Det är dags nu

Dags att lugna ned sig lite och gå i ide ett tag tills julen och vintern har kommit till våra marker , några strö bloggar kommer det kanske att bli , men det känns som en paus från allt kommer att bli fint . Året som gått har bjudit på en massa även om sommaren aldrig riktig blev av. Nya objektiv har inhandlats så det kommer att bli kul att ha med sig dom in i det nya året.

Tycker att man kan se en bitter ton på sidan hos vissa men när man kliver in och kollar in deras bilder så ser man dom har samma tråkiga kommentarer på bilderna som dom ger igen på andra istället för att tänka till   tråkig att se. Nu har jag inte vart utsatt för nått sånt men tycker likaväl det är tråkigt att läsa.

Hösten som passerat hade några fina dagar och motsatts mot förra året då det blåste nästan varje dag så han man med att fånga naturens färg skiftningar  vilket var kul att få göra. Jag tänker fortsätta med mina projekt som är igång och fotandet på kabelverket hoppas jag göra så snart som möjligt.

Jag har lärt mig massor detta år på alla dessa stigar man farit fram på och för det mesta ensam och det har vart skönt att få vara själv en stund där ute med sig själv. Planer inför nästa år finns då jag fått klart att utforska ett ställe där ingen kamera vart förut vad jag vet=) och en del annat är på g men annars så kommer ju Utställningen till sommaren och nästa år så kommer vi bli ännu fler som ställer ut.

Ja det får väl samman fatta detta år på nått vis=) 

Glöm ej att leva min vän dagen som gick kommer aldrig igen.

ha det så gott

peter

Inlagt 2012-11-13 19:11 | Läst 6276 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
God Jul då!
Lev lugnt
Marianne
Svar från Thordur 2012-11-27 09:08
tack Marianne=) detsamma
peter
Kan det bero på den svenska avundsjukan kanske ?
Fina bilder men den första var kanon !
ing-marie
Svar från Thordur 2012-11-27 09:09
det beror nog på den
tack
peter
Snygga fångster du gjort i skogslandet, annat än den betongpoesi jag ägnar mig åt; å andra sidan slipper jag kabelfabriken.
Ha det så bra...
... någon gång lär vi ses /J-O
Svar från Thordur 2012-11-27 09:09
tack jan-olof=) dyker nog upp på nån fotofika i uppsala när det passar
peter
Tvåan blir min favorit helt klart - bilder med mycket känsla.
Tonen har i vissa fall blivit avskyvärd skulle jag vilja säga - en massa messersmittar som antagligen gillar att klanka ner till varje pris - men har även sett fotografer som fräser av å det vildaste när någon försöker komma med en konstruktiv kommentar ... tråkigt tycker jag .. lite ödmjukhet och lite hyfs skadar aldrig.
Ha en skön vecka , fast det kanske blir veckor i ditt fall.
//Glenn
Svar från Thordur 2012-11-27 09:10
ja det är så sant glenn en smula ödmjukhet kommer man långt med
peter
Härliga höstbilder...frosten i träden, dimmorna, det syns att det är kallt på de tre översta.
Trist när det finns de som sänker stämningen. Såg någon som skrev...man ska vara generös mot andra fotografer, det är roligt att fotografera tillsammans". Tror det var i en artikel i nyaste numret av fs tidningen. Det är så sant...tänk om alla kunde dra åt samma håll! Vi har ett intresse, varför då inte dra för att utveckla istället för att inveckla. Vi hörs till veckan. Hej / Stig
Svar från Thordur 2012-11-27 09:11
tack för raden stig=)
peter
Gillar första bilden, den är riktigt fin. Ett ställe där ingen kamera varit förut låter spännande. Du får väl knäppa försiktigt då :).

/Torbjörn
Svar från Thordur 2012-11-27 09:11
tack tobbe=) jupp idag ska det ske=)
peter
Tja, det är upp till var och en att bedöma huruvida vad vill göra med sin tid.

Jag är själva en så kallad då och då fotograf vilket vill säga att jag kan ha relativa långa tider när jag inte känner ett dugg för att ge mig ut för plötsligt bara explodera några dagar.

Jag har själva fördelen med ett eget gömsle så detta triggar mig en hel del nu när ljuset tryter och väderleken här längst söderut på Österlen har mestadels mycket mer att önska av. Men hoppas på kyligare väderlek snarast för att det goda jag bjuder rovfåglarna på inte skall surna och förgås så snabbt och givetvis en del snö.

Den som lever får se hur det blir men ett är säkert, jag kommer till att avsätta tid i gömslet så mycket jag vill och kan för ett bättre tidsfördriv vid denna årstid har jag svårt att hitta. Förövrigt bra bilder Peter och bloggandet har jag än så länge hållit mig helt å hållet från för tycks nästan att jag kan läsa ut att du finner det nästan som ett ok ibland, eller?

//R
Svar från Thordur 2012-11-27 09:14
ahhh du bor då på ett fint ställe Ronney=) österlen har legat länge på önskelistan att besöka=) ja bloggandet tar sin tid men gillar att skriva men när allt känns som en slentrian ska man nog göra uppehåll
ha det så gott Ronney=)
peter
Dimman över det blanka vattnet och solen som snuddar trädtopparna tycker jag illustrerar dina ord mycket bra. Det är som den sista lilla solglimten innan vi nu går in i den mörka perioden och gör bäst i att ligga lågt ett tag. Vi är inte speciellt aktiva vinterdykare längre så jag kommer inte heller att vara så väldigt aktiv.
Hälsningar Lena
Svar från Thordur 2012-11-27 09:14
tack för raden Lena och ha det så gott
peter
Åh, bild två och tre är så vackra! En paus kan vara bra för både inspirationen och utvecklingen. Jag kommer dock att sakna dina inlägg här. Ta väl hand om dig!
ewa
Svar från Thordur 2012-11-27 09:15
tack Ewa=)
peter
Som vanligt snygga bilder på skog och vatten
Lycka till i idet ;-)
Svar från Thordur 2012-11-27 09:15
tack Bengt=)
peter
härliga bilder! God jul :)
Svar från Thordur 2012-11-27 09:16
tack Micke=)
peter
Härliga bilder, men favoriten är den sista för mig :)
Svar från Thordur 2012-11-27 09:16
tack Conny=)
peter
Krispiga och vackra bilder med frosten och den lätta dimman, du får till det snyggt året runt tror jag!
Så du får fota på kabelverket i alla fall, låter toppen i så fall, lycka till!!! :-)
Svar från Thordur 2012-11-27 09:17
tack o bock Fröken
ha det så gott
peter
Inte fel att ta en paus ibland. Kanske bara för att göra nåt annat. Det förhindrar ju att det går slentrian i tillvaron. Tids nog kommer inspirationen med nya inlägg och bilder.

Tills dess, må gott.
/Harald
Svar från Thordur 2012-11-27 09:17
tack o bock Harald=) ja tids nog kommer lusten tillbaka
peter
Det är tråkigt när tonen blir bitter, och inte vet man vad man ska göra åt det heller....
Fina bilder bjöd du på i alla fall!
Ha det gott!
Svar från Thordur 2012-11-27 09:18
tack Helene=)
peter