En Krigsfotograf på uppdrag !

Tre dagar i fält denna helg och styrkan jag var och fota var 17 Bataljonen . Dalarnas Hemvärn eller som det idag heter dom Nationella skyddsstyrkorna. Inkvartering på Romme alpins fina anläggning och ett bland dom finare hotellen jag bott på, väl värt ett besök! Hade en del förväntningar och en massa fundering hur det nya hemvärnet skulle se ut och en överraskning då man inte kände igen sig, Inga gamla gubbar i gamla slitna uniformer utan unga killar och en massa yrkesofficerare som gått in i en roll i bataljonen som instruktörer men även i befattning. Ett hemvärn som uppför sig proffsigt och med en vilja att mantla den roll den har givits.

Kamratskap och en fin stämning under helgen och en massa nya människor att lära känna. Jag hängde med ut tillsammans med Orsa kompani under dessa dagar. Dom meniga soldaterna fanns inte med under denna helg utan det var en övningshelg för befälen i kompaniet och stabspersonalen.

Flyg användes för att kunna från ovan få en överblick och på så vis lättare kunna lösa sina uppgifter man blivit tilldelat. Dagarna gick fort och för min del gällde det att fånga upp lite bilder och händelser under dagarna och bilderna som tagits ska kunna användas av bataljonen till reklam och en massa annat. Många av dom bilder jag tagit, lägger jag inte ut då en del av dessa inte ska visas annat än för millitärtbruk .

Vädret var perfekt och även om under söndagen började som det skulle bli regn så höll det sig borta, Och när kvällen kom så tog det inte lång tid att somna när man ramlade i säng när tiden för att sova kom. Jag letar och försöker hitta roliga vinklar för att få lite intressanta bilder på soldaterna och som tur är får man röra sig fritt för att hitta bra skottfält. Det är en liten utmaning för en då det skiftar en hel del i terräng och olika ljusförhållanden.

Tydlighet och klara order ingen tvekan om vad som ska göras och förväntas av mig framöver. tycker om detta och känner att detta kommer bli riktigt skoj att få göra. Dalarnas millitära styrkor är på frammarsch och beredskapen är god. En vilja att jag ska kunna vara med och med kamerans hjälp dokumentera dessa soldaters öden och äventyr finns och på nått vis känns det som man kommit hem.

Min första helg med dessa kvinnor och män och jag ser redan fram i mot nästa uppdrag , med kameran och pennan skriva och fota dessa soldater, och även om det finns en gammal skröna att Orsa kompani lovar inget bestämt, så Vet jag att när order kommer finns dom där och denne trötta och lite slitna fotograf i rikets tjänst!

peter

 

 

Inlagt 2013-09-22 19:04 | Läst 1509 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Inte särskilt fältmässig förläggning =) Inte undra på att det går som det gör med försvaret =)
Svar från Thordur 2013-09-22 19:38
ahhh nå med all tid dom lägger ned på detta dessa människor så är dom värda att sova gott=)
Det var annat än "knäppetältet" man fick använda sig av i lumpen... Fast nog sov man gott ändå, oftast av ren utmattning!! =D Hoppas på fler inlägg från dina uppdrag i rikets tjänst. //Ubbe
Svar från Thordur 2013-09-27 10:07
=) fler inlägg kommer det lovar jag =)
Kul att se bilder Peter :) Får vi se en ny Paul Hansen som finns inti i dig i framtiden? :) Allt gott
Svar från Thordur 2013-09-27 10:07
tack Micke=) hahha vem vet ;)
ha det
peter