En mas på vandring på Idre fjäll

Tidig morgon och ensam bland dessa vidder gör känslan ännu större och jag njuter av detta öde landskap. Solens ankomst kan anas långt där borta i fjärran. Kameran riggas på stativet och bara att vänta på solens färgsättning denna morgon. Blundar för en stund och njuter av detta storslagna landskap.

Vindstilla och tystnaden så påtaglig att man hör sitt egna hjärtas slag. Jag följer stigen mot Städjan och med lätta steg i den kylslagna morgonen så fortsätter jag ut på dessa vackra vidder. Dukar upp lite kaffe och några kokta ägg smakar bra. Ler med hela överkroppen när jag sitter där i slänten och väntar på att solen ska väcka upp morgonen här.

På väg ned mot trädgränsen och man kan ana lite färg på himlen bakom Städjan . Fortsätter ned bland träden och man känner råheten och dimman som gör ansiktet blöt av fukt. Några renar springer över vägen längre fram, Så vackra de är dessa djur.

Landskapet byter skepnad mot mer natur som man känner igen från hemma. Stannar upp pustar ut och dricker lite kaffe, kondisen behöver bättras på för sådana här strapatser . Stammarna på en del träd bär fortfarande svarta märken från den stora skogsbrand som rasade här på 80-talet. 

Mycket mer kyligare här och dimman smyger fram längs med myren. Några tranor långt bort i fjärran ropar högt och gör mig sällskap på min färd längs  den lilla ån. 

Molnen börjar tätna över myren och jag bestämmer mig för att återvända till stugan innan regnet tar mig. Skönt start på dagen och den varma sängen vid stugan är inbjudande och snart sover jag ljudligt.

peter

Inlagt 2016-08-07 15:36 | Läst 2448 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vackert och härligt! Styrka för själen att bara se på bilderna!
Skön start på dagen där