Att döda ett barn

Att död ett barn är ju en text skriven av stig dagerman.en berättelse om ett par som en söndag ska färdas till havet och deras längtan till det men färden slutar på ett fruktansvärt sätt. läs den , skriven på ett sätt att den sätter sig fast i en

Jag får den berättelsen till mej varje gång jag sitter på framsidan av mitt hus och dricker kaffe och ser mammor,pappor och ungdomar komma farande betydligt fortare än vad som är tillåtet på vägen  nu är det inte alla som gör så men betydligt fler än vad det borde vara håller högre hastighet...

Det är en rak och fin väg en bit men från båda hållen kommer man till en död vinkel där man inte alls har en aning som väntar och kanske får den utmärkta dagen ett fruktansvärt slut.................

Jag har pratat med kommunen som säger att det är ju inom statsbebyggt område med gällande hastighet och att skulle man sätta upp fartnedsättande saker så hindrar man lokal trafiken dvs bussarna! Antar den dagen olyckan är framme så  hade dom extra minuter inte spelat någon roll...om man kunnat förhindra den med en sådan.  nu vet jag att olyckan kan hända ändå men med lite åtgärder så skulle man kunna göra det svårare att gasa upp sin bil och man höll en lägre hastighet.

Och dessa människor som har så bråttom undrar hur dom skulle se på det om traffiken var lika snabb på deras villa område? där deras barn leker

eller man står där med blodiga händer

Eller Polisen som har slutat att visa sig i staden.

vad kommer man att säga den dagen olyckan är framme?

vems fel är det då?

Det här gör mej riktigt arg och ledsen denna flathet för jag är övertygad om att dagen kommer snart då det fruktansvärda händer......men jag hoppas jag har fel

Ber om ursäkt det handlade inte så mycket om foto idag men det här behövde komma ut ur systemet mitt

mvh

peter

Inlagt 2012-08-21 09:04 | Läst 2786 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Pulsen blir hög när man läser om sån´t här.
Är inte mycket för att köra fort och en bit av sträckan mellan Hofors och Storvik är det fartkameror, där blir jag aldrig omkörd. Alla håller sina 80 km / tim. men de flesta vet när de åkt förbi sista kameran, då blir det bråttom, gasen i botten. Ingen tanke på at det kanske är av någon anledning att det är just 80 där. Och vid nästa stoppljus kanske dom står där framför mig och har inte vunnit någon tid alls.
Bara att hoppas att inget händer !
ing-marie
Svar från Thordur 2012-08-23 22:41
ja detta gör mej riktig arg kan jag lova...nä det e ju mså det är man kommer inte så mycket längre
peter
Viktigt inlägg, hoppas du orkar kämpa på.
Svar från Thordur 2012-08-23 22:41
jupp ger mej inte
peter
Du behöver inte alls be om ursäkt för dina tankar Peter! Jag tänker precis likadant angående vägen på min baksida. Nu, äntligen, har kommunen sänkt hastigheten där till 40 km/tim. Vi boende har länge oroat oss för att något barn ska bli påkört. Nu har det stannat vid grannens katt och det är illa nog. Stig Dagermans novell har ju också filmats och det är en mycket stark berättelse, full av nästan outhärdlig ångest.

/Torbjörn
Svar från Thordur 2012-08-23 22:42
det e liksom så tråkigt att behöva stånga sig blodig över en sådan här sak det borde liksom inte vara nått problem
peter
När det händer kommer du att få höra eller läsa "Vi ska se över våra rutiner" eller "vi ska göra en utredning" och sedan är det glömt.
Svar från Thordur 2012-08-23 22:43
ja det e ju så det kommer gå till
peter
Håller med Peter. Bra att nån orkar engagera sig i sånt här. Det brukar annars vara så att man börjar ta tag i problemet efter att nån har gått bort. Det är aldrig dumt att försöka ligga ett steg före olyckan.
Svar från Thordur 2012-08-23 22:44
nä det e bara på dom=)
peter
En vägkamera skulle göra susen! Kanske bussarna skulle fastna där också?
Nej det är bättre att förebygga olyckor, konstigt att kommunen är så oförstående!
Svar från Thordur 2012-08-23 22:45
ja man kanske skulle be dom sätta upp en sådan
peter
Bra tankar jag brukar själv försöka hålla ner hastigheten där det finns risk att någon/något kan komma ut i vägen. Det som är värst är i alla fall människor som kör bil påverkade, det är inte ovanligt att människor kör bil tidigt på morgonen trots att de drack alkohol kvällen innan. Min kusin dog när han blev påkörd av en berusad förare, en kamrats yngre bror dog när han blev påkörd av en berusad förare mitt i ett villaområde och en av mina skolkamrater dog på väg till skolan när han blev påkörd av en berusad förare.
På dem bara, som det brukar stå: Bilar är hårda och barn är mjuka.
Svar från Thordur 2012-08-23 22:45
ja tänker inte ge mig i detta
peter
En viktig sak att kämpa för! Här i Uppsala har poliserna satt upp fartkontroller utanför skolor och dagis vid olika tillfällen... många som fastnar...
/Anna
Svar från Thordur 2012-08-23 22:46
jupp ska inte vika mej i denna fråga
peter
Jo det skulle behövas lite fartkontroller i stan igen, punktinsatsen förra gången lugnade ju ner trafikrytmen betydligt och de här riktiga vansinneskörningarna försvann. Nu ser jag att de har tendens att öka igen.
Däremot har det varit den lugnaste sommaren på många år i mitt bostadsområde, har betydligt trevligare "grannar", färgglada och ett exotiskt inslag, tror att de flesta av mina före detta "grannar" har sin tillvaro betald ett tag framöver och jag hoppas de bosätter sig nån annanstans när det är dags för eget boende igen :-).
Jag berättade ju förut att vi var erbjudna att köpa ditt hus av Mats morbror, (ca 25 år sen), men läget och ekonomin (unga tvåbarnsföräldrar) gjorde att vi avstod, men ditt hus har en särskild plats i mitt hjärta, ofta när jag passerar undrar jag hur mitt boende hade sett ut idag om vi hade köpt det.
//Barbro