska bli dräktig så snabbt igen. Å pappa är dessutom lite väl hårdhänt med Bebis tycker jag...jag vill han skall bli liiite större iaf innan han kan ta emot pappas hårdhänta kärleksförklaringar.

Jag är totalt mör i kroppen nu efter byggandet, men jag är såå glad att det är klart. NU kan jag slappna av å släppa mitt dåliga samvete över att de bott så illa så länge. Annikas gamla bur åkte ut, men den får nog vara kvar i förrådet iaf. Kan vara bra att ha en reservbur utifall man måste ha ngn i karantän eller så...man vet aldrig. Sedan när Bebis växt upp å inte kan vara med mamma & pappa längre, ja då får jag fundera ut huruvida jag måste bygga på buren med en "lägenhet" till eller om han kan flytta in till morbror & Pojken..det beror ju på om de accepterar honom....den som lever får se, men visst vore jag glad om jag slapp bygga mer nu på ett tag :) 

 

Åsså en bild på det (halv)färdiga resultatet..inte världens bästa bild (skämmes), men jag iddes inte lägga ner mer än trettio sekunder på att plåta schabraket :)


Inlagt 2007-03-22 22:35 | Läst 1666 ggr. | Permalink