ombyggnadsresultatet

 

Nu har jag städat upp en smula i studion så att jag kan visa lite på hur det blev efter ombyggnaden. Allt är inte hundraprocent klart då det skall till lite måleri & tapetseringarbete samt en och annan list här och där för att det skall vara tipp-topp. Men på det stora hela så är det klart så att jag kan använda studion iaf :) Så här kommer lite bilder...

 

Hall/kök/matplats, ytterdörren längst bort i bild:

 

 

 Samma, fast från ytterdörren sett. Dörren längst bort i bild leder in till musikstudions kontrollrum. Den "nya"väggen syns till vänster i bild:

 

 

Från matplatsen tar man till vänster in till själva fotostudion. Bänken (innehåller kontrollrummets datorer) som står där skall bytas ut mot ett högt skåp istället, som det är nu står den ivägen om man skall in med rullstol.Den nya väggen till vänster i bild, tidigare var väggen längre fram, där tavlan i bild hänger nu:

 

 

 

Bakom fonden på den nya väggen förvaras de fonder som inte används för stunden. I ett litet utrymme som min studio blir alla ev förvaringsutrymmen värdefulla:

 

 

 Studiorummet, lite mer utrymme nu än tidigare:

 

 

Takhöjden är lite..hrm...speciell :) Visst hade det varit fint med tre meter i takhöjd, men tyvärr fanns inte det som alternativ i nuläget. Balkarna är bärande och kan inte plockas bort.  Dock verkar inte den lägre takhöjden längre in begränsa märkbart, så jag tror jag nöjer mig med hur det är nu.  Det skall målas och sättas en avslutningslist, sen duger det tror jag:

 

 

Golvet är också lite speciellt :) Det var från början en nivåskillnad mellan rummen på 4,5cm. Detta tänkte man inte på då det var två rum, tröskeln "trollade bort" nivån. Men nu när rummen slogs ihop så blev den dock märkbar eftersom bakgrundsfonden löper över nivån. Lösningen fick bli en "estrad" uppbyggd av markisoleringsskivor belagd med laminat. Tyvärr så fick vi inte tag i samma laminat som redan låg på golvet, så en nödlösning fick tas till. Vi får försöka byta ut golvet mot ett mer enhetligt längre fram, men för stunden så fungerar det, om än det inte är estetiskt :)...: 

 

Golvpusslet från andra hållet, "mittendelen" av pusslet är den del där den vägg som revs satt:

 

 

Rummet sett från andra hållet. Dörren till höger i bild går in till musikstudions inspelningsrum (numer ombyggnads/vinterförvaring så där får ni inte titta in *skratt*). Dörren fanns inte tidigare, vi satte in den nu för att slippa värma upp den delen i onödan vintertid och för att dämpa oväsen utifrån resten av studion då Mattias har inspelning på gång:

 


Här ses min alldeles egen lösning på blixtupphängning *skratt*, då golvytan är minimal är det svårt att ha blixtar på stativ överallt. Jag har därför satt upp en stång i taket och på den hängt blixtarna i superclamps. Just dessa blixtar används mest till bakgrund och hårljus/effektljus. Placeringen är dock inte helt optimal just för bakgrunden, jag får framöver fundera ut en bättre lösning:

 

 

Sådär, nu har jag visat er runt lite i min studio som den ser ut just nu. Jag får återkomma med uppdateringar längre fram om det är av intresse :)

 

Ha en trevlig onsdag! 

Inlagt 2008-03-26 13:18 | Läst 2099 ggr. | Permalink
Ser trevligt ut! Roligt med lite egna lösningar. Jag har bara varit i en studio som fotoobjekt ... faktiskt aldrig som fotograf!

Lycka till med jobbet i studion.
Det blir nog fint att fota i den studion..
Det blir ju riktigt bra detta, Catherine! :)

Det där med egna lösningar är bara kul - man har fått tänka till och när det man tänkt ut funkar så känns det riktigt bra. Har ju egna erfarenheter från huset - där finns det en och annan nödlösning som (nästan) inte syns.

Seså, iväg och foto med dig nu.

Krama alla!

Hans
Snyggt Cat,
tror det blir bra med den extra längden...
Verkar lite lurigt med golv i två nivåer, hade ni ingen motorsåg ;)
/Peter