Arla Morgon !

Efter att hela veckan tvingats åka till jobbet, trots dom fina mornarna och dimman som låg fin över älven så bestämda jag mig denna morgon för att göra slut på plågan och bege mig ut i det första gryningsljuset. Jag packade det som behövdes för att förgylla dagen , nämligen kamerorna och en balja kaffe i termosmuggen. Har trots lusten att bege mig  ut .känt ett tag att lusten att fota har avtagit. Tror det beror en hel del på mitt nya jobb och att jag har inte så mycket ledighet för att kunna vara ute så ofta längre.

Jag finner mig själv mer i ett beskåda detta vackra skådespel än att låta kameran föreviga detta ögonblick. Ibland kan inte ens kameran göra naturen rättvisa . Stannar upp allt oftare och sitter still låta mig förföras av allt som bjuds istället för att på så kort tid som möjligt hinna fota allt man ser. kanske är en form av mognad och jag känner att bilseendet kräver mer av mig än det som var förr.

Känner mig ibland mättad på naturen här och söker mig till nya platser när jag så kan. Det finns hur mycket som helst att föreviga men tror för ens egen utveckling lär man finna nya vägar, för att senare komma tillbaka hit och med nya ögon föreviga det hela.

En hel det av detta kan jag nog tacka min vän Jan-peter Lahall som för mig är nog den största naturfotografen vi har. Vi har långa samtal ibland om foto och utveckling och för min del har detta betytt mycket då Jan-Peter har så lång erfarenhet. Jag sätter mig ned dricker lite kaffe och ett par djupa andetag av den friska morgon luften och känslan av att hösten är på väg.

Min färd in i gryningen fortsätter och då min resa började så fanns vardagen, och veckan som vart fortfarande fast i en , men nån timme senare så känner jag mig så mycket lättare på min färd. Hösten är nästan fullbokad med utställningar och föreläsningar och det känns ju väldigt kul. Om nån vecka så styr jag min färd mot Norge och fjällvärlden där något jag ser verkligen framemot. Har haft ett tufft år och det har förändrat mig  i många hänseenden. Jag kostar på mig att njuta mer av det liv jag har. och jobbar för att vara 100% återställd. Min resa in mot hösten fortsätter och är så glad över den väg jag valt .

Peter

Inlagt 2015-08-22 09:53 | Läst 3442 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Sköna bilder Peter som förmedlar lug och ro! =)
Ha det så gott!
Svar från Thordur 2015-08-23 11:33
tack fröken =)
2015-08-22 14:16   ria jonsson
Lycka till med din resa du tar fina bilder liksom din vän och läromästare JPL, jag håller med att han står i en klass för sig och är nog den bästa men tycker du ska fortsätta du tar fantastiskt fina bilder också, alla har vi en egen sig att följa genom livet. Jag önskar dig lycka till!! mvh ria
Svar från Thordur 2015-08-23 11:33
tack så mycket Ria=)
Vackert, skönt att sitta där en tidig morgon och njuta
Svar från Thordur 2015-08-23 11:34
tack ska du ha Bengt=)
Njuter av dina bilder Peter men jag förstår också det du beskriver. Man måste söka sej till nya "jaktmarker" i bland för att utvecklas. Sedan kommer man tillbaka till det som ligger en närmast och då ser man det på ett annat sätt, med "andra ögon". Ibland måste man dock bara få njuta, utan att ta några bilder. Ta tillvara vartenda tillfälle Peter.
Hälsningar Lena
Svar från Thordur 2015-08-23 11:34
så är det man lär testa nya vägar för att uppskatta det man har omkring sig mer med nya ögon
peter