Den Svenska skogen dör

Panik i i skogen hos dom flesta skogsbolagen,snabba pengar och ingen som helst hänsyn till naturen tas det är så det ser ut och sen kan dom försöka lura i mej om deras sätt att se på biotop och miljöhänsyn för den påminner om en skogsbrand som inte tar hänsyn till nått på dess väg fram. Hyggen är en styggelse , tur det finns skogsägare som tänker framåt och inte fem minuter framåt och som förstår att gallra ur och har fortfarande skog att avverka längre fram när den fått mer utrymme att växa till sig  och framför allt för alla dessa växter och som lever inne i skogen och på skogen.

Avverknings takten som stora arealer skog som försvinner är skrämmande och man funderar hur dom tänker  och har dom inge funderingar på framtiden ? det känns inte så. Och så länge vi har en minister som ansvarar och stor skogsägare själv kommer nog inte denna  rovdrift att stanna av.  Och ett av dom största skogsbolagen som visat sitt rätta ansikte är inte längre i svensk ägo och avverknings rättigheterna ligger hos ett börsnoterat företag som ser pengar och inte natur.

Våra barn och barnbarn kommer att få växa upp med denna styggelse på skogen  det är en tråkig verklighet och en stor förlust men det är så det funkar när kapitalet får råda.

peter

Inlagt 2013-05-18 17:59 | Läst 1485 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så sant som det är sagt! Fina bilder! Mvh Yvonne
samma sak här nere Dalsland usch o fy på er skogsbolag
mvh mm
Oj nu vräker du ur dig bloggar :=))
Sista bilden grymt fin gillar verkligen ljuset i denna :=)

Mvh Roger å skål på dig
girighet är av en styggelse som många kommer att minnas/ronny
Och fortfarande hörs mantrat, "det man äger är man rädd om", hos skapelsens kronor.