Svartvit flugsnappare - Äntligen!!

I flera år har jag varit avundsjuk på att min svärmor har ett flugsnapparpar som återkommer till holken på hennes bod och häckar där. Varje år har jag bänkat mig på hennes altan för att beskåda de vackra små fåglarna (och kanske till och med få till en vettig bild på dem, trots att jag inte är fågelfotograf). Inte ännu har jag lyckats föreviga de skygga små, men jag har iaf fått nöjet att beskåda dem i sitt föräldraarbete och till och med sett när de unga tu tar sina första flygturer.

Dessa små och oerhört vackra fåglar har av ngn anledning hamnat på första parkett i mitt hjärta tillsammans med vårt kuckurella-par som häckar under hustaket varje år, men hittils har jag inte fått äran att stå som värd för ett "snappar"-par....förräns idag :)

Idag noterade jag till min stora glädje att ett "snappar"-par boade i en av de holkar vi har uppsatta i björkarna på gården. Stor glädje uppstod (iaf i den en halvan av äktenskapet, min man förstod inte riktigt glädjen; "de ser ut som små skator" sa han *ler*), nu kan jag på nära håll beskåda dessa små svartvita pärlorna utan att behöva ankra på svärmors altan :)

 

Så till bilden, Holk men ingen snappare blev det idag:

 

 

 

Jag skall se om jag lyckas med att fånga hyresgästerna på bild också, men jag räknar inte med det :)

 

 

Inlagt 2007-05-24 20:46 | Läst 3271 ggr. | Permalink
Touche! Precis som tidigare för dig är det till svärföräldrarna jag får åka för att fotografera Flugsnappare, men det gör jag så gärna :)
Trevlig läsning och visst är de vackra!
Har ett par av de bilder jag fångat i mitt naturalbum, fotograferade från gömsle (bilen) för att komma så nära som möjligt, skygga små rackare ;)

Mvh/Peter
Ser fram mot en flygbild framöver!

Kram

Hans