Årstiderna !

När man funderar på årstiderna så är vintern den årstid jag gillar mest, men alla årstider har sin charm och våren för ju med sig dessa tranor och sångsvanar som vi fotografer slänger oss gladeligen över. Sångsvanarna när dom dyker upp här på våra breddgrader , så vet man att våren står snart för dörren.

Ibland kan det bli timmar jag blir sittandes och beundra dessa vackra fåglar. Under några veckor samlas dom här i hundratals innan dom far vidare norr ut till häckningsplatserna, en del blir dock kvar. Sommaren är en tid på året då det blir tidiga mornar eller sena nätter, väntandes på det första ljuset.

Många timmar spenderar jag ute i tidig gryning och lugnet och ensamheten lockar som mest då. Att få vara ute och se en ny dag födas är en ynnest och när allt vaknar till liv efter en nattvila. Men sommaren för med sig värmen och ljusa varma kvällar så visst har sommar sin tjusning. 

Och plötsliga möten på sin resa mot hösten. Denna skogshares möte med mej tycktes bli en förskräckelse för den satt som förstenad och lät mig ta några bilder innan jag tog farväl av den skräckslagne snabbfotade haren .

Den slår sakta om i naturen och sent i September så möter man hösten i dom vackra Dala-fjällen. Några dagars vandrande och njutande av den frihet och storhet som dessa trakter bjuds på . Jag älskar naturen i dessa tider då allt skiftar i alla möjliga färger och bjuder på en massa foto tillfällen.

Ormbunkarna skiftar i färg och solen stannar inte lika länge på himlen ju senare man kommer in i höstmånaderna. Hösten brukar vara en nyckfull tid då ibland man kan bjudas på vackra mornar eller så regnar det i veckor.

November månad är kanske den dystraste månaden på året då dagarna ofta känns mörka och dystra. Som fotograf så blir ofta denna månad en vilo tid innan vintern kommer med ljus och kyla .

Så när den första snön faller så vaknar man sakta till liv och finner ett behagligt ljus igen ute i naturen . Resor in i ett vackert vinterlandskap är nog det som får mig att leva upp, trots att alla årstiderna bjuder upp till skönhets stunder.

En iskall vinter morgon och solen på väg upp bakom skogen och det knastrar under skorna. Dessa tider så har man börjat vänja sig att vintrarna kan se så annorlunda ut mot dom vintrarna man minns som ung. Årstiderna är ändå nått som bjuder en på ett varierande utseende och skulle nog aldrig vilja byta bort den

peter

Inlagt 2015-04-21 18:05 | Läst 3168 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Har ni en vulkan i Dalarna?
Ha det bra
Bob
Härlig bildförankring av årstiderna och av naturen. Vackert till tusen och magiskt ljusa i flera av bilderna.
Ha det fint!
Så vackert Peter!
Ha det gott!
Fina bilder i de olika årstiderna Peter!
Underbart vacker året runt serie!/ Björn T
Underbar resa över ett år, som bara bekräftar, att alla årstider har sin tjusning.
Med vänlig hälsning
Eva
Härlig kavalkad över årstidsväxlingarna! =)
Ha en toppendag!
Vilken härlig årstidsresa du bjuder på! Vackra miljöbilder i vanlig ordning från dig! Ha det bra! Yvonne